Engamorgen 10/4-15: Sol, fredag og fotball!

Fint vær, dere! Eller hva? Det minner meg om en anekdote fra en av de mest gretne Vålerenga-supporterne jeg kjenner. Faktisk den mest gretne. Han og noen kompiser hadde reist til Bodø for å se Enga, og hoppet inn i en taxi på flyplassen og ba om å bli kjørt til en pub (de ble kjørt til Peppes Pizza..).

Været var skikkelig fint i Bodø den dagen, så fint at taxisjåføren med stolt mine spurte “Ka dokke syns om været vårt?”. Men været var jo egentlig bare vanlig østlandsk sommervær, så de skjønte ikke helt spørsmålet – men dro på: “Det er det flotteste været jeg noensinne har sett, aldri sett på makan!”. Sjåføren syntes ikke noe om sarkasmen. Her kommer det folk helt opp fra Oslo også setter dem ikke pris på fint vær en gang!

Foto: Sarpsborg 08 via sa.no
Foto: Sarpsborg 08 via sa.no

Uansett, i dag er det Sarpborg 08 – Vålerenga. Tilsvarende kamp i fjor var regelrett traumatisk, her skal et par skap settes på plass.
Sarpsborg slår på stortromma og presenterer sin nye maskot til Vålerenga-kampen. Maskoten har ikke fått noe navn enda, så derfor inviterer Aperopet herved sine lesere til navnekonkurranse. Skriv i kommentarfeltet her hva dere synes denne skapningen skal hete, så døper vi faenskapet i morgen.

Sarpsborg Arbeiderblad melder også at det går mot publikumsrekord i kveld, fordi i dag kl 11.30 var det solgt (wait for it) 4888 billetter. Wooow! Hvis de hadde skaffa seg en stadion som holder 1. divisjonsnivå kanskje enda flere hadde giddi å komme. Bortefeltet er i alle fall utsolgt for lengst, så hvis du er Vålerenga-fan uten billett kan du bare glemme å dra ned for å kjøpe på stadion. Det blir bomtur, desverre.

Rekdal mener det er “alltid gøy å spille i Sarpsborg”. Nuvel, litt mere interessant er det når han får spørsmål om at han kjenner både trener (Geir Bakke) og spillere fra opphold i Enga. Rekdal svarer ja “på godt og vondt for noen”. Ouch.

Dagsavisen skriver mye bra om Enga om dagen. De har en sak om Zahid, og snuoperasjonen hans når han ble sendt til Ull/Kisa. Det han sier er meget interessant: “Jeg var der i to måneder, og jeg kom tilbake til VIF med en dypere forståelse av hva som skal til her i fotballivet”. Nemlig. Gutten hadde alltid talentet, og lærte seg hva som kreves. Og nå høster han fruktene av det. Synd ikke alle har fått en slik åpenbaring.

Dagsavisen kjører også en Fotballsnakkis-video, med mye forhåndsinfo om kampen. Meget bra av Dagsavisen. Eneste jeg har å utsette var at jeg holdt på å få kaffen i halsen da jeg så Frode Olsen dukke opp å skjermen. Han har som kjent vært borte en stund..

Dagbladet kjører en sak om forholdet mellom Geir Bakke og Kjetil Rekdal, men siden det er en paywall-sak og vi i Aperopet ikke gidder å betale for å sende klikk til Dagbladet, så vet vi ikke mer enn det.

NSAs Bjørnar Posse Sandboe har noen betraktninger om norsk fotball og 1-6-1 aksjonen som alle bør få med seg. 

Og til slutt, dersom du ankommer Sarpsborg tidlig i dag, er det bondeaktiviteter utenfor Sarpsborg Bowlingsenter. Der kan du lære hvordan du skal kappe kalver og sauer (hva enn det er) og det blir gratis utdeling av buttons (wooow!). Du kan også få kjøre traktor, også blir det tent opp bål hvor du kan grille pølser – som du tar med sjøl, selvsagt. Du får gratis buttons, men det stopper der. Kanke bare få og få, veit du.

Oppdatert: Nettavisen har akkurat lagt ut et intervju med Bojan, hvor han anklager Rekdal for å være “blind og døv”. Sett utenifra kan det se ut som om Bojan krevde særbehandling, når han sier at “Han ignorerte at jeg hadde spilt her i fem år før han kom” og dermed ikke viste Bojan respekt. Som vi kjenner Rekdal er nok mere hans stil at alle blir behandlet likt og ingen får skli i gammalt fett. Mulig det er det Bojan mener med mangel på respekt. Uansett, vi var glade i Bojan når han spilte i Enga, men det er en grunn til at han ofte ble benket. Mangel på defensivt arbeid var en av de.

Med dette i minnet, tenk deg om to ganger før du klapper for Bojan under dagens match. Han er ikke i Enga lenger.

5 kommentars på “Engamorgen 10/4-15: Sol, fredag og fotball!

  • 10. april 2015 i 12:28
    Permalink

    Den greie der må bare hete DEN BLÅ TAMPONG!

    Svar
    • 10. april 2015 i 12:37
      Permalink

      Klanen møter selvfølgelig denne greia med følgende trall:

      “Jeg vil ha en blå tampong,
      en sånn der en stor tampong.
      En med munn og nese på,
      og den skal være blå”

      Svar
  • 10. april 2015 i 12:37
    Permalink

    Maskotnavn: Legionella

    Svar
  • 10. april 2015 i 12:41
    Permalink

    Min stemme går til Josef Fritzl

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *