Engamorgen mandag 21/9-15: Endelig tre poeng!

Ghayas Zahid. Foto: Grydis.no
Ghayas Zahid. Foto: Grydis.no

Det var mye Vålerenga-action i går. Vålerenga Fotball vant en dramatisk kamp i Mjøndalen mens Vålerenga Hockey tapte en dramatisk kamp i Askerhallen. I dag spiller Vålerenga 2 en dramatisk kamp mot KFUM.

Les mer i dagens Engamorgen..

Vålerenga Fotball vant 1-0 i Mjøndalen i går. Kampen ble kanskje litt som forventet. Mjøndalen spiller fotball som bedriftslaget til orkearmeen til Sauron. Målet til Enar Jääger var helt konge, og selv om vi ikke skapte all verden føles det som om laget er på rett vei. Det ble litt skummelt etterhvert som vi ikke klarte å punktere kampen, men for en gangs skyld hadde vi litt flyt. Etter stolpeskudd osv fra oss hadde det liksom vært “typisk Vål’enga!” hvis Mads Hansen hadde klart å sette utligninga på overtid. Det hadde det nok egentlig ikke, men det er det folk ville sagt.

Men Hansen er langt bedre på Twitter en på fotballbanen, og vi dra fra landet med tre digge poeng.

Vi anbefaler å lese Dagsavisens Reidar Sollie, som kommer med en bra analyse av kampen. Nesten like bra som vårt kampreferat, som du definitivt bør lese!

Sjekk også gårsdagens spillerbørs for å se hvem som ble Banens Beste.

Ellers:

VG: Jääger endte Vålerengas seierstørke med årets mål-kandidat

Sporten.com: Ny Jäger-shot sørget for Vålerenga-seier

Aftenposten: Jääger med drømmereprise

Nettavisen: Drømmescoring tente VIF-håp

Dagbladet: Brøt Rekdals skrekkrekke

TV 2: Utrolig bom da Vålerenga vant

Skikkelig deilig. Nå er det Start neste, et Start i fullstendig oppløsning. Det SKAL være tre poeng til. Høstjakta er i gang!


Det ble også spilt en hockeymatch i går. Det er ofte ampert når vi spiller i Askerhallen, og det var ikke annerledes i går. Frisk-Asker har utviklet et slags Lillestrøm light-syndrom hvor de teller dagene til neste gang de møter Oslos Stolthet. Det er viktigere å slå VIF enn å vinne noe for egen del. I fjor feiret de med kake på neste trening fordi de klarte å slå oss.

Da gjelder det å være på tå hev. Og med 44-29 i skudd i matchen og 3-1 ledelse halvveis burde gutta klare å vinne. Desverre blir det personlige feil, litt mangel på konsentrasjon i avgjørende øyeblikk. Frisk snudde matchen, men Ask utlignet etter Vålerenga tok ut keeper, men Ulriksen scoret Frisks seiersmål ett jævla sekund før slutt.

Vi lar dette sitatet fra Budstikka stå: “– Det er alltid deilig å slå Vålerenga uansett. Uansett hvor jeg spiller så hater jeg Vålerenga, så jeg har alltid lyst til slå å dem. Det tror jeg alle på laget har lyst til, sier Ulriksen.”

Hvis du orker kan du se målene hos TV 2.

 

La dette være en lærepenge, gutter. Når du spiller for Vålerenga får du ikke en dritt gratis. Alle spillere du møter har vokst opp med å få juling av Vålerenga fra de var guttespillere og helt opp til seniornivå.

Neste hockeymatch er allerede i morgen på Jordal Amfi mot Sparta kl 19. Et Sparta som virkelig suger om dagen. Det kan bli morsomt!


Det er Vålerenga i dag også. Vålerenga 2 spiller bortekamp mot serieleder KFUM på KFUM Arena, som er det de kaller kunstgressbanen på Ekeberg. Det er mao ingen juridiske føringer på hva det er lov å kalle “Arena”. “Koffa” så ut til å styre mot direkte opprykk, men har snublet litt i det siste med 0-3 for Grorud og 1-1 mot Stabæk 2. Dermed har Tromsdalen klatret opp i ryggen på dem. Tromsdalen slo Lyn 3-0 i går kveld, som nå har syv poeng opp til trygg plass med 15 mulige poeng igjen. Det kan gå mot en kjip høst for Lyn.

For Vålerengas del ligger de greit an med 29 poeng. Med en trepoenger her er Vålerenga 2 sikret ny kontrakt i divisjonen. Dette blir en tøff kamp, så møt opp på ekeberg kl 19. Sjekk pre-match info hos klubben her.

Hvis du ikke klarer å komme deg opp til Ekeberg, blir kampen streamet av KFUM og kommentert av KWR. Og den vises i egen sak på Aperopet (kommer senere).


 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *