Engamorgen 28/7-15: Derbyseier og gullkamp

Derbyseier. Foto: Grydis.no
Derbyseier. Foto: Grydis.no

Lite slår følelsen av å slå erkefienden på hjemmebane. Det måtte i så fall være å slå dem på bortebane. Men seieren i går smakte altså ekstremt godt.

De tre poengene sørger for at vi fester vårt klamme grep rundt sølvplassen, og i det fjerne venter bortekampen mot serieleder Rosenborg. Vålerenga går en uhyre spennende høst i møte.

Som vi nevnte i gårsdagens kampreferat var første omgang i går en treig affære. LSK lå veldig kompakt, og forsvarte seg godt, og det var frustrerende å se Zahid og Brown prøve å tråkle seg forbi fire LSK-spillere rett utafor 16-meteren.

Men som Kjetil Rekdal sier til VIF-TV etter kampen:-Det handler om tålmodighet. Å vente på å få en åpning, og så hogge til.

Tålmodighet hadde vi, og da åpningen kom hogg vi til. To ganger.

 

Med det sikret vi altså tre poeng, og inntar sølvplassen, ett poeng foran Stabæk. Og seks poeng bak Rosenborg.

Mulighetene for å tukte serielederen er små, men de er der. Med seier i Trondheim kan alt skje.

 

LSK virka å være helt fraværende, og med ett skudd på (vårt) mål i løpet av 90 minutter var spillerne deres en større trussel for seg selv enn for oss. Dette skyldes i stor grad god defensiv jobbing av hele laget, men spesielt Kjetil Wæhler. I går viste han et spill som svært få 39-åringer gjør etter ham, og han stakk av med en velfortjent BB-tittel i Aperopets spillerbørs etter matchen.

 

Som vanlig dagen etter seier er det en fryd å lese nettavisene, og vi anbefaler alle å bruke lunsjpausen på disse sakene:

 

Dagbladet: Mathiesens Rekdal-kopi sendte VIF opp på 2. plass

VG: Vålerenga jakter gull etter derby-seier: -Vi blir vanskelige å slå 

VG: Et år for tidlig for Vålerenga 

Aftenposten: Vålerenga slo erkerivalen – Klanen sang “stille i fjøset” 

Nettavisen: Rekdal snudde rumpa til da Vålerenga-straffen ble tatt

Sporten.com: Vålerenga på sølvplass etter derbyseier

Dagsavsien: Vålerenga fikk god hjelp 

NRK: Vålerenga slo erkerivalen – går for gull


 

Det er åpenbart at Rekdal setter pris på å ha Alexander Mathiesen i troppen. Som Aftenposten påpeker er han en potet som kan fylle de fleste oppgaver på banen.

I går steg nok aksjene hans hos Rekdal ytterligere da han leverte en tro kopi av sistnevntes straffemål fra Marseille

Straffen til Rekdal i 1998 var riktignok marginalt viktigere enn Alex sin, men straffen i går var viktig nok til at sjefen sjøl ikke orka å se den, og snudde ræva til.


 

Etter kampen i går ble Tor Olav Trøim invitert inn i garderoben, hvor han feiret seieren med gutta. Der fortalte han at han har inngått en pakt med Rekdal og Stig Ove Sandnes, og at de tre er en blokk. – Jeg har sagt til Stig-Ove og Kjetil at går en av dere, så går jeg. Vi er sammen om dette sa Trøim under den Cmore-sendte garderobepraten (gjengitt i VG)  Målet er å dytte RBK ned fra tronen, og overta hegemoniet i norsk fotball.

Man kan nok finne problematiske sider ved Vålerengas avhengighetsforhold til Trøim, og det hadde vært en drøm om klubben tjente alle pengene sine selv, uten ekstern hjelp. Men gitt den situasjonen klubben har vært de siste årene er det bare å takke og bukke for Trøims velvilje. Og når situasjonen først er som den er, passer det fint at det er en gemyttlig tone mellom de tre nevnte herrer.

I VG-artikkelen snakkes det også om at Trøim har gitt klarsignal for nye innkjøp i sommer, og at navnet til Moa står på blokka. Det hadde selvfølgelig vært fantastisk, men jeg bestiller ikke drakt med “Moa” på ryggen helt med det første.

Èn kommentar på “Engamorgen 28/7-15: Derbyseier og gullkamp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *