Engamorgen mandag 18. september: Tæl og talent. Ja takk, begge deler.

Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Hverken Vålerenga Fotball eller Hockey presterer om dagen, til tross for forholdsvis slagkraftige mannskap. Er vi for gode til å rykke ned, eller ender begge med tidenes antiklimaks.

Vi må redde plassen, del 1

Lerkendal igår var som Lerkendal pleier å være. Et sted for pinlige dommeravgjørelser som absolutt preger sluttresultatet, ufint publikum som selvfølgelig aldri skjønner det når dommer faktisk klarer å blåse (korrekt) noe for bortelaget, for ikke å glemme et hjemmelag som har kjøpt opp alle de beste spillerne fra sine nærmeste konkurrenter (i tillegg til å fylle opp resten av laget med verdens mest usympatiske dansker) som selvfølgelig får ut det siste lille til å avgjøre kamper vi faktisk spiller noe bedre i.

Det er rett og slett til å bli lei seg av hvor forskjellsbehandlet man kan føle seg på besøk i Trondheim og vi er pokker ikke alene om det.

Jeg orker ikke dvele så mye mer ved gårsdagens kamp. Følelsen av urettferdighet etter en bortekamp i Trondheim har jeg levd med i omtrent hele min supporterkarriere. Strengt tatt så kan tapet igår regnes som et godt omen for Vålerenga før onsdagens semifinale.

Jeg har ikke statistikken på dette (ikke vil ikke ha noe ødeleggende fakta om det heller) men har det ikke vært sånn at når to klubber møter hverandre to ganger på samme bane innenfor en relativt kort tidsperiode, i NM og Eliteserie, så vinner de hver sin kamp. For tre uker siden vant vi på Lerkendal, igår tapte vi. For litt over en uke siden tapte vi hjemme mot Sarpsborg 08. På onsdag…?

Sarpsborg 08 tapte 5-0 mot nedrykksplasserte Tromsø igår (som dermed hentet inn åtte plussmål på oss). Det kan virke som de tapte fordi de stilte med B-laget (og med det ga de kanskje bort muligheten til å vinne årets seriemesterskap), men det er likevel en tung psykisk knekk å tape så kraftig for de fleste lag som kjemper i toppen på oppløpssida. Med den gode opplevelsen de fikk sist på vår hjemmebane kan de føle et ekstra stort press på å prestere likt igjen.

Det er selvfølgelig gøy med spekulasjoner, men kampen skal spilles før vi har endelig fasit og nå må Vålerenga virkelig opp i ringa. Vi må innrømme for oss selv at vi ikke er gode i år heller og sånn er det bare. Plassen i Eliteserien må nok en gang reddes. Det positive er at vi kan når vi får det til. Det handler faktisk ikke bare om å ville noe. Du må klare det også og for å klare det må du ha den perfekte balansen av talent og tæl. Dessverre har vi en tropp delt i to nå, der den ene halvdelen sitter på tælen og den andre sitter på talentet. Svært få ligger i det perfekte mellomsjiktet.

Men sånne ting kan løse seg ganske plutselig. Cupen hadde vært en fin gulrot i en ellers traurig sesong. Da skal du se at neste sesong kanskje gir oss langt mer spennende motstandere enn Sogndal og FK Haugesund.

Bare ikke glem nå at vi fortsatt kjemper om kunne å møte dem igjen neste år.

 


Vi må redde plassen(?), del 2

Flaggskip nummer to, Vålerenga Hockey, gikk på sitt tredje ettmålstap på rad etter 1-2 tap mot Frisk Asker i Forum. Tre kamper, åtte mål og null poeng der altså.

Ja, dette er en mellomsesong, ja, det skal godt gjøres om vi i det hele tatt klarer å snuse på bøtta denne sesongen, og ja, vi har møtt relativt tøff motstand de første kampene, men vi må begynne å plukke poeng snart.

Neste sjanse kommer allerede imorgen når vi tar turen ned til Sparta Amfi.

Så ja, to avgjørende kamper for Vålerenga mot Sarpsborg de to neste kampene.

 


Junior NM-kampene

Tre av våre juniorlag var i kvartfinaleaksjon denne helga.

G19 tapte dessverre 4-2 mot Rosenborg like utenfor Lerkendal, noen få timer før gårsdagens Eliteseriekamp.

J16 spilte hjemme på Vålerenga Kultur- og Idrettspark igår og tapte dessverre for Herd i en kamp som endte 0.3.

Men alle skyer er ikke grå. Vålerenga G16 ble første mannlige lag med seier på VKIP da de lørdag ble semifinaleklare, etter å ha slått Bodø/Glimt 6-3.

Fire av guttas mål kom etter flotte angrep, men 2-2 og 4-2 skilte seg ut som kampens flotteste prestasjoner.

På stillingen 1-2 i første omgang får altså Vålerengas Mattias Bråten perfekt treff fra rundt 20-25-30-40… meter og setter ballen uttakbart i høyre hjørne.

4-2 kommer tidlig i andre omgang når Vålerengas venstreback, Nathaniel David, får kontroll på kula sånn cirka ved Økern, går alene oppover forbi nesten samtlige nordlendinger, klarer på mirakuløs måte å spille vegg med seg selv inne i motstanders boks før han satte ballen bak Glimts keeper. Hadde det ikke vært for målet hadde han sikkert fortsatt videre mot Scandic Helsfyr og Vålerengatunnelen. Klasseangrep.

Semifinalen spilles 7. eller 8. oktober. Motstander blir enten Stabæk, Aalesund, eller Viking. Vi kommer med mer informasjon når vi har noe.

 


Vi må redde plassen, del 3

Vålerenga 2 spiller ikveld bort mot Asker i PostNord-Ligaens avdeling 1. Vålerenga ligger på 11.plass, som er siste trygge plass, med 21 poeng. Ingen av de tre lagene under tok poeng i helga så rekruttene har fortsatt tre poeng mer enn 12. plasserte Brumunddal. På den andre siden tapte Brumunddal mot NIL-Trysil som er nærmeste konkurrent oppover. Vi har derfor ikke mulighet til å klatre på tabellen ikveld, men tre poeng er likevel gull verdt i dette rotteracet.

Asker ligger på fjerdeplass og har en teoretisk sjanse på opprykksplassen, selv om de skal godt gjøres. HamKam har 50 poeng på toppen av tabellen med en kamp mer spilt, men fortsatt 16 poeng mer enn Asker. Fun fact. Gårsdagens 2-1 seier over Skeid ødela Torshovklubbens teoretiske mulighet til opprykk.

Vi forventer nok en tøff kamp for rekruttene som sannsynligvis ikke får mye hjelp fra hverken A-troppen eller de viktigste bærebjelkene i laget, som var i NM aksjon igår.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *