Kampreferat: Mjøndalen – Vålerenga 0-1

Ghayas Zahid viste spor av gammel klasse i kveld Foto: Grydis.no
Ghayas Zahid viste spor av gammel klasse i kveld Foto: Grydis.no

Det var lenge siden sist Vålerenga hadde plukka poeng før kampen mot Mjøndalen, og med et MIF som kjemper en desperat kamp for Tippeliga-tilværelsen, og et VIF som ikke har vunnet på fire kamper var det ikke gitt at Vålerenga skulle få med seg tre poeng hjem til Oslo.

De første minuttene av kampen er det Mjøndalen som skaper mest. Når Vålerenga vinner ballen blir det mye støttepasninger, og lite fremdrift. Samtidig var Mjøndalen flinke til å presse og stresse Vålerenga, og på den måten tvinge fram det nølende spillet til bortelaget.

Det første skuddet på mål er det Mjøndalen som står for. Etter 17 minutter klemmer Erik Midtgarden til fra 25 meter, og ballen har god retning mot innsida av stolperota, men Burchert får slått ballen til corner.

Forrige helg kom alle Vikings scoringer tre-fire minutter etter at Vålerenga enten hadde scora et mål eller hatt en stor sjanse, og denne helga så det ut til at Vålerenga skulle revansjere det sure fenomenet. Fire minutter etter Mjøndalens skudd på mål vartet nemlig Enar Jääger opp med det som fort kan bli årets Vålerenga-mål.

Esteren har tatt en gammel jäägermars oppover venstresida. Han får ballen fra Stengel noen meter utenfor hjørnet av sekstenmeteren, og brenner til. Ballen går i en perfekt bue, og dupper sånn at den stryker både tverrliggeren og stanga. Man hadde ikke fått ballen lenger opp i krysset om man hadde tatt med seg tapetklister og limt den fast.

Siste halvdel av første omgang er sjansefattig, men det er mye hyggelig å legge merke til for Vålerengas del. Forsvaret er flinke til å vinne duellene i og rundt egen boks, og Zahid viser ved flere anledninger snev av gammel storhet når han kommer seg rundt og forbi sine oppassere i brune drakter.

Åtte minutter ut i andre omgang er Hallberg svært nære å få sin første Tippeliga-scoring. Mjøndalen-keeper Marco Pris Jørgensen og stopper Morten Sundli misforstår hverandre, og pasningen fra keeperen går rett i beina på Zahid. Han slipper ballen helt perfekt til Hallberg som lurer helt på offside-grensa. Hallberg får et godt førstetouch, og setter ballen mellom bena på Pris Jørgensen, men keeperen er raskt nok nede til at han får satt ræva på toppen av ballen.

Og dette markerte starten på en meget god Vålerenga-periode. Vålerenga biter seg fast på Mjøndalens banehalvdel, og det topper seg når Zahid skyter fra 14 meter og ballen treffer innsiden av stanga og går ut. Typisk Vålerenga for tida at sånne situasjoner ikke bikker vår vei, og det er lett å tenke at vi kommer til å rote bort poengene mot slutten av kampen.

Men marginene skulle vise seg å gå Vålerengas vei denne kvelden. For det aller siste som skjer i Mjøndalen er at hjemmelaget får en cornere i det siste minuttet av overtida. De brunkledde flytter fram keeper Pris Jørgensen, og vinner duellen når corneren legges inn i feltet. Ballen heades tilbake mot første stolpe, hvor Mads Hansen får stå merkelig ensom. Fra en og en halv meter klarer Hansen å heade ballen i undersida av tverrliggeren og ut.

Dermed klarer Vålerenga endelig å vinne en kamp igjen. Vi klarer endelig å holde nullen, og vi klarer endelig å score på bortebane. Og med tanke på Mads Hansens imponerende miss på overtid kan det virke som om fru fortuna smiler litt til Vålerenga igjen.

Mer av det i de kommende kampene, takk!

Èn kommentar på “Kampreferat: Mjøndalen – Vålerenga 0-1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *