Brann – Vålerenga 0-0: Regntung slitekamp

Det regnet kraftig i Bergen. Det satte sitt klare preg på kampen på Brann Stadion, både på banen og de to lagene som måtte spille på den.

Brann hadde kun avgitt poeng i to hjemmekamper tidligere denne sesongen. De hadde også scoret flest mål i årets serie. Med andre ord, det var ingen enkel kamp som ventet oss.

Første omgang så ut som et forferdelig slit og med svært objektive øyne så det ut som Brann spilte veldig skittent. Flere så ut som de ville inn i VIF-trøya. Ikke bare de som tidligere har blitt avvist.

Vålerenga tok avspark og mistet ballen med en gang fordi noen hadde lagt igjen innsjøen sin i midtsirkelen.

Vi var vitne til at Vålerenga nok en gang ikke fikk straffe, selv om det ser ut som eneste naturlige utfallet av en situasjon. Magnus Lekven er svært positiv på midten med flere lekne detaljer og godt blikk. Det er aldri noe fint spill, men Brann går av banen etter første omgang som det knapt beste laget.

Andre omgang starter noe kjedelig. Bård Finne, som har vært usynlig i første omgang, starter noen overganger men Brann-spillerne har fått beskjed om å ta ut bygdas gamle helt. Blir tatt av etter 65 minutter, Ghayas Zahid flyttes ut på kant og kampen åpner seg for Vålerengas del. Bekkene våre kommer langt mer med i spillet, Fredheim er en kreativ klippe, og en hardtarbeidene Moa viser seg farlig både foran mål og som servitør – men burde scoret.

Alt i alt et greit bortepoeng, der vi kan være litt skuffet over å ikke få hull på byllen.

Nå er det fotballferie igjen. Aktørene på banen er nok glade for det.

Og kanskje draktene rekker å bli tørre til neste kamp.

 

Spillerbørs

Marcus Sandberg –  5 – Trygg i de farligste situasjonene, men tar seg noen bærturer.

Rasmus Lindkvist – 5 – For det meste usynlig i første. Langt mer med i andre. Mangler noe presisjon på flere gode overganger. Sannsynligvis hans siste kamp i VIF-trøya.

Enar Jääger – 6 – Er generelt trygg, men noen litt svakere vurderinger som hindrer ham i en bedre karakter.

Jonatan Tollås Nation – 8 BB – Vår gigant nok en gang. Rydder opp i andres feil og gjør livet surt for scoringslystne Brann-spillere. Snytes for årets klareste straffe.

Robert Lundström – 5 – Mye det samme som Rasmus. Blir lurt før en relativt stor sjanse for Brann. Gjør livet surere for Brann i andre

Christian Grindheim – 6 – Er typisk Grindheim. Jobber hardt, men sliter en del med vannstanden rundt midtsirkelen.

Magnus Lekven – 6 – Hans beste kamp i blå drakt? Deilig leken i første omgang. Detter litt av i andre, men har flere viktige defensive involveringer.

Daniel Fredheim Holm – 7 – Er en klippe på banen. Jobber hardt begge veier og gir flere flotte stikkere som burde gitt scoringer.

Ghayas Zahid – 6 – Sliter noe med underlaget i første omgang, men er likevel typisk Ghayas. Viste utover andre omgang hvorfor det blir vanskelig å beholde ham, spesielt da han ble flyttet ut på kant. Dumt gult mot slutten. Ut i 93. min

Bård Finne – 4 – Usynlig i første omgang. Litt mer synlig i andre, men tas av banen etter 65 min.

Mohammed Abdelloaue – 6 – Manglet en velfortjent scoring. Får og gir mye juling og er instrumental i vårt offensive spill.

Innbyttere

Samúel Kári Fridjónsson – 5 – Inn 65 min. Virker som midtbanespillet vårt våkner i det han kommer på banen. Ikke veldig synlig, men virker som han gjør mye av den usynlige jobben.

Abdisalam Ibrahim – Inn på overtid. Fort kort tid.

Èn kommentar på “Brann – Vålerenga 0-0: Regntung slitekamp

  • 3. juli 2017 i 07:33
    Permalink

    Nesten 100% enig
    Jeg hadde løftet Lekven opp til en 7er

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *