Engamorgen mandag 14. mai: Se Vålerenga 2 ikveld

Kristoffer Klaesson vokter nok buret for Vålerenga 2 i kveld. Foto: Grydis.no

Knepen seier til damene, U17-VM, og Vålerenga 2 i kveld.

Litt stille mandag, siden vi gjorde unna jobben allerede lørdag. Det ble 1-0 over Sandefjord. En første omgang under pari, bedre i andre, men fortsatt mye igjen før vi ser et skikkelig Deila-lag. Allikevel ser jeg en vesentlig forskjell fra i fjor: Bunnivået er høyere. Jeg sitter med en følelse av at de siste kampene kunne gått mye verre med fjorårslaget. Jeg tviler heller ikke på at Carvalho har hatt mye å si. Fyren er en bauta og selv om han er uryddig til tider er han åpenbart en positiv innflytelse på laget. Dessverre har han bare ettårskontrakt, og han sier sjøl han har ambisjoner om å få landskamper for Uruguay.

Tipper det jobbes kraftig fra agenthold nå i sommer og utover høsten. Så får vi håpe det ikke kommer noen fete tilbud og at han skriver under en 4-5 års avtale med oss. Det hadde vært ålreit.

Mager fremgang er det, men det er fremgang. Da er det synd at sentrale folk i Klanen sitter og sager klubben på sosiale medier etter en seier.

Knepen seier til damene

Vålerengas damelag er litt som herrelaget. Det hangler litt, og tross spillemessig overtak slipper man inn enkle mål. Mot Grand Bodø på Valle i går lå de under 0-2 til pause. I andre omgang presset de på, og det endte godt til slutt. Isabell Herlovsen reduserte i det 49. minutt, og Celin Ildhusøy utlignet etter 69. Senere fikk Ingrid Schjelderup annulert en scoring for offside, men to minutter på overtid fikk de satt 3-2. Nydelig.

U-17 VM

Norge var i kvartfinalen i U17-VM, hvor de møtte vertsnasjonen England i Burton. Våre to gutter Leo Cornic og Harald Martin Hauso startet matchen, men de kunne ikke forhindre 2-0 seier til England. Merkelige greier egentlig, men de er vel såpass unge de gutta at de ikke har lært seg å undervurdere motstandere med grenseløs arroganse enda. Det kommer på seniornivå.