Engamorgen 10/3-15: Karantene for Gunnarsson og mer spiss-snakk!

De høye herrer i Norges Ishockeyforbund har slått rollespillterningen, og havnet på fire. Fire kamper er det Filip Gunnarsson må sone for taklinga på Mikael Dokken. En hard forcheck på Dokken som har hodet ned, og som dermed blir litt forkjær, og som ender med at Dokken må stå over… ett bytt. Dommeren som sto en meter unna dømmer ingenting, han som sto ti meter unna dømte noe som i utgangspunktet så ut som en tominutter, før det ble omgjort til 5+video etter Frisk-spillerne omringet zebraene.

Forbundsverktøy. Clément Bucco-Lechat, [CC BY-SA 3.0]
Forbundsverktøy. Clément Bucco-Lechat, [CC BY-SA 3.0]
Samtidig ser vi at Lørenskogs Steffen Thoresen tar rennafart opp halve banen og spearer en kar så hardt han bare kan: to kamper. Og det får tosken til å sammenligne seg med Nelson Mandela. Det er nivået på den offerrollen.

Og på søndag: Lørenskogs Christopher Henriksen albuer Sparta-forward Henrik Malmström i ansiktet. Dommerne, de tre blinde mus, ser det rett og slett ikke selv om det skjer midt ute på banen. Sparta har sendt inn klage, men den blir neppe tatt til følge.

Dette bare føyer seg inn i rekken av dumme ting som må bedres i norsk hockey. Denne problematikken har vi slitt med hele tiden, og det har faktisk ikke blitt noe bedre de siste tiårene. Det virker helt tilfeldig hvordan spillere straffes, og det kommer heller ingen begrunnelse, i alle fall ikke offentlig.


 

I flere norske medier knyttes nå ikke bare Torgeir Børven, men også Moa til Vålerenga. Det er verdt å merke seg hvordan dette legges frem i VG: “Vålerenga jobber fortsatt med én konkret spiss de håper å signere før seriestart. Dersom han skulle glippe, kan en låneavtale med en av klubbens tidligere angripere bli løsningen.”

Vi avkreftet i går at Børven er superspissen vi jakter etter. Videre forteller Rekdal at plan B innebærer lån frem til sommeren, eller en kortidskontrakt med noen. Det er verdt å merke seg at selv om en overgang er uaktuell i dag, kan den plutselig gå igjennom om en uke. Og nå ser det ut til at vi i alle fall nærmer oss en konklusjon.

Det er veldig digg å se at Vålerenga jobber seriøst og langsiktig med dette, og at de åpenbart har flere planer. Jeg har en følslse av at det er vesentlig lavere risiko for bomkjøp nå enn under tidligere regimer.


Askerhallen kl 19:00, kamp tre!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *