Rosenborg – Vålerenga 3-0: Business as usual

Uansett lagenes form er Rosenborg alltid en formidabel motstander. Dessverre viste Rosenborg seg klare fra første spark på ballen, mens flere av våre var langt under pari.

Lerkendal Stadion

16 249 solgte billetter (men ikke pokker om alle de møtte)

Dommer: Tom Harald Hagen

Gule kort: Abdisalam Ibrahim, Daniel Fredheim Holm, Joao Meira – VIF, Alexander Søderlund – RBK

Første omgang ble en lite hyggelig opplevelse der Rosenborg presset oss lave fra første sekund. Spesielt på vår venstre side klarte Rosenborg å rulle opp angrep etter angrep. Det ble ikke så mye hyggeligere av å se at dommeravgjørelser på Lerkendal er seg selv like. Tvilstilfeller blir selvfølgelig frispark til Rosenborg. Klare frispark til gjestende lag blir vinket videre.

1-0 kom tidlig etter en tunnel på Adekugbe. Skuddet var hardt, men et lite spørsmålstegn stilles til om Adam burde tatt ballen som tross alt går i keeperhjørnet. 2-0 kommer etter kollektiv svikt fra samtlige i blått som lar Pål Andre Helland gå helt alene. Så skifter skuddet hans retning, og vips så går den inn. Flyt.. Vi får til en viss sluttspurt de siste fem minuttene første omgang uten at det gir oss noe annet enn håp. I all hovedsak kan vi takke en god Jonatan Tollås Nation og en generelt god Adam Larsen Kwarasey for at vi ikke lå under mer enn 2-0 til pause.

Andre omgang starter friskere fra vår side til tross for at Rosenborg skaper første sjanse og, tro det eller ei, Rosenborg får et tidlig gult kort. Dommer Tom Harald Hagen gjør det godt igjen kjapt ved å blåse en utrolig tvilsom straffe. Konradsen sparker ballen for langt foran seg, er ustø etter en dytt utenfor 16, og legger seg når Nouri kommer til. 3-0 til Rosenborg.

Vi henger litt mer med etter at Chiddy og Felix kommer inn. Fredheim Holm viser seg litt mer frem i denne perioden. Kanskje grunnet mer ballsikre medspillere? Samtidig virker det som Rosenborg har begynt å surfe inn seieren og vi kommer egentlig aldri ordentlig til.

Vi taper idag fordi vi er langt unna å være det beste laget på banen. Spesielt midtbanen og venstresiden sliter utrolig mye – begge veier. Det må vi få orden på til lørdag.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 5 – En generelt god skuddstopper. Kunne blitt en langt mer fryktelig målstatistikk om han hadde vært under pari idag. Avverger 4-0 alene helt på slutten.

Amin Nouri – 4 – Får æren av å være mannen som skaper straffe til RBK, men den er streng. Egentlig en grei kamp fra Amin der han blir vaktmester på høyre side ganske så ofte og sterkt delaktig i det lille vi skaper fremover.

Jonatan Tollås Nation – 6 BB – Stopper mange av Rosenborgs opprullinger helt alene. Leser spillet godt og tar ut farligste mann foran kassa i storebrorparten av motstanders angrep. Hadde fortjent bedre idag. Avverger også 4-0 alene helt på tampen av kampen.

Joao Meira – 4 – Viste seg tidlig frem med oppofrelse og blokkert skudd, men det var vel det. Mer synlig i andre omgang, men tydelig at han ikke har spilt toppfotball på en stund.

Sam Adekugbe – 3 – Lar seg lure av Konradsen rett før 1-0. Så og si alt det farlige RBK skaper kommer på hans side. Ikke særlig venn med ballen fremover. Reiser seg litt i andre omgang.

Daniel Fredheim Holm – 4 – Vår beste på midten. Vinner dueller og er nok den eneste mannen i blått med over 50 prosent i å treffe medspillere på pasninger, men det kunne gått litt kjappere innimellom.

Abdisalam Ibrahim – 3 – Det vandrende gule kortet holder ikke tilbake på banen han uansett ville få kort. Dessverre ikke tungen på vektskåla i midtbaneduellene han må vinne. Ei heller skapende nok fremover. Skaper også situasjonen som dommeren lures til å tro er straffe, selv om Abdis forseelse skjer utenfor 16 meteren. Ut 69. minutt.

Magnus Retsius Grødem – 3 – Står for den eneste sjansen vi har i første omgang, men er litt for mye potetsekk i duellene. Mister ballen i 90 % av tilfellene han har den. Idag blir han for dessverre for ung og uerfaren. Forhåpentligvis irriterer det ham.

Magnus Lekven – 3 – Ingen spesielt god medspiller i denne kampen. Leser spillet generelt dårlig. Løper mye i veien for RBK men vi forventer mer fremover.

Bård Finne – 3 – Kunne skapt mye idag men blir tatt ut av kampen takket være kjipe Rosenborg-spillere og enda kjipere dommer som ikke ser hvordan han blir behandlet. Ut i det 57. minutt.

Sam Johnson – 4 – Kjemper som en gal mann, men teften av å lukte løse baller virket svekket idag. Ut etter 76 minutter.

Innbyttere:

Chidera Ejuke – 5- inn 57. minutt. Skaper kjapt en halvsjanse på egen hånd. Klarer å holde på ballen i langt større grad enn sine medspillere. Er nærme frempå ti minutter før slutt.

Felix Horn Myhre – 5 – inn 69. minutt. Skader RBKs Konradsen og får stjerne i boka for det. Villig fremover og vinner dueller på midten. God søknad for spill fra start neste kamp.

Peter Godly Michael – inn 76. minutt. Rekker ikke å prege kampen nevneverdig.

Èn kommentar på “Rosenborg – Vålerenga 3-0: Business as usual

• 25. juni 2018 i 07:44