Engamorgen tirsdag 11. oktober: Deila på plass

Ronny Deila ledet mandag 10. oktober 2016 sin første Vålerenga-trening på feltet. Foto: Vålerenga Fotball.
Ronny Deila ledet mandag 10. oktober 2016 sin første Vålerenga-trening på feltet. Foto: Vålerenga Fotball.

Ronny Deila har holdt sin første trening med gutta. Hvordan det går med fotball-rekruttene er et komplekst puslespill. Og i ishockey kan man vente seg besøk fra flatbygdene på Hedmarken. Ellers nytt fra landslaget og vestlandet. Engamorgen hjelper deg med oversikten.

“Ronny Deila på plass på treningen – i dag, og resten av uka,” meldte Vålerenga Fotball (@ValerengaOslo) på twitter i går med ovenstående bilde som illustrasjon. Også NRK var til stede da Ronny Deila i dag ledet sin første trening på Valle, melder NRK.

Rikskringkasteren har også snakket med påtroppende sportsdirektør Kjetil Rekdal som forteller at det er naturlig at Deila begynner trenergjerningen i Vålerenga nå.

– Han blir veldig tett inn på laget og kommer til å ha litt av det som skjer på feltet, for å bli enda bedre kjent med spillerne.

Rekdal forteller NRK at det var planlagt at Deila skulle involvere seg mer utover høsten, og avviser at det har noe med lagets svake form den siste tida.

– Han har vært involvert før, men ikke i så stor grad som nå. Han skulle begynne 1.oktober og derfor er det naturlig han blir mer og mer med på feltet nå. Vi har klare planer på hva vi holder på med.

Fremdeles vil Rekdal styre det som skjer på kampdagene for Vålerenga.

– Jeg skal lede kampene og spillermøtene, men vi har en god dialog her. Det er ikke sånn at han ser så fryktelig annerledes på fotball enn det vi andre har gjort. Vi er et team som skal prøve å få det her til å bli en stor klubb igjen.

Making Vålerenga great again, der altså.


Rekruttene

I gårsdagens Engamorgen hadde vi en litt for lett omgang med andrelagets posisjon inn mot neste års andredivisjon. Vi gjør det derfor litt grundigere i dag.

Den delen av andredivisjonstabellen vi bryr oss om ser slik ut:

vif2-tabell
Skjermdump: fotball.no

Tabellen viser at det ikke bare er de tre lagene på 7., 8. og 9. plass som kan blandes inn i kampen om å unngå nedrykk. Fra Vard Haugesund og ned er det en reell fare for nedrykk. I teorien kan man være nødt til å ha mer enn 37 poeng til slutt for å klare seg.

Lyseklosters målforskjell og Fyllingsdalens kamp mot Nest Sotra i siste runde gjør imidlertid at det trolig vil holde med 36 poeng for å overleve, muligens med et unntak for Lysekloster selv.

De viktige kampene for Vålerenga 2s del i de to siste rundene er disse:
Lørdag 15.10.2016 klokka 13:00

 • Stord – Vålerenga 2
 • Vard Haugesund – Fana
 • Fyllingsdalen – Vidar
 • Frigg – Lysekloster

Lørdag 22.10.2016 klokka 13:00

 • Lysekloster – Førde
 • Vålerenga 2 – Egersund
 • Vidar – Stord
 • Fana – Frigg
 • Nest-Sotra – Fyllingsdalen
 • Sola – Vard Haugesund

Før serierunden førstkommende lørdag ser det helt enkelt slik ut:

Vinneren mellom Vard og Fana er sikret ny plass i divisjonen. Det er også Vidar dersom de slår Fyllingsdalen. Vålerenga 2 er sikret med seier over Stord dersom Fyllingsdalen ikke vinner. Lysekloster må nok vinne sine to siste kamper for å klare seg, men har den muligens enkleste motstanden med to lag som allerede har rykket ned. Dersom Vålerenga 2 vinner og verken Fyllingsdalen eller Lysekloster vinner er det slutt på spenningen.

Når det gjelder siste serierunde er det for mange alternativer basert på alle de tenkelige utfallene av førstkommende runde.

Men: Plassen i divisjonen ligger i egne hender. Med seier i begge kamper er Vålerenga 2 sikret uansett hva de andre lagene gjør.

 


Ishockey mot Storhamar i dag

Iskrigerne møter Storhamar i Jordal Amfi i kveld klokka 19.00. Den siste uka har budt på underdog-seier over serieleder Stavanger Oilers og favorittseier med 7 mål over Kongsvinger fra de dype skoger. På tabellen ligger vi likt med Storhama med kontakt med toppen.

Vålerenga hockey melder at gutta skal gi alt på isen, og ønsker seg støtte fra tribunen.

Møt opp til en klassiker i et Jordal Amfi som synger på siste verset.

Billetter til kampen finner du her

 


Landslaget i fotball

Det framstår som tydelig for alle – unntatt NFF – at landslaget trenger ny trener, uansett hvordan det går mot San Marino i kveld. VG har tatt en gjennomgang av kandidatlista, og trekker fram Ståle Solbakken som førstevalget. Deretter er det jevnt, men VG lister opp følgende:

 • Ole Gunnar Solskjær
 • Tor Ole Skullerud
 • Nils Johan Semb
 • Trond Sollied
 • Lars Lagerbäck
 • Per Joar Hansen
 • Tom Nordlie
 • Erik Hamrén
 • Kjetil Rekdal
 • Dag-Eilev Fagermo
 • Kåre Ingebrigtsen
 • Henning Berg
 • Ronny Deila

En offensiv og tydelig Rekdal kommenterer sitt kandidatur slik til NRK.

– Min aller sterkeste side er å jobbe inn mot kamp, kampledelse og få et lag til å levere på kortest mulig tid. Jeg stiller ganske tøffe krav og er beinhard på disiplin, men hvem vet. Jeg må bruke min tid på å få Vålerenga i havn, sier Rekdal til NRK.

Og videre:

– Det ville vært rart hvis jeg ikke var en av kandidatene til det. Det spørs jo hva du ser etter. Ser du etter en norsk en, bør jeg være ganske høyt på lista. Ser du derimot etter en utenlandsk, er det ikke noe tema i det hele tatt.

Jepp, du leste analysen her først: Rekdal bekrefter overfor NRK at han ikke er utenlandsk.

 


Bojan Zajic

Tidligere Vålerenga-spiller Bojan Zajic ble byttet inn til pause i gårsdagens kamp for Sandnes Ulf 2. 25 minutter senere pådro han seg direkte rødt kort på et Sandnes Ulf-frispark han selv fikk.

– Han var frustrert over noe, og da ba jeg han roe seg ned. Da slo han meg på hånden, og da hadde jeg ikke noe annet valg enn å vise han ut, sier dommer Terje Olsen til Dagsavisen Rogalands Avis om episoden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *