Bekreftet: Roy Johansen blir ny Vålerenga-trener!

Roy Johansen var faktisk veldig blid på onsdagens pressekonferanse. Foto: vif-hockey.no.
Roy Johansen var faktisk veldig blid på onsdagens pressekonferanse. Foto: vif-hockey.no.

Vil bli i Vålerenga i 16 år!

Roy Johansen vender tilbake til Vålerenga – igjen. Onsdag ble det klart at han tar over etter Espen “Shampo” Knutsen etter årets sesong.

– Jobben starter etter at Roy er ferdig som landslagssjef i sommer. Vi er veldig fornøyde med å få han til klubben, sa Knutsen på en pressekonferanse.

Han går over i rollen som sportssjef etter inneværende sesong.

Det var en smørblid Roy Johansen som møtte pressen onsdag.

– Jeg har vært 16 år i ishockeyforbundet og det har vært en bra jobb for meg. Det har vært fine år med et fantastisk lag.  Jeg gikk fra jobben som trener i Vålerenga til landslaget så da blir det vel 16 nye år i Vålerenga, kanskje! Jeg er veldig fornøyd med å være tilbake i moderklubben, sier Johansen.

– Målet er å få flere nye egne talenter inn i landslaget. Vi skal også bygge organisasjonen framover i klubben mot at vi om et par år skal stå i en ny arena. Det var naturligvis en del av motivasjonen til å kunne skape noe som er ekstraordinært. Vi skal ta tilbake hegemoniet i norsk ishockey, slår Johansen fast

Han får med seg Stig “Myggen” Johansen i trenerteamet.

 

Begynte i Vålerenga i 1976

Roy spilte i Vålerenga fra 1976 til 1982, før han fikk hjerneblødning og dro til Bergen-Djerv. Etter en sesong i Bergen og en i Sparta vendte han tilbake til Enga i 1984, hvor han fortsatte å spille til 1994.

Han vant seks norgesmesterskap med Enga som spiller i 82, 87, 88, 91, 92 og 93, og ett med Sparta i 84.

Som landslagsspiller deltok han i OL i Sarajevo, Calgary og på Lillehammer. Han har spilt utallige landskamper og har etter det jeg har klart å forske meg frem til 61 obligatoriske (VM og OL)-kamper for Norge.

 

Vant mye som trener

Roy trente Vålerenga fra 1997 til 2001. Det ble tre serie og tre norgesmesterskap med noen av de kanskje beste årgangene Vålerenga har hatt.

Han tok over landslaget i 2001, og har etablert Norge som fast inventar i det gjeveste VM-selskap, og tok Norge til OL i Vancouver og Sochi.

Vålerenga Ishockey har laget en sak på ansettelsen.

5 kommentars på “Bekreftet: Roy Johansen blir ny Vålerenga-trener!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *