Engamorgen tirsdag 27/1-15: Kokkos i hockey-norge.

I dagens Engamorgen er det hockey som dominerer, spesielt “kokkos” som det så fint heter på hockeyspråket. Men vi starter med Tommy Berntsen og skittentøyvask i NFF:

VPN har et fint intervju med Tommy Berntsen om hans daglige virke i Vålerenga og stiller også noen spørsmål rundt hvorfor han forsvant fra klubben. I ettertid ser vi at han bare en av flere talentfulle spillere klubben lot forsvinne eller feilet å fange opp da de var innom under den tiden.


 

Offentlig skittentøyvask kan være morsomt, særlig når det er NFF det er snakk om. Rettssaken mellom NFF og Guttorm Dilling er i gang, da han mener han ble urettmessig fjernet fra stillingen som administrativ sjef for landslaget (mens han var på ferie). Han skal ha blitt satt under regelrett overvåkning av NFF og Jan Åge Fjørtoft, som skal ha omtalt seg selv som “National Team Manager” allerede før Dilling var borte. Med tanke på alt som har skjedd i forbundet de siste årene begynner vi å få følelsen av at det finnes hyggeligere arbeidsplasser.


Arbeidet med nye Jordal Amfi fortsetter. Hille Melbye arkitekter har publisert et forslag til nye Jordal. Personlig er jeg litt skeptisk til at den gamle amfien skal beholdes som utendørsarena, iallefall med de trappene. Sikkert spennende å gå der om vinteren. Jeg mener også huske at det er “seilet” på garderobebygget som er fredet hos riksantikvaren. Uansett, dette er spennende tanker.


Kokkos #1: I hockey-Norge skjer det ting, økende publikumsinteresse og “Iskrigerne” til tross. Kongsvinger hadde nesten 1700 tilskuere mot Vålerenga på søndag, noe som betydde 225.000kr i billettinntekter fra den kampen. Runden før tjente de 19.000kr. Det er for tidlig å si om klubben kan reddes. Kongsvingers situasjon har blitt diskutert tidligere på Aperopet.

Kokkos #2: I Fredrikstad har Stjernen spilt 27 kamper med en lisensløs spiller. Spilleren det gjelder er Markus Karlsson. Han er inne i sin femte sesong i Stjernen, og feilen skal ha kommet da han skiftet statsborgerskap tidligere denne sesongen. Resultatet er 40.500kr i bot og åtte poengs trekk. Stjernen vurderer selvsagt å anke, slik at vi kan få nok en fin poengsak i rullende i media. Get-ligaen: Ingen sesong uten poengtrekk og rot.

Kokkos #3: En annen klubb som sliter økonomisk er Lillehammer. Klubben går offisielt ut med et underskudd på 300.000 kroner, pluss 250.000 fra i fjor. Ryktene fra folk som følger klubben sier at situasjonen er langt mer alvorlig, faktisk så alvorlig at klubben står med en fot i grava, og risikerer i likhet med Kongsvinger å ikke klare å fullføre sesongen. Om det stemmer vet vi ikke, men for å bøte på dette har klubben annonsert at Tor Erik Nilsen – som er både hovedtrener og sportssjef – går etter sesongen. Eller faktisk går arbeidskontrakten hans ut 31 mars, dagen før 7. kampene i semifinalene i sluttspillet er berammet. De har altså ikke tenkt å være med der. Det er også verdt å merke seg at klubben inviterer alle medlemmer til allmøte om dette. Møtet er berammet til 12. februar kl 18 – en halvtime før pucken droppes i Stjernehallen i Fredrikstad. Motstander: Lillehammer. Dette på tampen av en lang landslagspause de kunne brukt til sånt. Nå er det ingen som egentlig vet hvorfor Tor Nilsen går, men hvis vi stoler på den offisielle versjonen velger de altså å sparke en mann som har vært i klubben i ni sesonger. Hva skjedde med å ta vare på kontinuitet og kompetanse? Noen må jo lede den sportslige satsningen, så hva med å sløyfe en utlending i stedet? Eller skal man drive hele greia på dugnad som Storhamar?

Kokkos #4: Ja, i kveld kl 19 kommer Storhamar på besøk på Jordal Amfi. På Hamar vanker det nok en gang selvskryt for klubben som nærmest er et mønsterbruk i hockeysammenheng, fordi noen lokale rikinger gikk inn og betalte tre millioner av gjelda dems i sommer. Klubben drives nå gratis av daglig leder Njål Berge, som betalte av egen lomme for at laget skulle kunne reise til Stavanger i september.

Det er hyggelig med ildsjeler, og ingenting er hyggeligere enn ildsjeler med mye penger. Men som med Lillehammer: er det ikke på tide at norske hockeyklubber satser litt på profesjonell drift? Hva med å sløyfe en importspiller og ansette en person på heltid i administrasjonen i stedet? Noen med god kjennskap ikke bare til det lokale næringslivet, men – gud forby – skjemaer og sånn?


 

Vålerenga Hockey melder om strykende billettsalg på morgenkvisten i dag, og de venter køer da billettlukene åpner. Det er omtrent bare ledig på Felt A og H, altså helt borterst i kroken på langida og på det store i svingen. Det kan bli stinn brakke i kveld. Det varsles også storinnrykk fra Hamar. Det er tydeligvis mange reality-fans der, for rundt 7000 av de møtte opp sist Iskrigerne gjestet fjøset.


 

Varm opp til matchen med VIF Hockey-TV:

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *