Engamorgen torsdag 21. januar 2016: To nye spillere trener med Vålerenga!

Enar Jääger har sikret Vålerenga en prøvespiller. Foto: grydis.no.
Enar Jääger har sikret Vålerenga en treningskamerat. Foto: grydis.no.

Roy Johansen er klar for Vålerenga Ishockey, mens to spillere skal trene med Vålerenga Fotball. I tillegg kan vi fortelle at treningskampen mot Kongsvinger førstkommende lørdag streames! Her er dagens Engamorgen.

Gårsdagens store nyhet var selvsagt at Roy Johansen tar over som hovedtrener etter Espen “Shampo” Knutsen fra og med i sommer etter at engasjementet med Norges Ishockeyforbund går ut. Shampo går da over i rollen som sportssjef.

Kanskje sitter Johansen ringside når Vålerenga spiller borte mot Lillehammer klokka 18.30 i kveld? Kampen kan du uansett se på TV 2 Sumo.

Aperopet kommer med referat fra kampen i løpet av kvelden.

 


Estisk prøvespiller

Det er iTromso.no som melder at den estiske kantspilleren Joel Lindpere (34) skal trene med Vålerenga kommende uke. Den tidligere Tromsø-spilleren har gått seg lei i Estland og vil spille fotball utenlands.

– Jeg snakket med min venn Enar (Jääger) og han pratet med Kjetil Rekdal, så jeg skal trene med dem i en uke før de reiser videre til La Manga, sier Joel Lindpere til iTromsø.

– Hvis noen trenger en erfaren og rutinert spiller, for eksempel i Tippeligaen, hadde det vært veldig interessant, sier han videre. 

Avisa forteller at Lindpere har spilt 106 landskamper for Estland og at han spilte 89 kamper for Tromsø i perioden 2007-2009. Han gikk så til New York Red Bulls i USA, deretter til Chicago Fire og videre til tsjekkiske Banik Ostrava hvor han spilte i 2014. Han returnerte til moderklubben Nömme Kalju i Estland i mars 2015, men ønsker seg nå vekk.

– Jeg dro tilbake for å hjelpe gamleklubben min, vi vant cupen og gjorde det bra, men jeg ønsker ikke å spille videre i Estland. Jeg har en del kontakter i USA, så det kan hende jeg reiser dit etter oppholdet i Norge. Jeg var der i fire år og har mange gode kontakter og klubber som er interessert, så jeg stresser ikke. Jeg har et veldig avslappet forhold til det meste. Nå skal jeg finne tilbake formen og se hvilke muligheter som byr seg, sier Lindpere.

Lindpere er venstre kantspiller.

Etter det Aperopet kjenner til skal det ikke være snakk om en mulig overgang for esteren.

 


 

Bærum-spiller trener også med VIF

Det skal være snakk om 21 år gamle Simen Kristiansen Juklerød. Det ble avslørt i en video fra Vålerengas trening som ble lagt ut på klubbens nettsider. Ifølge fotball.no spilte han 28 kamper for Bærum i 2015 og scoret fire mål. Mest oppmerksomhet fikk han imidlertid da han ble utvist i Bærums 2-3-tap borte for Sandnes Ulf. Der ble han så provosert at han kalte en motspiller for “homo” og ble belønnet med direkte rødt kort.

Han sier til VG at han angrer fælt på hva han gjorde, og det er godt nok for oss i Aperopet.

 


Angrende synder 2

En annen som angrer syndene sine er Stavanger Oilers’ Tommy Kristiansen som to ganger ble utvist i kampen mot Storhamar tirsdag. Først for en stygg albuetakling og så for å sprute is på Storhamars keeper. Dommer Tor Olav Johansen sa Kristiansen var “en jævla kokos” og det er spilleren selv helt enig i.

– I går var jeg en «jævla kokos». Det var helt greit. Jeg skulle heller ha gått og satt meg. jeg kjeftet og han hadde en fin kommentar tilbake, sier han til TV 2 dagen derpå.

Om bare resten av gjengen i Stavanger kunne vært like ydmyke etter å ha driti seg ut…

 


Rosseli Olsen blir i Sverige

Den tidligere Vålerenga-spilleren Mats Rosseli Olsen har forlenget avtalen sin med svenske Frölunda for to nye sesonger. Mer interessant er det at han har en mening om ansettelsen av Roy Johansen i Vålerenga Ishockey.

– Jeg syns det var bra. Tenkte litt på hvem som ville overta, men hvem kunne det ellers være? Veldig kult at Roy Johansen tar over. Det er den beste norske treneren man kan få tak i, sier han til Sporten.com.

Han mener ansettelsen gjør at Vålerenga for alvor kan vippe Stavanger av tronen i norsk ishockey.

– Det må være mulig å overta tronen til Oilers, men hvor fort det går vet jeg ikke.

 


Kongsvinger – Vålerenga streames!

Vålerenga Fotballs første treningskamp for sesongen går av stabelen i Kongsvinger førstkommende lørdag klokka 13.00. Klanens Webradio, ved Rune Julsvik, Christian Haksø og Frank Ove Hansen, streamer direkte fra klokka 12.45. Der blir det også intervjuer av både spillere og trenere.

Sendinga kan du blant annet se her på Aperopet.

 


Vålerenga populære på Facebook

Vålerenga Fotball kunne onsdag fortelle at de nå har imponerende 70.000 likes på Facebook-siden sin. Et imponerende tall spør du oss. Klubber som Manchester United bruker antall likes på Facebook aktivt for å gjøre klubben attraktiv for investorer og sponsorer. Det er noe å tenke på for Vålerenga også.

Du kan like Vålerenga her.

Og mens du allerede er på Facebook hadde det jo vært fryktelig kjekt om du kunne like Aperopet også.

Husk at hver gang du liker en artikkel vi skriver så vil den artikkelen bli synlig for alle vennene dine. Selv om vi ikke drives av antall klikk så er det jo morsomt når sakene vi skriver blir lest.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *