Intervju: Hvem er Lokomotiv Oslo?

Logo_newNår cuptrekninga oppsettet var et faktum, var det nok en del som sa “lokovafforno”? Personlig hadde jeg hørt om klubben, men trodde det var en kompisgjeng lang nede i divisjonene. Akkurat det viste seg å stemme, selv om de har tatt store steg nå. For å finne ut mer om hvem Lokomotiv Oslo er fyrte vi avgårde mail og fikk svar fra lagleder Steinar Egset Nupen. Her får vi ikke bare info om klubbens historie, vi får til og med ferdigskrevede hetsesanger til Lokets spillere – fra laglederen sjøl!

Svaret kom på et fremmed språk, så vi fant frem vår gamle Spynorsk Mordliste fra barneskolen. Du har vel tatt vare på din?

 

Hei og hvem er du?
Steinar Egset Nupen, utflytta sunnmøring, midtstoppar uten ballføling, 10 år med Loket på brystet, tidlegare formann og no lagleiar.

Hyggelig med nytt bekjentskap i cupen, men hvordan startet denne klubben?
Klubben vart skipa på ein brun pub i Oslo i 1999 av ein kameratgjeng. Dei første draktene hadde påsydde tobakkslommer, som seier noko om ambisjonane.

Websidene deres er på nynorsk, og det er vanskelig å finne noen oslofolk i spillerstallen. Er dere innflyttere hele gjengen?
Dei fleste kjem frå andre stadar i landet, med hovedvekt på sunnmøringar og sørlendingar. Vi er ein kameratgjeng, som etter kvart har tiltrekt seg kameratar som er litt bedre i fotball enn oss sjølve. Dermed har også laget blitt betre med åra.

En taxisjåfør jeg kjenner mente at med det navnet må dere være kommunister, eller så burde dere være det. Er dere?
Drosjeføraren er nok inne på noko. Vi er alle frå ulike kommuner rundt om i landet.

Visste jeg fikk brukt for denne en dag!
Visste vi ville få brukt for denne en dag!

Imponerende at dere har klart å rykke opp såpass raskt, hvordan gikk det til?
Vi har hatt fokus på det sosiale, og å være ein klubb det er kjekt å være med i. Samstundes har vi hatt ei rekke gode spelarar som har funne seg til rette. Etter kvart som divisjonstala har blitt lågare har vi også tiltrekt oss betre spelarar. Grunnideen og filosofien er det samme; det skal først og fremst være ein klubb tufta på det sosiale.

Ser at dere har en del tunge sponsorer inne, bla Sparebanken Møre. Har dere Tippeliga-ambisjoner?
Sparebanken Møre forpliktar, med både Ålesund, Molde og Hødd med samme logo på brystet. Vi har vore heldige med gode sponsorar, som er kjærkomne for ein klubb som i all hovedsak vert finansiert over kontingenten. Ingen spelarar eller trenarar har godtgjersle for innsatsen, alle betalar kontingent. Det er vel den einaste kommunistiske linken ein kan finne, sett vekk frå namnet, også.

Hvordan kom dere til første runde i cupen?
Vi slo først Lommedalen i ein thriller i 1. kvalikkamp, før vi møtte Eidsvoll i 2. Begge kampane vart tette, men vi trakk lengste strået.

Hvem er stjerna deres, sånn at Klanen vet hvem de skal pese under matchen?
Paulsen og Viddal er gode menn å pese, og er begge tidlegare lagkameratar med dykkar eigen Sivert Heltne Nilsen (i Hødd). “Paulsen, den pølsa, ååå, paulsen, den pølsa” på melodien “Godset er rævva” vert levert direkte frå Lokets skrivestue.

Har dere noen Vålerenga-fans på laget? Hvem holder folk med?
Ein kan ikkje bo i Oslo by uten å i det minste sympatisere med Vålerenga.

Har dere fans? Ultras?
Smått med fans, og sjeldan publikumsoppmøte utover støtteapparat og eigen lagbenk. Og nokre mødre i sosiale medier.

Forrige sesong hadde dere en brillefin 9. plass i 3. divisjon avd 4, hva er ambisjonene for i år?
Asker blir nok for tøffe i årets 3. divisjon, men sidan Arthur Garnes tok over klubben i 2005 – etter nestennedrykket til 8. divisjon i 2004 – har vi hatt forbetring år for år. Når vi no har fått Vålerenga i NM er uansett høgdepunktet for årets sesong allereie satt – og vi gler oss umåteleg til kampen. Vil samstundes nytte høvet til å ynskje også Klanen velkomen til kamp, og må seie at det er ein stor del av spaninga i høve kampen; å få spele forran Noregs fremste supportarar.

Billettinformasjon
Billettpris er kroner 100,- (både forhåndskjøpte og på stadion)

Vi anbefaler alle å kjøpe på forhånd slik at vi unngår store køer. Det vil bli opprettet egne expresskøer på stadion til de som har forhåndskjøpte billetter.

Billetter kan kjøpes her

Når det gjelder innganger til kampen vil Vålerenga tildeles inngang 1. Dette er hovedtribunen og svingen ut mot kirkeveien. Inngangen ligger ved administrasjonsbygget til Frogner stadion.

Inngang 2 er forbeholdt Lokomotiv Oslo og nøytrale tilskuere, og er nedre langside og tribune mot Frognerbadet (inngang ved tennisbanene).

La oss lage cupfest på Frogner stadion tirsdag 21.april kl. 18.00!

Èn kommentar på “Intervju: Hvem er Lokomotiv Oslo?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *