Engamorgen torsdag 14. april: Videre til andre runde.

Elías Már Ómarsson har scoret mange mål for Vålerenga 2 i det siste. Foto: grydis.no.
Elías Már Ómarsson scoret to mål på hodet mot Løten i gårsdagens cupkamp. Foto: grydis.no.

Vålerenga er videre i cupen. Brann fikk en Vålerenga-gutt som sin Nemesis. Else Kåss Furuseth har besøkt Vif, og neste runde offentliggjøres på fredag.

Løten-Vålerenga 1-4
Cupkamp med 2800 tilskuere i sur blåst av verste sort. Kunstgress og grilling. Og selv om det var akevittens dag, så vi ikke mye til det eneste som har gjort bygda kjent ved siden av Edvard Munch, Cowboy-Laila og vokalisten i Ole Ivars.

Det er rimelig kjedelig med biltur fra Oslo og nordover, veiene blir mer og mer like, med bruer, elggjerder og rasteplasser med informasjonsskilt, før en GPS-stemme sender deg til høyre et par ganger, og Espa-boller som ikke er all verden.

Vi ankom, parkerte, og ut fra bak et hjørne stormet fem-seks tenåringsjenter fra bygda låter som Hetti, Netti og Letti møter Ludvig fra Flåklypa. “Herregud så my’ folk”; “Har aldri sett så mange på en gang før”, “Må inn og sjå på når det er så mange på en gang i bygda”.

Vi gikk inn en port, fant ut at våre folk var godt segregert bak et gjerde, og gikk ut en annen port, inn den tredje og der var vi.

Vi kunne navnet på to spillere på Løten. Vi følger dem begge på Twitter (se lenger ned), og de er klansmenn og Vålerenga-supportere. Han ene sto i mål i andre omgang.

Og kampen starter egentlig så dumt som den kan startes: Avspark og vi gir bort et enkelt hjørnespark. Løten bruker en innøvd variant, og Vålerenga lar seg narre så aktivt at Hengern ikke rekker å si “ei med sennep”, før den andre av de vi kjenner, Øyvind Mellum, selve Vålerenga-supporteren, setter ballen fint i nettaket. 1-0 til Løten!

Det er imidlertid ikke mye tvil om hvem som er det beste laget på banen. Før det rekker å bli pause har Elías Már Ómarsson snudd det hele med to hodestøt. Det står 2-1 til oss. Da hadde heller ikke dommertrioen fått med seg at ballen hadde vært inne en gang til. Men med Løten-speakerens ord: “Kan si det sånn at ballen ikke var så lenge inne!” Og Rekdal var langt fra fornøyd med omgangen.

I andre omgang la Løten seg enda litt lavere, Vålerenga hadde ballen mer innenfor deres sekstenmeter enn de hadde ballen i det hele tatt. Men det var ikke lett å få mye uttelling. Niklas Castro scoret imidlertid sitt første førstelagsmål for Vålerenga, og det samme gjorde Henrik Udahl.

Vi spiller fortsatt litt for omstendelig, med litt for mange trekk og med litt for lite selvtillit. Det var ingen stor kamp, selv om Vålerenga etter spill og sjanser burde vunnet med det dobbelte. Men seieren var aldri truet. Castro gjorde en god kamp, Sander Berge og Herman Stengel likeså. Vajebah Sahkor, Ghayas Zahid og  ble mer usynlige enn vi hadde håpet, og Ómarsson klarte ikke å gjøre sjansene veldig store.

De tre byttene Vålerenga gjorde medførte at Madhusan Sandrakumar, Sander Pettersen og Henrik Udahl alle fikk spille rundt en halv omgang. Og de gjorde seg ikke bort. Det fungerer godt med å slippe til talentene.

For oss på tribunen – eller jordet som vi mer korrekt kan si – var det en påminnelse om hvor latterlig surt og kaldt det kan være med den opplevelsen en første runde i cupen kan være.

Høydepunkter og intervju hos klubben her. Aftenposten, Hamar Arbeiderblad og Dagsavisen rapporterer på hvert sitt vis.

 

En grei gjennomkjøring som ikke gir oss voldsomme mengder med ny selvtillit, men hvor Brann gjør at fokus fjernes fra oss for resten av uka.

NRKs Veien til Ullevaal kommer på denne lenka i løpet av dagen, der er rundt 6 minutter brukt på Løten-Vålerenga.

Hele kampen ligger hos TV 2

.

Men NFF: Hvor rettferdig er det at dere setter opp første runde hvor Vålerenga møter et lag som spiller på femte nivå, mens Brann får et hardtsatsende lag fra det NFF selv definerer som toppfotball? Vi i Aperopet gratulerer selsvsagt Førde-trener Julian Madsen fra Kampen, med fartstid i Vålerenga-systemet, men har hukommelse nok til å huske hvor bittert det er å ryke ut i en tidlig cuprunde. Imidlertid bringer vi fram hans nyttårstweet igjen.


Andre runde offentliggjøres midt på dagen i morgen, fredag. Ikke alle i Aperopets redaksjon ville bli overrasket dersom forbundet sender Vålerenga til Gjøvik igjen, slik at vi “kan få hevn for fjoråret”.


Motivator og demotivator

Else Kåss Furuseth var i garderoben tirsdag for å holde en motivasjonstale for et Vålerenga i motgang. Hennes tale hentet fra Al Pacino i filmen «Any Given Sunday» finner du her.

“Vålerenga har ikke helt tatt cupen på alvor de seneste årene”, sa Lise Klaveness under NRKs “Veien til Ullevaal”-sending i går. Aperopet sier seg enig i at 2015 var pinlig, og er heller ikke stolt av 2011, 2010 eller 2007. Ellers klarer vi ikke helt å se det pinlige i å tape jevnspilte kamper mot Odd i Skien, eller Rosenborg. Vi misliker det jævlig sterkt, men ser ikke alt dette som tegn på ikke å ta turneringa på alvor.

Vålerenga og cupen

2015: 2. runde Gjøvik/Lyn

2014: 4. runde Odd

2013: Kvartfinale Rosenborg

2012: 3. runde Sandefjord

2011: 2. runde Kjelsås

2010: 2. runde Tønsberg

2009: Semifinale Molde

2008: Norgesmester

2007: 4 runde NIL Trysil

2006: Kvartfinale Fredrikstad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *