Kristiansund BK – Vålerenga: 2-0

Hele denne helga har vi fått pepper for å jinxe denne kampen, fordi vi var i overkant positive i Dagsavisen på fredag. Men de overtroiske folka glemmer jo at Vålerenga også taper når vi er sure og tverre. Joke’s on you, suckers!

Jada, vi var en uke i lykkeland. Også var det selvsagt rett ned på jorda. Starta med samme lag som nedsabla Mjøndalen sist. Denne gangen fikk ikke gutta til noe som helst. KBK hadde åpenbart gjort hjemmeleksa si. De var på Abu hele tida, ikke Rosenborg-metoden med hyppige nedsparkinger til anerkjennende nikk og smil fra en medgjørlig dommertrio, men ved å rett og slett ta fra han alt handlingsrom. Ta fra han ballen, avskjære pasninger. Resultatet var balltap på balltap.

Vi har vært dårlige mot lag som spiller kontringsfotball så lenge jeg kan huske. For når man går i kamp i bingen med grisene, er det grisene som koser seg i møkka. Gang på gang er det full panikk bakover, og det er på kantene de er livsfarlige. Fremover går vi som regel i sekken. Vi hadde noen ok forsøk, og det ser ut som gutta prøver. De går ikke rundt og gir beng, men etter dette sitter jeg igjen med en følelse av at Ronny-ballen er naiv.

Når det ikke funker, så funker det så vannvittig lite. Det er binært. Av eller på. Og vi ser ut til å være like sårbare for erkenorsk kontringsfotball som før. Og vi er alt for avhengige av Abu.

Neste stopp er en av norges døveste byer, hvor vi møter et kjøpelag som har bestemt seg for å cashe inn et seriegull i en av Rosenborgs sesonger hvor de muligens er under pari. Vi stiller uten høyreback på en bane vi har grusom statistikk på. Vi gleder oss.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 5. Kan ikke lastes for målene, men jeg synes ikke han bidrar til så mye positivt heller. Kanskje ikke så lett når de foran ikke har kontroll.

Efrain Juarez – 2. Ser ikke ut til å ha kontroll hverken fremover eller bakover. Blir utvist rett etter pause.

Jonatan Tollås Nation – 3. Blir lurt på 2-0 da han mister mannen som scorer. En fyr som spilte i Hønefoss forrige sesong.

Johan Lædre Bjørdal – 5. Scorer nesten på corner tidlig. Gir en del juling, enkelte raringer på twitter mener han skulle hatt direkte rødt. Spiller såvidt jeg kan se en ok kamp.

Sam Adekugbe – 4. Bidrar noe fremover, men sliter også voldsomt når de kommer på kontring.

Magnus Lekven – 4. Prøver å være kreativ, men det blir ikke så mye av det. Klarer ikke ta kontroll over midtbanen sammen med Abu.

Mohammed Abu – 3. Hans svakeste kamp i Vålerenga-drakta. Balltap på balltap.

Bård Finne – 4. Kommer aldri skikkelig inn i det, og blir ofret når Juarez blir utvist. Ut etter 52.

Herolind Shala – 4. Har noen forsøk, spiller med bra intensitet. Men sliter som resten.

Matti Vilhjalmsson – 4. Fikk omtrent aldri ballen, og blir godt passet på.

Chidera Ejuke – 5. Driblefant som vanlig. Når laget ikke funker prøver han selv, men blåser den over flere ganger. Frustrerende kveld, får i praksis ikke til noe – men han er morsom å se på.

Innbyttere:

Markus Nakkim – 4. Inn etter 52, blir satt inn på høyreback. Er vel helst midtstopper? Klarer ikke bidra noe særlig fremover, men det er kanskje for mye forlangt.

Fitim Azemi – 4. Inn etter 71. Kommer faktisk alene med keeper, men er rusten. Setter den rett på, og kunne gått noen steg lenger.

Deyver Vega – for kort tid. Inn 81, klarer ikke å bidra til noe offensivt.

Èn kommentar på “Kristiansund BK – Vålerenga: 2-0

  • 8. april 2019 i 07:22
    Permalink

    Skammelig! Blir ikke lett å motivere seg for en ny busstur til Molde på onsdag!
    Men det har skjedd større under før. For ti år siden dro vi til Molde og midt uke kamp etter å ha tapt på Ullevaal for Start. Molde var serieleder og Østland sendinga og VG mente Molde kunne få poengene så sparte vi oss for turen. Da vant selvsagt 3-0 til Kjell Jonevreds fortvilelse!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.