Engamorgen lørdag 27. august: Vålerenga går for seier i Skien i morgen!

Markus Nakkim. Foto: grydis.no
Markus Nakkim er klar for tre poeng i Skien i morgen. Foto: grydis.no

Vålerenga møter Odd i Skien i morgen. Vålerenga 2 kan vinne et forsprang på konkurrentene på mandag. Og UEFA endrer Champions League slik at de store får en enda større fordel enn tidligere.

Odd i Skien

– Lederskap, duellspill og vinnermentalitet.

Det er svaret når Markus Nakkim blir spurt om hva han skal bidra med i morgendagens kamp mot Odd. Slike svar liker Aperopet å høre fra en tjueåring som er tilbake i sin første kamp etter et utlån.

Han mener videre Vålerenga ikke kommer til å spille på det trygge for å ta med en hederlig uavgjort hjem fra Skien.

– Vi kommer til å gutse på å gå for seieren, sier han til klubbens sider.

Vålerenga har tolv seirer på de 27 oppgjørene mellom lagene i Skien, mens Odd har åtte. Sist vi vant var i fjor, nå er altså muligheten her igjen.

Se intervjuet med Markus i videovinduet:


Ernest Aygiri (18) er nå klar for spill i Vålerenga etter å ha fått arbeidstillatelse. Han er dermed aktuell for spill i morgendagens kamp.

I et intervju med klubbens sider forteller han at han er omgitt av hyggelige karer som er hjelpsomme og greie, og at han har blitt tatt godt i mot i Oslo. Sist han var her vant han Norway Cup.

 


Vålerenga 2

Stord spilte i går uavgjort mot Vard i går. Det er en type resultat som ofte går oss hus forbi. 0-0 ble det også. Men her er det tildels viktig. Dette betyr at Vard ligger tre poeng bak Vålerenga 2 før mandagens VIF 2-kamp mot bunnlaget Sola. Lagene som ligger foran VIF 2, Fana og Vidar, møter hverandre i kamp i dag.

Dermed har Vålerenga 2 gode muligheter til å klatre på tabellen, og med en seier vil man faktisk ha seks poeng og 2-3 plasser ned til midten av tabellen som markerer nedrykk i år.

Vålerenga 2- Vard ser du i Vallhall mandag klokka 19.00, i tillegg til at Klanens Webradio strømmer oppgjøret.

Henrik Udahl har returnert til Norge etter at han ikke fant seg til rette sportslig i USA, og er klar for kampen.

 


Overgangsvindu

På det internasjonale overgangsmarkedet er det ei lita uke igjen før vinduet lukkes. VG melder at tidligere Vålerenga-spiller Stefan Strandberg er klar for Hannover, og at han forhørte seg med Moa Abdellaoue før han gikk til andre nivå i Tyskland.

Denne typen nyheter minner oss også om at det ikke er garantert at alle våre spillere er VIF-spillere til uka. Selv om Vålerenga virker fornøyd med stallen vi har i dag, vet vi at det har vært interesse for både Sander Berge og Ghayas Zahid i løpet av året. Dersom noen skulle observere snuskete nederlendere eller sveitsere i Innspurten, eller forstå at det er hundrevis av griske, belgiske agenter på plass i søndagens kamp i Skien, så får dere varsle oss. Men vi tror stallen ser ut på samme måte på torsdag som den gjør i dag.

 


Året rundt!

Det som i hvert fall er sikkert er at uansett hvem som spiller, så vil Kåre Thorkildsen uansett se kampen, og treningskampen, og treningene, og [fyll inn selv]. Dagsavisen har i hvert fall brukt mye plass til å la 70-åringen fortelle om seg og sitt og de sju kampene han har gått glipp av etter årtusenskiftet. Lesverdig er ordet.

 


UEFA

Som et knefall for de store ligaene har UEFA bestemt seg for å endre kriteriene for Champions League. Hovedtrekkene er at klubbene som har deltatt mange ganger får enda flere fordeler, mens nåløyet for nye klubber fra små nasjoner blir enda trangere. Pengepremiene vil også bli enda større for de som når langt.

Inside World Fotball leder oss gjennom endringene.

Konsekvensen er opplagt at det vil mønsteret hvor det i praksis er de samme klubbene som når cupdelen av turneringen hvert år vil styrkes.

Endringene gjelder fra turneringen som starter høsten 2018.

I dagens system har de tre øverste landene på UEFAs ranking tre automatiske plasser og en kvalifiseringsplass. I det nye systemet vil disse – i øyeblikket Spania, Tyskland, England og Italia – få fire automatiske plasser hver.

Noen endringer vil også skje knyttet til Europa League.

Videre vil det bli en “signifikant økning i fordeling av penger til begge turneringene”

Det kanskje aller viktigste, men som ikke vil bety noen øyeblikkelige synlige endringer, er det at UEFA danner UEFA Club Competitions SA, hvor UEFA og klubbforeningen for de største europeiske klubbene, ECA, deler på å utnevne direktører. Dette bidrar til å forskyve makta til de rikeste klubbene, og kan åpne for mer dramatiske endringer i framtida. Selv om UEFA ikke framstår som særlig demokratisk, vil dette ytterligere kunne gjemme unna beslutningsprosessene.

Når fungerende generalsekretær i UEFA, Theodore Theodoridis, sier “We are happy that European football remains united behind the concepts of solidarity, fair competition, fair distribution and good governance,” så har det samme troverdighet som landene som har så demokratiske styresett at de finner det nødvendig å hete noe med “demokratisk”.

Mesterligaendringer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *