Stabæk – Vålerenga 4-2: Fullstendig meltdown etter pause

Med seier i kveld kunne Vålerenga ha tatt et langt skritt bort fra nedrykkssumpa. Den muligheten valgte vi å takke høflig nei til.

Da lagene løp ut på matta etter pause lå egentlig alt til rette for at Vålerenga skulle klare å få med seg et skapelig resultat. Med en 0-2-ledelse, og en førsteomgang hvor vi hadde vist oss meget disiplinerte defensivt, syntes oppskriften enkel: Mer av det samme. Fortsette med å ikke gi Stabæk rom på midtbanen.

Men sånn skulle det ikke gå. Stabæk fikk sitt første mål etter 57 minutter, og da ble det fullstendig meltdown hos Vålerenga. All defensiv struktur gikk i oppløsning, og vips lå vi under 4-2.

Er dette et tegn på at Vålerenga anno 2017 ikke takler motgang? Husk at vi kun én gang denne sesongen har klart å snu en kamp hvor vi har kommet under, og i dag tålte vi ikke en gang å få et reduseringsmål i ræva.

Vi trenger mest sannsynlig 6-7 poeng på de gjenstående sju kampene. Nå trenger vi nerver av stål, og en knallsterk vilje til å vinne. Vær så snill, Vålerenga. Vis litt mer guts og en mye sterkere psyke i det lille som er igjen av sesongen!

Adam Larsen Kwarasey – 4 Flere gode redninger, men også noen svake igangsettinger som er nære på å skape farlige situasjoner.

Robert Lundström – 3 Tette dueller med Njie gjennom hele kampen. Må sies å komme tapende ut fra den duellen, med klar margin.

Jonatan Tollås Nation – 4 Har god kontroll defensivt i første omgang. Etter pause er det mye surr bakover for Vålerenga, uten at stopperne er hovedgrunnen til det.

Enar Jääger – 4 Sammen med Tollås og midtbanegutta Grindheim og Lekven får han stoppet Stabæks forsøk på å tråkle seg gjennom sentralt før pause. Mer surr i andre omgang.

Simen Juklerød – 2 Meget svak kamp av Juklerød. Glipper mannen sin flere ganger, og det fører både til sjanser og baklengsmål. Viser noen fine detaljer offensivt mot slutten, men det er en mager trøst når man ligger under 4-2

Christian Grindheim – 5 BB Jobber som en helt, og setter årets best plasserte frispark i vinkelen. Dessuten en god prestasjon når han tar ned ballen før sitt andre mål, og vipper den over keeper. Men alt det er før pause. Etter pause får plutselig Stabæk masse rom i mellomrommet, et område Grindheim og Lekven kontrollerte i første.

Magnus Lekven – 4 I likhet med Grindheim leverer Lekven to omganger som er som natt og dag. Har kontroll i første, gir bort masse rom i andre. Ut etter 83.

Samúel Fridjónsson – 4 Leverer en godkjent første omgang, men klarer ikke å prege kampen like mye som mot Brann.

Chidera Ejuke – 4 Viser meget positive takter offensivt. Løper som en gal, og jobber hjemover når det trengs. Men forsvinner sammen med resten av laget i andre. Ut etter 83.

Henrik Kjelsrud Johansen – 4 Gjør som han pleier: Gir og tar juling. Vinner det som er av dueller, inkludert den før 0-2-målet.

Daniel Berntsen –4 Fungerer godt når han trekker inn sentralt og kan fordele baller. Er uheldig og sklir før 1-2-scoringen til Stabæk. Ut etter 73.

Innbyttere:

Abdisalam Ibrahim – 2 Inn for Berntsen etter 73. Starter med en feilpasning, følger opp med å slippe Vetlesen før 3-2-målet Elendig innhopp.

Fitim Azemi – Inn for Lekven etter 83. For kort tid.