Tromsø–Vålerenga 3-0: Tafatt VIF-lag tapte fortjent

Tromsø var det eneste laget som stilte opp til første omgang, og Vålerenga tapte derfor fortjent i en kamp preget av dårlig innsats, elendig samhandling, liten bevegelse og enda mer dårlig innsats.

Gjennom førsteomgangen var VIF jevnt over litt passive, lå lavt og fikk ikke kontringene til å fungere. Tromsø framsto heller ikke et topplag, men hver gang de brukte ballen var det farligere enn når VIF hadde den. Etter spill var 2–0 i overkant etter omgangen. Etter sjanser var det ikke det.

Etter pause sto vi litt høyere og så umiddelbart litt farligere ut, men også denne omgangen var preget av dårlig flyt og dårlig samhandling. Det er for svakt, for Tromsø spilte akkurat som man kunne forvente. Likevel utviklet det seg sånn at TIL var i overtall uansett hvor på banen ballen var. Før kampen var jo opplagt tidligere VIF-spiller Daniel Berntsen et spørsmålstegn, og da han scoret kampens tredje mål, så var ikke det noe vendepunkt, snarere spikeren i kista.

Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, Valder IL

Gule kort: Chidera Ejuke, Abdisalam Ibrahim, Vålerenga.

Spillerbørs

Adam Larsen Kwarasey – 5 – Skulle tatt tredjemålet, men gjør for øvrig en kamp som forventet.

Amin Nouri – 4 – Er lite god offensivt, gjør i liten grad jobben defensivt. Dårlig klarering på 1–0.

Jonatan Tollås Nation – 5 BB – har en farlig ballmist i første, men er deretter den i forsvaret vårt som har lyst på poeng.

Felipe Carvalho – 3 – Veldig passiv i forbindelse med Tromsøs førstemål, han taper duellen mot Wangberg på det andre og er feilplassert på det tredje. Ellers ikke hva vi venter fra ham.

Sam Adekugbe – 4 – Svært upresis når han har ballen, blir løpt rundt når han ikke har den.

Magnus Lekven – 4 – Usynlig i førsteomgang, litt mer med i andre, men vi savnet Daniel Fredheim Holm i denne posisjonen i dag.

Abdisalam Ibrahim – 3 – Startet som en god kreativ kraft de første fem, og fungerte stadig dårligere. Med en bedre dommer hadde han ikke fullført kampen.

Samúel Kári Friðjónsson – 4 – Ikke synlig med unntak av noen brukbare frispark. Ut etter 69

Simen Juklerød – 4 – Gjør ingen spesielt god kamp, men løper mer enn de fleste i laget denne kvelden. Har også noen gode innlegg.

Chidera Ejuke – 3 – Er ikke så ballkjælende som vi har sett ham før, men han skaper heller ingenting i dag. Tar noen defensive løp. Ut etter 60.

Sam Johnson – 5 – skaper en kjempesjanse ut av ingenting etter 42 minutter. Og bommer på et par store muligheter etter pause.

Innbyttere

Magnus Retsius Grødem – 4 – inn etter 60 minutter, klarer ikke å prege kampen.

Peter Godly Michael – 4 – inn etter 69. Skaper en farlighet umiddelbart og får en sjanse til, uten uttelling.

For øvrig beklager Aperopet at det ikke ble noen Engamorgen i dag. Sånn går det når noen sover når leksene deles ut og i tillegg er for opptatt av å nyte pinsens solgleder!

2 kommentars på “Tromsø–Vålerenga 3-0: Tafatt VIF-lag tapte fortjent

• 21. mai 2018 i 20:56