Molde – Vålerenga: 4-1

Så gikk det som vi fryktet på forhånd. Naive Vålerenga prøver å spille fotball, men ender med vidåpent forsvar.

For det første sender jeg en tanke til de som nå sitter i en buss som snegler seg oppover Romsdalen på svingete, humpete veier. Dere er helter hele gjengen, og hadde fortjent så mye bedre. Og burde egentlig fått BB-prisen her.

Jeg vet ikke om jeg orker å reise til Molde noensinne igjen. Har vært der på kamp før. For meg personlig er Molde en av de døveste klubbene i hele Norge. Jada, de er gode til å spille fotball. Samtidig innehar de en rar arroganse som skriker “stor fisk i liten dam”. Det er et markeringsbehov av provinsielt hat mot storbyen, som for dem er Trondheim. Ganske absurd. Fakta er at Molde er en av Norges dølleste byer. Og de dølle supporterne fortjener ikke et så bra lag. Men det mest vemmelige med Molde er selvsagt Sarr-saken, som nå antagelig er litt i det blå etter at Molde Fotballklubb valgte å fristille sin høyt lønnede kaptein fra kontrakten så han kunne flytte gratis til Russland og signere for en klubb der. Når han ble fristilt uttalte klubben følgende:

– Molde FK vil takke Babacar for hans innsats som fotballspiller for Molde FK, også gjennom en vanskelig tid for så vel spilleren som klubben.

Dere kan vinne Champions League for alt jeg bryr meg, Molde. Dere kommer til å være en skamplett i Norsk fotball for evig.

Så hva med kampen? Vel, jeg skjønner ikke helt hva kampplanen er. Det er mulig planen er at vi skal stå høyt, eie ballen og dominere motstanderen. Men vi gjør ikke det borte mot Molde. Vi gjorde det ikke borte mot KBK en gang. Så hvorfor går vi i samma fella igjen?

I Molde står vi høyt med to midtstoppere som har sin styrke i lufta mer enn i en løpsduell mot lynraske spisser. Det tok ikke lang tid før vi ble straffet. Den første ballen dumpes ned i bakrommet vårt og ekspederes lett i mål av Holmlia-gutten som er veldig opptatt av å få frem at han aldri ville spilt i Vålerenga. En av mange Molde-kjøp denne sesongen.

Midtbanen vår sliter igjen. På internett sitter det masse folk og peker utelukkende på Adam Larsen, men det er alt for enkelt. Han var en del på bærtur i dag, og han skulle sikkert tatt et mål, kanskje to hvis han var god. Men vi havner i trøbbel gang på gang fordi midtbanen foran forsvaret ikke er med, mens vi står høyt med stort bakrom. Hvor er ballvinnerne? Taklerne? Vi har en som er utleid i Bodø.

Jeg ser en keeper som ikke stoler på forsvaret, og en bakre firer + keeper som ikke henger sammen på toppen. Ikke rart det ser livsfarlig ut hver gang Molde kommer løpende. Med litt uflaks kunne vi sluppet inn 6-7 mål.

Jeg orker ikke bli forbanna, egentlig. Jeg blir bare matt. Vi ser akkurat ut som i fjor. Et lett lag som lar seg bli hersa med – med unntak av Bjørdal.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 4. Er på en del skikkelige bærturer, samarbeidet med stopperne funker ikke. Avverger faktisk et par farlige situasjoner også, men en ting er sikkert: Gjengen bak er ikke trygge på hverandre.

Markus Nakkim – 5. BB. Starter i uvant posisjon, siden vi kun har en høyreback i stallen. Er ikke sikker på om jeg ville kastet 19 år gamle Borchgrevink ut i dette uansett. Sliter defensivt som resten, men er på rett sted når ballen kommer og scorer. Synes han viser litt mentalitet.

Jonatan Tollås Nation – 4. Sleit i Kristiansund, sleit i dag.

Johan Lædre Bjørdal – 4. Spiller heller ikke en bra kamp, men får en tommel opp når han tar for seg douchebagen på Molde som løp ned Matti. Den eneste spilleren vi har som sier i fra når motstanderne tar seg friheter.

Sam Adekugbe – 4. Bidrar noe fremover, men sliter også voldsomt når de kommer på kontring. Samme som sist.

Magnus Lekven – 4. Prøver å være kreativ, men det blir ikke så mye av det. Klarer ikke ta kontroll over midtbanen sammen med Abu. Samme som sist. Ut etter 78.

Mohammed Abu – 4. Ikke like dårlig som i Kristiansund, men er en skygge av det han var i fjor når han kom.

Bård Finne – 4. Prøver seg med noen lure avslutninger, og prøver å sette opp noen kombinasjoner. Men får det ikke helt ut, ut etter 61.

Deyver Vega – 5. Viste god innsats i perioder, og at han vil ha plassen. Litt overrasket over at han ble byttet ut såpass tidlig, ut etter 61.

Matti Vilhjalmsson – 4. Samme som i Kristiansund. Ser omtrent aldri ballen. Er allikevel farlig frempå noen ganger.

Chidera Ejuke – 4. Prøver, men får det ikke helt til. Mindre farlig enn i Kristiansund.

Innbyttere:

Herolind Shala – 4. Inn etter 61. Klarer ikke endre kampbildet nevneverdig.

Aron Dønnum – 4. Inn etter 61. Klarer heller ikke endre kampbildet noe. Men klarte å fyre opp Eikrem, det er jo noe.

Fitim Azemi. Inn etter 78. For kort tid, for karakter. Prøver å involvere seg, men det blir bare nesten.2 kommentars på “Molde – Vålerenga: 4-1

 • 10. april 2019 i 23:49
  Permalink

  Midtbanen, riktig! Hvorfor har klubben så veldig mye i mot en defensiv midtbane som er hurtig og sterk og kan komme fort opp i motstander og vinne dueller? Det trengs jo ved siden av en kreativ spiller som Abu. Da kunne han løfte seg.

  Felix H Myhre er ikke så spurtsterk, men han er kjapp med ballen og det hadde vært spennende å se ham sammen med Abu. Men han får jo ikke sjansen. Deila foretrekker spillere som mangler fart og er veldig middels med ball

  Svar
 • 11. april 2019 i 09:05
  Permalink

  Jeg lurer på hvorfor jeg utsetter meg selv for i løpet av tre dager reise med Bohembussen på borteturer. Om Sarr, såvidt jeg vet skulle ankesaken opp i lagmannsretten i vinter. Tviler på Sarr vil møte om han blir innkalt. Gratulerer til Molde ingen roser men et lass med kaktuser!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.