Engamorgen 29. januar: Vålerenga til La Manga i dag

Skiltet du skal se etter for å finne Vålerengas treningsbane på La Manga. Foto: Vif-fotball.no
Skiltet du skal se etter for å finne Vålerengas treningsbane på La Manga. Foto: Vif-fotball.no

Dagens Engamorgen gir deg La Manga-programmet, samt informasjon om dommerne i 2016, TV-fotball (i 2016 og kanskje i 2017) og Kjartansson fra i går. Noe for enhver smak med andre ord.

La Manga 2016

Vålerenga flyr til La Manga samtidig med at dette publiseres, altså fredag morgen rundt klokka 07.00. Aperopet har fått bekrefta at Enar Jääger blir hjemme. Han skal som Sotahjørnet meldte i går skal trene med rekruttlaget framover. Årsaken er at han venter barn, og derfor ikke ønsker å være i Spania når dette skjer i Oslo. Ellers reiser vi med fulltallig lag. Aperopet får beskjed fra Valle om at flere spillere har trent enormt bra i vinter og at det er fullt trøkk på treningene.

Klubben melder om på sine hjemmesider om følgende tider på La Manga

Fredag 29.januar: Trening 16.30-18.00

Lørdag 30.januar: Trening 10.30-12.00 og 16.30-18.00

Søndag 31.januar: Trening 10.30-12.00 og 16.30-18.00

Mandag 1.februar: Trening 10.30-12.00 og 16.30-18.00

Tirsdag 2.februar: Trening 10.30-12.00 og 16.30-18.00

Onsdag 3.februar: Trening 10.30-12.00

Onsdag 3.februar: Vålerenga – CSKA Moskva kl. 19.00 Bane A TV 2 Sportskanalen

Torsdag 4.februar: Trening 10.30-12.00 og 16.30-18.00

Fredag 5.februar: Trening 10.30-12.00 og 16.30-18.00

Lørdag 6.februar: Trening 10.30-12.00

Lørdag 6.februar: Vålerenga – PFC Litex Lovech kl. 16.00 Bane A TV 2 Sportskanalen

Søndag 7.februar: Hjemreise


Dommerinstruks 2016

VG melder at dommerne for 2016 skal ta tak i «usportslig oppførsel» i norsk fotball. Aperopet lar seg overraske av mye og mangt til ulike tider, men ikke av at det er Tommy Høiland som trekkes fram som et skrekkeksempel.

Fokusområde for dommerne i 2016-sesongen er fotballens omdømme. Etter en presentasjon på Ullevaal Media Center vektlegges provokasjoner, masseprotester mot dommerne, diskusjoner med dommerne i pausen og det å hente ballen i målet etter scoring.

Aperopet er litt skeptisk til den siste regelendringen, da dette handler om en veldig tydelig offensiv linje fra klubben som har scoret og føler at de har mer å hente, men sesongen vil vise.


Fotball på TV

Norges beste sportsblogger Andreas Selliaas påpeker i dag at rettighetene til OL og Tippeligaen er blant hovedårsakene til at distribusjonsforhandlingene mellom Viasat og Canal Digital på den ene siden og Discovery/TV Norge på den andre har gått i stå.

Spørsmålet er om halve landet (faktisk!) i det hele tatt har disse kanalene når vi skriver februar. Kampen gjelder hva distributørene skal betale til kanaleierne på at du og jeg har kanalene.

Selliaas skriver at konflikten i stor grad skyldes Discoverys ønske om at norsk fotball i størst mulig grad skal gå på åpne kanaler.

Når TV 2 i løpet av dagen legger ut kamptidspunkter for 216 av 240 kamper i inneværende år, er ikke dette bare for å være snille og greie, men vi får se hvilke kanaler Vålerenga, Brann og Rosenborg går på. Disse tre klubbene er årgangsvinen i kurven, og det er her TV 2 tjener pengene sine. Og man skal ikke se bort fra at TV 2 vil sende en siste hilsen til Discovery, ikke for å tekkes deg og meg, men sine egne eiere. Forvent mange kamper på betal-TV.


Kjartansson oppklarer

Vi burde vel skjønt det da Dagbladet forsto verden som vi gjør det. Men Viðar Örn Kjartansson klargjorde for oss på Twitter i går at det var seg selv han snakket om da han var smånegativ til kun å ha vært målscorer i Norge. Vi liker jo örnen, beklager vår litt for tabloide vinkling og ønsker lykke til videre.


Josimars overgangsutgave

Som en kommentar til vår nyhet om at temanummeret av Josimar skulle komme, har Thomas Bakke skrevet en kommentar vedrørende bladet. Vi gjengir den her:

Jeg fulgte saka i retten og Josimars historie stemmer ikke med hva som var oppfatningen blant nøytrale folk til stede. Aftenpostens erfarne krimreporter Inge D. Hansen var tidlig klar på at fakta og bevis ikke holdt til noen dom. Josimar hevder nærmest at smarte advokater sørget for at de tiltalte slapp unna. Slik var det ikke. Jeg har fulgt noen rettsaker og her ble ikke advokatene akkurat svette. Politiet tok beslag i datamaskiner og analyserte smser og epost i mer enn 2 år. Det de kom fram med i retten var spinkelt og dommen var knusende mot påtalemyndigheten og politiet – og ble ikke anket. Josimar lanserer nå en slags konspirasjons-teori omkring saken. Selv synes jeg det må greie seg veldig lenge at rettsvesenet brukte mer enn 20 mill. av våre skattekroner på å prøve å finne ut verdien av VPG på et gitt tidspunkt. At Josimar nå prøver på nytt har ikke gitt noe overbevisende resultat og virker litt merkelig ressursbruk.


 

Håkki i morra!

Husk Vålerenga-Kongsvinger på Jordal lørdag 16.00. Annen idrett, annet hjemmelag enn sist lørdag, samme vinner!

Èn kommentar på “Engamorgen 29. januar: Vålerenga til La Manga i dag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *