Treningsrapport onsdag 7/1-15: Kjartansson avbrøt treninga

Vidar Ørn Kjartansson deltok på den lette oppvarminga, men ga seg før fotballspillinga satt i gang. Årsaken var at den treningsvillige islendingen tilbragte mye tid på vektrommet i går, og var stiv stort sett over alt. Dette forverret seg under treninga og fysio Eirik Bjærke valgte å ta ham av for sikkerhets skyld. Les mer under.

Det er ikke noe poeng i å risikere strekk og et seks ukers langt skadeavbrekk den første uka i januar. Litt senere gikk Moussa Nije ut av samme grunn.

Moussa Nije, Eirik Bjærke og Johannes Moesgaard.
Moussa Nije, Eirik Bjærke og Johannes Moesgaard.

Det er denne tankegangen som gjorde at Vålerenga hadde færrest skader sist sesong etter flere år med mange, langvarige skader.

Selv om det var det defensive som var Vålerengas problem i 2014, gikk dagens trening ut på offensiv samhandling. Oppbygningen skjedde på følgende måte: Keeper – venstreback – venstre stopper – høyre stopper – høyreback – sentral midtbane – venstreving – innlegg til spiss. Og speilvendt etter det. Dem som er usikre på om Daniel Braaten er god nok for Vålerenga burde sett denne sesjonen da den tidligere utenlandsproffen imponerte stort med løpskraft og innleggspresisjon.

Daniel Braaten
Daniel Braaten

Vålerenga stilte med 20 utespillere og to keepere på treninga. Jonatan Tollås Nation var ikke å se, mens Rasmus Lindkvist satt på innbytterbenken og så på lagkameratene sine spille. André Muri er den siste som mangler – noe som kommer til å bli gjentatt helt til nyheten om at han legger opp blir annonsert.

Her er en kort videosnutt fra den offensive treninga.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *