Lillestrøm – Vålerenga 0-1: Nok en derbyseier!

For en søndagskveld! For andre gang denne sesongen vinner vi 1-0 over LSK, og nok en gang er det Bård Finne som avgjør kampen. Finnes det en deiligere måte å avslutte helga på?

Dette ble selvfølgelig ikke en velspilt kamp hvor vi fikk se det ene flotte angrepet etter det andre bli rullet opp. Dette var en krig. Men gutta klarte å stå oppreist i den krigen. Særlig godt eksemplifisert ved Amin Nouri som stakk fram kassa og sto og slang meldinger til den dobbelt så store Frode Kippe som måtte holdes tilbake av sin egen keeper. Herlig Amin!

Adam Larsen Kwarasey – 9 BB Dette var Adams beste kamp for Vålerenga. Han leverer redninger fra øverste hylle gjennom hele kampen, til og med i situasjoner hvor LSKs spiss er i offisde. Den ene gangen han glipper en ball er det kun fordi Frode Kippe angriper ham. Adam var nærmest feilfri i kveld.

Amin Nouri – 6 Nouri fortsetter å vise gode takter, og er sterk både offensivt og defensivt. Men det viktigste han gjør i dag er å stå opp mot Kippe når han bæder for ett eller annet mot slutten av kampen.

Jonatan Tollås Nation – 6Kampen blir en krig, og forsvarerne våre klarer å stå i krigen. Det ser litt shaky ut til tider, de gangene Lillestrøm får til å spille seg inn langs bakken, men når de legger høye baller inn i feltet vårt rydder forsvaret, med Tollås i spissen, greit unna. Pådrar seg et litt unødvendig gult kort som gjør at han må stå over hjemmekampen mot Rosenborg.

Felipe Carvalho – 6 Deilig å ha Mr. Boof tilbake, og han leverer som forventa. Kontant og fysisk forsvarspill.

Ivan Näsberg – 7 Forrige søndag gjorde Ivan sin beste kamp for Vålerenga, og i dag leverte han nok en kanonforestilling. Til alt overmål i to ulike posisjoner. Ivan har plutselig vokst enormt, og siden Tollås må sone mot RBK får nok Ivan nok en sjanse til å vise seg fram etter landslagspausen.

Mohammed Abu – 8 I egen boks, i midtsirkelen eller rett utafor Lillestrøms sekstenmeter. Abu er over alt, han plukker det som er av andreballer og han gjør nesten alltid noe smart med ballen når han først vinner den. Har et stygt balltap midtveis i andre omgang som fører til en stor LSK-sjanse, men det er omtrent det eneste vi kan trekke for. Bare en outstanding Adam gjør at Abu ikke får BB-tittelen i dag.

Daniel Fredheim Holm – 8 Meget god kamp av Daniel, som virkelig har blomstret etter Abus ankomst. Han viser seg både som rivjernet som kan gå i krigen, og som den kreative virtuosen vi kjenner ham som. Dessverre får han, i likhet med Tollås, et dumt gult kort som holder ham ute av kampen mot RBK.

Erik Israelsson – 7 Vi har en meget god trio på midten nå, og selv om svensken ikke skinner like mye som sine to makkere i denne kampen, så viser han at han er en solid tilvekst for oss. Skulle gjerne ha sett mer til målscoreregenskapene vi har hørt så mye om. I dag får han to avslutninger på mål, men begge er svake og rett på keeper.

Chidera Ejuke – 6 En god førsteomgang, hvor han er flink til å slippe ballen i riktig tidspunkt. I andre omgang går han tilbake til gamle synder, og prøver å dra av for mange mann de gangene han får muligheten til å utfordre. Resultatet er at han går seg fast. Får riktignok en god mulighet til å punktere kampen, men setter ballen i stanga. Ut etter 86 minutter.

Bård Finne – 8 Nok en gang senker Bård Finne LSK! Denne gangen med et nydelig frispark som han limer helt oppe i krysset. Er også frisk resten av kampen, og leverer også i det oppbyggende spillet. Ut etter 78 minutter.

Sam Johnson – 5Man ser at Johnson har vært ute en stund. Mangler litt på toppformen, og blir litt anonym på topp. Men han jobber hardt, og gir og tar juling i duellene med Kippe. Byttes ut etter en time.

Innbyttere

Aron Dønnum – 7Inn for Johnson etter 61 minutter. Deilig å se en spiller som Dønnum komme inn på et tidspunkt hvor LSK-spillerne begynner å bli tunge i beina. Han er rask og fotrapp, og klarer å holde på ballen på topp i sluttminuttene.

Felix Horn Myhre– Inn for Finne etter 78 minutter. For kort tid for vurdering.

Enar Jääger –Inn for Ejuke etter 86 minutter. For kort tid for vurdering.

Èn kommentar på “Lillestrøm – Vålerenga 0-1: Nok en derbyseier!

• 3. september 2018 i 08:38
    Permalink

Dette minner meg nesten litt om 2004 sesongen. Det året var vi også svært svake før vi plutselig fant ut at det var på tide å styrke stallen litt. Den gang skjønte Rekdal alvoret før det var for seint, noe Deila heldigvis også gjorde nå i sommer. Abu er mannen og den type spiller vi har venta på i mange år og Israelsson med sitt tilsynelatende kloke fotballhodeer også en fin tilvekst. Deila var faktisk i ferd med å miste det fullstendig, men tre kamper på rad med seier og det uten å slippe inn mål har gjort underverker både for han og for oss. Ingen grunn til å ikke gå for topp fire nå. Og cupgull! Og stemninga på Åråsen i går er den beste vi har skapt der oppe hittil i dette tiåret. Suverent rett og slett med en fin blanding av nye og gamle sanger. Enga er virkelig tilbake på alle fronter-måtte det fortsette!