Norsk hockey er drevet av en gjeng amatører

Så er vi der igjen. Vålerenga Hockey trekkes seks poeng for bruk av en ikke-spilleberettiget spiller (Sondre Olden) i kampene mot Oilers og Kongsvinger, altså siste og nest siste serierunde. De seierene blir annulert, og vi blir flyttet ned på sjetteplass på tabellen. Dermed ser det bildet vi brukte for å gjøre narr av Lørenskog ganske teit ut. Så hva har skjedd denne gangen?

Ok.. I følge VG har Vålerenga glemt å betale en faktura for overgangsgebyr. Det er forbundet som krever inn dette på vegne av IIHF og forbundet spilleren kommer fra, altså det svenske forbundet i dette tilfellet. Ifølge NIHFs administrasjonsreglement §8 blir dette totalt 11.000kr. Når fakturaen forfaller, så mister spilleren automatisk spilleberettigelse.

http://imgarcade.com/1/office-chimp/
Illustrasjonsfoto, norsk hockey. Kilde: http://imgarcade.com/1/office-chimp/

Samtidig får vi vite at Stavanger Oilers har gjort samme feilen. Du veit, de profesjonelle dressfolkene som har stått og himlet med øynene og beklaget seg over å være belemret med idioter som oss, og som åpenlyst anklaget Vålerenga for bevisst juks i fjor. De har også glemt å betale denne regningen, og blir trukket tre poeng. Så skal man være rimelig glade for at Oilers ikke avga flere poeng i sesonginnspurten, fordi nå kom plutselig Storhamar kun fem poeng bak. Så hva har Oilers å si til sitt forsvar? Ikke mye til VG, men til Aftenbladet sier daglig leder Kjetil Bøe: “- Jo, det er definitivt en ripe i lakken, men ingen stor ripe. Det handler om en svikt i systemet vårt som aldri skulle inntruffet. Det er selvsagt kjipt i og med at vi skal være best i klassen på disse tingene. Det viser bare at det kan skje med alle.”

hehe, ja ooops! Det kan visst skje med alle allikevel. Paul Higson er dog bestemt i møtet med Rogalands Avis: 

– Oilers har tidligere kritisert Vålerenga for bruk av ikke-berettigete spillere. Hvordan ser du på en slik sak i den sammenhengen?

– Dette faller ikke inn i den kategorien. En ubetalt regning kan ikke sammenlignes med å benytte spillere uten arbeidstillatelse, svarer Higson bestemt.

Når sant skal sies har han nok rett i det. Så Higson kan gjerne fortsette å sitte på sin høye hest og skue ned på oss sullikene, men hesten ser litt mindre ut nå. Litt mer som en shetlandsponny, egentlig.

 

I lys av den nye tabellen måtte Ottar Eide i forbundet ta en ringerunde for å høre med Sparta og Storhamar om de fortsatt ville valgt de samme motstanderne. Det svarte de takk og pris ja på. For hva ville skjedd dersom de svarte annerledes? Eide sier bare “Det kunne blitt komplisert”. No shit. Tenk om vi hadde hatt det slik at man ikke fikk velge, som det var før i tida. Husk at han tok denne ringerunden samme dag som kvartfinalene startet.

 

Og du? Det ender ikke der. Tønsberg Vikings, du veit, det laget som fortsatte å bruke utlendinger uten arbeidstillatelse i kvalserien forrige sesong selv om de fikk vite om dette før kampen? De berget så plassen, men måtte ta et nedrykk grunnet dårlig økonomi allikevel. Vel, nå er de tilbake. Etter å ha vunnet 1. divisjon imponerte de med å slå Manglerud i Garasjen i den desidert vanskeligste bortekampen i kvalserien, ..inntil man fant ut at de også har glemt å betale denne fakturaen, så de mister de poengene. De så rett og slett ikke at den kom på mail.

Akkurat når det gjelder Tønsberg er det helt greit hvis de blir i 1. divisjon noen år til. Det er det mest ubehagelige stedet jeg har sett hockey i hele mitt liv. Det er det eneste stedet jeg har opplevd at folk står og viser fingern opp i trynet på meg når Tønsberg scorer, mens jeg prøver å kommentere matchen på KWR. Det er også det eneste stedet jeg – som altså var der som radiokommentator – har blitt beskyldt for å kjøpe dommerne på vegne av Vålerenga Hockey. Det er også det eneste stedet jeg har sett folk henge over vantet med pengesedler veivende mot dommerne under og etter kampen – en kamp hvor vi endte opp med skada spillere etter stygge taklinger dommerne ikke så.

 

Dette er en brevkurv. Foto: IKEA
Dette er en brevkurv. Foto: IKEA

Men ærlig talt, hvor vanskelig er det å betale en jævla faktura? Her hjemme har jeg en sånn brevkurv fra IKEA, hvor jeg sorterer fakturaene etter forfallsdato. Kommer det på mail så sørger jeg for å sette mailen ulest inntil jeg legger den inn i nettbanken. Også sørger jeg for å faktisk SJEKKE MAIL. Er dette så jævlig vanskelig, norsk hockey? Stjernen fikk også poengtrekk og bøter grunnet lisensrot denne sesongen.

Hvorfor skal vi gidde å bruke masse penger på å reise land og strand rundt for å se lagene våre hvis vi ikke kan stole på at papirene er i orden? Det begynner å bli en alvorlig risiko for at kamper man ser rett og slett ikke blir tellende. Det er sikkert utrolig demotiverende og irriterende for spillerne å ikke kunne stole på administrasjonen, men det er også jævlig irriterende for oss supportere.

Norsk hockey har muligheten til å starte på en ny gullalder etter flere tiår med ørkenvandring, med solid backing fra en riksdekkende TV-kanal. Lurer på hva de tenker hos TV 2, når de ser hvor amatørmessig norsk hockey er, og at det ikke blir noen bedring heller. Som hockeyfan skal du takke Gud eller hva du tror på for at TV 2 faktisk gidder, til tross for at de antagelig ikke tjener noe særlig på å sende hockey. De gjør nok det delvis fordi de ikke har noe annet å satse på, men også fordi de ser at sporten har potensiale. Men da må klubbene virkelig begynne å skjerpe seg. Så hva med å kanskje kutte ned på en dyr utlending, og ansette en person til i administrasjonen? En som vet litt om hvordan man etablerer administrative rutiner og sjekklister, og som kanskje til og med har noe slags høyere utdannelse. Man MÅ ikke være tidligere hockeyspiller for å jobbe i administrasjonen. Jeg mistenker at det faktisk – i beste fall – ikke betyr noen ting.

Folk som sitter på nettet og raljerer over hvor duste forbundet er har heller ikke skjønt en dritt. Det er ikke forbundet sitt ansvar og sitte og følge opp at klubbene gjør så enkle ting som å betale en regning. Det er ditt ansvar å betale regningene dine, ingen andres.

Nå må norsk hockey profesjonaliseres, så kanskje vi kommer ut av åttitallet og inn i nittitallet, i det minste.

 

Og ja, Enga tapte mot Frisk i kveld. Spilte ikke veldig bra, men det gjorde heller ikke de. Big deal, jeg er ikke så redd for den kvartfinaleserien enda. Jeg er faktisk mer bekymra for papirflyten på kontoret. Vi skriver mer om kampen i morra, altså lørdag.

Good night.

Pølsepapir.
Pølsepapir.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *