Vålerenga – Tromsø: 4-1

Tilbake i leikegrinda. Tromsø kom med en helt grusom statistikk i Oslo, og hadde i realiteten ingen sjanse. Jeg hadde faktisk en ganske god følelse i dag, men det pleier jo å bety at vi skuffer. Denne gangen kunne ikke all verdens jinxing, ganning og annen heksekunst ødelegge kvelden.

Gutta ruller opp angrep på angrep, og gir i realiteten aldri Tromsø noen mulighet til å komme tilbake. Selv når Bjørdal var i det gavmilde hjørnet føltes det aldri farlig ut.

Jeg sitter egentlig bare med litt samme spørsmål som etter Mjøndalen. Er vi egentlig gode, eller er Tromsø dynge? Er det åtte måls forskjell i kvalitet på Molde og Tromsø? Det er uansett ikke lett å bli klok på denne serien. Molde, som feide banen med oss sist, tapte i 3-2 i Bodø. Felix Horn Myhre fikk 12 minutter for hjemmelaget. Med tanke på at Rosenborg ser ut til å gå mot en av de sesongene hvor de kanskje ikke vinner seriegull, og de kommer ikke ofte, så hadde det egentlig vært ganske ålreit hvis vi hadde hatt et seriøst topplag i år.

Neste kamp blir en skikkelig test – borte mot Brann. Det får være en slags lakkmustest, en svenneprøve på hva årets Vålerenga-utgave er laget av. I mellomtida suger vi litt ekstra på denne karamellen, og ikke minst ser målet til Chiddi igjen og igjen – en kandidat til årets mål.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 6. Spiller en meget god kamp. Redder Tollås to ganger, sjanseløs på selvmålet. Har flere gode inngripener i feltet.

Efrain Juarez – 5. Rett inn på laget igjen. Har meget god kontroll på Tromsø defensivt, samarbeider bra med Shala.

Jonatan Tollås Nation – 4. Har stort sett god kontroll, men har et par hjerneblødninger og blir reddet av keeper to ganger. Er fortsatt noe under pari synes jeg.

Johan Lædre Bjørdal – 5. Litt som Tollås. Duellsterk igjen, gir litt juling, men løper en ball i eget nett. .

Sam Adekugbe – 6. Er en stor trussel fremover, og slår gode innlegg.

Magnus Lekven – 5. Jeg er åpen for at han gjør bra ting jeg ikke helt ser. Han dekker mye rom og avskjærer en del pasninger, men synes ikke han preger kampen veldig mye. Ut etter 64.

Mohammed Abu – 5. Klar bedring her, begynner å legge en del bra pasninger som starter gode angrep. Ut etter 70.

Bård Finne – 7. Starter ballet med en lur scoring, er en konstant trussel, og funker bra med Sam. Ut etter 80.

Herolind Shala – 8 BB. Legger opp til Finne på 1-0. Gjør 2-0 på et skudd som skifter retning og ender opp som selvmål, men får scoringa si når han gjør 4-1. Praktkamp.

Matti Vilhjalmsson – 6. Jobber hardt hele kampen, vippes opp på 6’ern bare av det løpet hvor han presser stoppere og keeper mot slutten. Får mye hard behandling av stopperne til Tromsø.

Chidera Ejuke – 7. Er verdt inngangspenga alene. En ting er all moroa fremover, men han gjør en god defensiv jobb og vinner ballen ganske ofte også. Scorer et av årets flotteste mål.

Innbyttere:

Erik Israelsson – 5. Inn etter 64 for Lekven. Jobber bra defensivt, løper veldig mye og setter inn noen digge taklinger.

Deyver Vega – 5. Inn etter 70 for Abu. Er med på noen fine kombinasjoner fremover, men briljerer vel ikke på de 20 minuttene.

Aron Dønnum. Inn etter 80. Fort kort tid for karakter, jobber stort sett defensivt for å trygge seieren.

2 kommentars på “Vålerenga – Tromsø: 4-1

 • 16. april 2019 i 11:05
  Permalink

  Bra oppsummert? Ser gjerne at Juarez våger enda mer offensivt, når han har god kontroll defensivt. Synes midtbanen vår er bra, de løper mye? Moro med et aldri så lite Shala-gjennombrudd? Ser gjerne enda mer til Dønnum fremover – han får til mye, rakk et godt raid og et supert innlegg på slutten, en litt mer våken Vega der, så hadde det stått 5-1. Kampens moment er for meg scoringa til Ejuke – at han gjør det han gjør, etter en god del balltap og mislykkede tuneller vitner i hvert fall om en ting – selvtillit?

  Svar
 • 18. april 2019 i 19:38
  Permalink

  Det gøy å se VIF offensivt når ballen ruller.

  Men defensiv midtbane er en katastrofe, verken mer eller mindre. Dette kommer ikke til å gå over fordi problemet er mangel på hurtighet og duellkraft. Det går ikke an å tro at rutine, smarthet og relasjoner skal kunne løse alt. Det er så rart at Deila, som ellers er en så god trener lar dette holde på.
  Det nytter ikke å bytte ut forsvarsspillerne. I høst ble Carvalho syndebukken, men nå savnes hans hurtighet. Snart er det vel andre i forsvaret som får skylda. Men problemet er midtbanen!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.