Engamorgen 3. mars: Vålerengas førstekeeper er klar

Marcus SandbergFoto: ifkgoteborg.se
Marcus SandbergFoto: ifkgoteborg.se

Det nærmer seg seriestart, selv om det ikke ser sånn ut når man kikker ut av vinduet denne snøtunge marsmorgenen. Under sesongoppkjøringa har det vært knytta spenning til hvem som blir Vålerengas foretrukne førstekeeper når serien starter, og nå skal avgjørelsen være tatt.

De siste årene har keepersituasjonen i Vålerenga vært rotete. Da Troy Perkins forlot klubben i 2010 ble Lars Hirschfeld hentet raskt inn, og canadieren leverte flere gode sesonger for klubben. Men så kom 2013-sesongen hvor Gudmund Taksdal Kongshavn ble foretrukket som førstekeeper, uten egentlig å være bedre enn Hirschfeld. Og i løpet av 2014 sesongen kom Michael Langer til klubben på en korttidskontrakt, mens Taksdal Kongshavn forsvant til Sarpsborg 08. 2015-sesongen startet med Langer som sisteskanse, men etter et merkelig besøk på to kamper av Otto Fredriksson, hentet man Sascha Burchert som fikk tilliten som keeper ut sesongen.

Som sagt: en rotete keepersituasjon.

Nå er alle de nevnte herrene borte fra klubben, og to nye navn er hentet inn siden sesongavslutninga i fjor: Marcus Sandberg og Aslak Falch.

De to burvokterne har begge fått sine minutter i treningskampene under oppkjøringa, og Vålerenga har hele veien framholdt at det var helt åpent hvem av dem som ville foretrekkes som førstekeeper når sesongen blåses i gang.

I dag melder imidlertid Dagsavisen at valget er tatt, og at svenske Marcus Sandberg er vår nye førstekeeper.

– Ja, vi har bestemt oss og Marcus har fått beskjed om at han står i serieåpningen, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

– Det positive er at vi har kamp om plassen og den fortsetter selvfølgelig. Ønsket er at vi skal ha kamp om samtlige plasser i Vålerengas startellever.


 

Kamp i Fredrikstad i kveld

I kveld klokka 18.30 møter Vålerengas Iskrigere fredrikstadlaget Stjernen. Det er fortsatt ikke matematisk umulig for Vålerenga å kapre fjerdeplassen, alt som skal til er at Vålerenga vinner sine tre siste kamper, samtidig som Frisk Asker taper alle sine.

Ok, det er ikke spesielt sannsynlig.

Men det som burde være sannsynlig er at vi får se et Vålerenga-lag i kveld som er interesserte i å reise kjerringa etter det sure sudden-tapet mot LIK, og som er villige til å blø for drakta.

Kom igjen Vålerenga, vis at dere har litt vinnervilje før sluttspillet starter!


 

Aperopet synser om utbruddet fra Aasland

Det har skjedd mye i NFF i det siste, og i forkant av fotballtinget ble det sendt ut en e-post fra NFF-direktøren Ronny Aasland, som sendte sjokkbølger gjennom fotballnorge. Hvis du ønsker å forstå bakgrunnen for mailen til Aasland, og samtidig lese Aperopets betraktninger om hva konsekvensene av den kan bli er det bare å lese denne kommentaren av KjellH.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *