Brann – Vålerenga: 1-1

Etter to strake og ganske skuffende bortekamper måtte det gjøres noe. Nå fikk vi se et noe mer kynisk og noe tøffere Vålerenga. Mot et fantasiløst Brann-lag holdt det til poeng.

Brann stiller med et formidabelt spisspar i Barmen (Hodespiller) og Berisha (Rask bakromsspiller). Sistnevnte er en meget dyr spiller de hentet fra Rapid Wien. Da er det fint at de bare bruker han første. Langpasning og innlegg blir stort sett grei mat for midtstopperne våre, såfremt de husker å markere gutta, da.

Når de husker det, så slipper vi Brann til fint lite. Det var noen perioder der hvor de stresser oss ganske mye, de jager, takler, vinner ballen og slår kontra på oss. Lekven og Abu blir stressa. Der og da savner jeg en Grindheim-type. For Vålerenga våren 2019 er et lag med to lettbeinte playmakere i Lekven og Abu. Det funker bra hjemme på biljardmatta, men i en bortekamp man må fighte så blir det litt lett i perioder, spesielt noen perioder i første omgang.

Men vi prøver å spille ball, og i perioder gjør vi det ganske bra og. Brann klarer ikke presse like mye hele kampen, og i perioder ser de ganske passive ut. Da er vi mye bedre. Brann ser ut som et lag som ikke vet hvordan de skal styre kamper, fordi de er så opptatt med å ødelegge dem. Så når de ikke jager, så vet de ikke hva de skal gjøre.

Uansett så så vi bedre ut enn i de to forrige bortekampene. Vi var litt tøffere, vi lå lavere, var litt mer kyniske. Spesielt mot slutten, og mishaget, sutringa og buinga fra hjemmefansen var nydelig å høre. For i denne kampen var vi ikke Naive Vålerenga.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 6. Sjanseløs på målet. Står en god kamp ellers. Ute og bokser og jobber bra i feltet.

Efrain Juarez – 5. Synes vi slipper til litt vel mange innlegg fra den siden. Er ikke så markant fremover. Har fortsatt til gode å imponere veldig i 2019.

Jonatan Tollås Nation – 5. Er vel han som skal markere Barmen når han scorer, og markeringa svikter også på to større sjanser i forkant. Spiller seg opp i 2. omgang.

Johan Lædre Bjørdal – 5. Gir litt juling og er sterk i lufta. Slår også Karadas i lufta når han kommer inn. Gjør en god jobb.

Sam Adekugbe – 5. Synes han sliter defensivt i perioder, og det ser ut som han prøver å filme til seg frispark i en løpsduell mot slutten som ender i en stor Brann-sjanse. Er fint med fremover.

Magnus Lekven – 6. Spiller en god kamp, starter flere farlige angrep med fine pasninger. Får mer plass enn Abu, og da er det bra å se at han kan ta den kreative rollen.

Mohammed Abu – 5. Har noen stygge balltap, og blir veldig presset i perioder, men i andre perioder får vi se den briljante playmakeren.

Chidera Ejuke – 6. Viser nydelige tekniske detaljer og er livsfarlig på små flater. Brann-gutta rygger nesten automatisk når han har ballen. Skaper allikevel ikke de helt store sjansene. Ut etter 73.

Herolind Shala – 7 BB. Andre gang på rad, og det er fortjent. Kreativ fremover, takler, jobber defensivt, og scorer et kjempeviktig mål på rein vilje. Løp på seg krampe. Slengkyss til Brann-fansen på slutten. Meget god bortekamp. Ut etter 85.

Matti Vilhjalmsson – 5. Jobber i rommet bak Azemi, men får sjelden muligheten til å stikke ballen igjennom til han. Blir ofte tatt hånd om av en av de store stopperne til Brann. Ut etter 76.

Fitim Azemi – 5. Får ikke skapt veldig mye, men får heller ikke ballen i spesielt gunstige posisjoner, og for liten mot stopperne til Brann. Legger dog ned en formidabel jobb som førsteforsvarer. Løper mange kilometer og presser Branns usikre keeper og hele backrekka hele kampen. Bra innsats.

Innbyttere:

Bård Finne – 4. Blir lite involvert de 20 minuttene han fikk. Da ble det etterhvert også mest en forsvarsjobb.

Erik Israelsson – 5. Inn 76.Akkurat det vi trenger når Brann presser mot slutten. Boks-til-boks spiller som er duellsterk nok til å heade unna.

Deyver Vega – Fort kort tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *