Første treningskamp og litt om spillere inn og ut?

Felipe Carvalho på vei bort? Foto: Grydis.no

Molde kampen borte flyttes. Det er ikke bra for reisende supportere. Første treningskamp er spilt og litt om spillere inn og ut.

Molde borte flyttes
Molde borte, kampen skulle vært spilt en lørdag i Juli. Men fordi Molde skal spille kvalifisering til spill i Europa, så er den flyttet. Og valget falt på onsdag 10 April. Dette betyr at Vålerenga får 2 bortekamper på 3 dager.

Borte mot Kristiansund 7 April og borte mot Molde 10 April. Hvis Vålerenga velger å reise hjem mellom kampene, så blir det mye reising og lite tid til restituering. Dersom vi finner et sted å trene og restituere der oppe, så er det ikke sikkert det er så uheldig rent sportslig. Spørsmålet er hva Vålerenga velger å gjøre med tanke på økonomien.

For reisende bortefans, er onsdag kveld borte et grusomt alternativ til lørdag ettermiddag. En onsdagskamp krever minst 1, antageligvis 2 fridager. Utrolig lite supportervennlig av NFF. Les mer på klubbens sider.


Deyver Vega
Høyrevingen fra Brann er klar for Oslos Stolthet. Vega kan spille midtbane og angrep. Han hadde 6 måneder igjen av kontrakten med Brann og var neppe en dyr mann. Vega er en driblesterk spiller som ikke passet inn i Branns spillestil. Til Eurosport sier vår assistenttrener Johannes Moesgaard at de mener han ikke har fått ut potensialet sitt og at han vil passe bedre i vår spillestil. Enten som Ving eller i tierrollen. Deyver er ikke helt restitutert etter en lårskade og spilte derfor ikke dagens treningskamp, men er forentet klar til laget reiser til Marbella. Så gjenstår det å se om han får ut potensialet hos oss. Fra skrytevideoene på YouTube fremstår han som en spiller som er glad i å skyte, så der får mange på tribunen en spiller de liker vil jeg tro.

Årets første treningskamp
Vi var ineffektive i årets første kamp og vi tapte 0-4 mot Sarpsborg 08. Mange unge spillere fikk verdifull spilletid, men vi ble veldig svake til tider. Verdt å nevne at Sarpsborg fikk en straffe som så veldig ut som filming. Det er antageligvis litt kontakt, men angriperen velger å dra beina langs bakken og falle, i en treningskamp der altså.

I andre omgang hadde vi flere sjangser der det var siste berøring på ballen som var for dårlig. På stillingen 0-2 hadde vi 3 sjangser hvor 2 av dem burde vært mål eller i hvertfall utfordra keeper litt mer. Den første får keeper en touch på, som senker farten på gjør at Sarpsborg redder rett før mål.

Redd ulven – Skyt bønda
Banneret fra Eidsvoll kampen i 2014 har blitt trykket opp på t-trøyer og hettegensere. Takket være god reklame fra Storhamarsupporter og SP-Leder Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum som har gått ut i alle medier som bønder leser og vært sur. Heldigvis skjønner Slagsvold Vedum at dette ikke er oppfordring til å skyte bønder. Det samme kan ikke sies om noen av bøndene der ute. Noen har også valgt å politianmelde dette som oppfordring til drap.

Klanen.no valgte å svare “På en måte skjønner vi bønda. Vi hadde vært grinete om noen kom og spiste på sexleketøyet vårt, vi også”

Selv sørget jeg for å kjøpe denne trøya og vet nå hva jeg skal bruke på bortekamper i år.

Felipe Carvalho
VG melder at han skal være nær en overgang til Nacional i Uruguay. Samtidig er han vistnok på flyplassen i Madrid nå, som har rute til Montevideo. Dette i følge SnapMap. Cyberstalking der altså.

Herlovsen frigis
Spilleren som har havnet på kant med trener Monica Knudsen og valgte å sykemelde seg. Mens hun fortsatt trente, men da for seg selv med pappa. For deretter å ville dra på treningsleir med landslaget. I følge regler fra NAV kan man ikke være sykemeldt fra jobben sin også skulle utføre den samme jobben uten å få betalt av landslaget. Herlovsen og pappaen gikk ut i media for å klage sin nød med at vi nektet henne å dra på landslagssamling. Klubben er selvfølgelig ikke i en posisjon til å kunne snakke om sine arbeidstakere på samme måte og fremsto dermed som den slemme i denne saken.

Nå ser det ut til at Kolbotn blir neste stopp for Herlovsen. Alternativet var vistnok å legge opp. Røa var også inne i bildet og var villig til å betale 0 kr for en spiller under kontrakt. Så da håper jeg det er snakk om noe som helst fra Kolbotn.

2 kommentars på “Første treningskamp og litt om spillere inn og ut?

 • 18. januar 2019 i 18:16
  Permalink

  Forbløffende at NFF finner ut at Molde skal spille kvalifisering til Europa ligaen mye senere enn alle andre.

  Svar
 • 19. januar 2019 i 18:58
  Permalink

  Carvalho ut. Da mister laget mye fysikk og også mye av den farta som var i laget.

  Vi ser nå tydelig gjennomslag av Tjærnås sin ideologi om at hurtighet betyr lite, og særlig hurtighet på 40m sprint betyr ingen ting. VIF samler opp spillere som er svake på 40m sprint. Vi ser også tydelig når laget spiller at det er svake spurtprestasjoner. Laget mangler fart til å følge gjennomløpninger gjennom midtbanen og gjennom forsvaret. Dette blir mange baklengs. Før Carvalho kom inn ble laget slaktet av Sarpsborg og Godset, 0-3 og 1-4

  Vi ser også at nesten ingen i VIF er i stand til å løpe fra en motstander. Laget blir verre og verre balansert med hensyn til hurtighet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *