Vålerenga seirer på alle fronter

Foto: Eivind Hauger

På mandag er det spådd nydelige 20 grader. Takket være at vi koker planeten vår kommer våren tidligere, noe som gjør at vi i det minste kan nyte noen kalde i godværet på vei mot undergangen.

Det er i utgangspunktet en uting med mandagskamper, spesielt når det i tillegg ødelegger en cupfest på Faaberg. NFF setter altså opp cupen, og da velger de å sende oss til Lillehammer, selv om serieoppsettet dikterer at vi må spille 2. mai. Dermed ryker det en bortetur for en god gjeng fra Oslo. Så får man håpe det kommer en del lokale folk slik at kassa til Faaberg fylles opp. Det er for breddeklubbene dette gjøres.

Vålerenga 2 fortsatt ubeseiret

Apropos breddeklubber, vi møtte jo Lokomotiv Oslo i cupen for noen år siden. Vålerenga ble altså da satt opp til å spille cupkamp mot et idrettslag uten junioravdeling. I stedet ble det en solid oppfylling av julebordskassa dems.

Lørdag møtte de Vålerenga 2 til batalje på Intility, og unggutta kom ut med 2-1 seier. Kampen lignet ganske mye på de man spilte i fjor. Vi har mye ball, det er mye teknikk og moro, men det blir ineffektivt, og ettersom kampen skrider frem blir ledelsen skjør. Det skjedde også denne gangen, men Lokomotiv hadde ikke kvaliteten til å utligne som mange av lagene vi møtte i fjor hadde. I tillegg kunne vi satt 3-1 på slutten. Så var det også da maks kynisme som telte for unggutta, som stilte uten voksne spillere på banen. Eldstemann var vel innleide Kjetil Haug som debuterte mellom stengene.

Denne kynismen – ok det var ganske mye uthaling av tid blant annet – frustrerte Lok-spillerne veldig. I tillegg ble de nok snytt for straffe på slutten. En av dem fikk raserianfall etter kampslutt og brølte noe om holdninger og at Vålerenga er en drittklubb. Vel, hver sin mening. For oss var det svært viktige poeng. For “loket” er det vel egentlig ett fett hvilken divisjon de spiller i. Les mer på klubbsidene.

Damene fortsatt ubeseiret

Vålerenga skulle egentlig tatt i mot Arna-Bjørnar på lørdag, men pga flystreiken ble kampen spilt søndag. Det endte med 1-0 seier mot et defensivt Arna-Bjørnar som lå og kontret. Matchvinner: Celin Ildhusøy.

Les mer på klubbsidene.

Knuse Odd!

Også Odd da. Eller “Odds” som noen insisterer på å kalle dem. Det er kanskje rett, jeg vet ikke. Jeg kaller dem Odd uansett. Det er kort, døllt og passende. Tollås melder på Enga Live at det ikke er noen unnskylding å bli hjemme. Jeg skjønner jo poenget, men jeg synes uansett det kanskje er litt feil å si det slik. Fordi det er mandagskamp, folk har kids, forpliktelser, jobb og faens oldemor. Jeg synes kanskje man heller bør ha et positivt fokus og si “Det blir kjempegøy, nå spiller vi nydelig fotball – og været blir strålende. Kom, kom!”.

“Du ekke aleine.. Det er mange som har’e sånn”

Uansett, Odd har hatt en sterk start med seire over Brann, Viking og Kristiansund hjemme, og uavgjort mot kokoslaget Rosenborg borte. Det er descent det, men Vålerenga på Oslo Øst blir den klart tøffeste kampen for dem hittil. Og jeg forventer å se et Vålerenga-lag slik vi har sett ut på hjemmebane tidligere. Høyt press, høyt tempo, masse bevegelse fremover, og spennende angrepsfotball. Gjør man det konsekvent, så blir det romper i setene fremover – det vet vi.

Nakkim fornyer

Vi tar med at Markus Nakkim har forlenget med ny avtale frem til 2022. Skulle bare mangle. Markus er en av oss!

Ekte fotball

Til slutt vil jeg bare slå et slag for kortreist, økologisk og naturlig fremstilt fotball slik vi nyter den i Norge.

Dette er Neymar. Superstjerne, milliardær og – dessverre – fotballikon. Han har akkurat tapt cupfinalen på straffer, og skal opp og hente sølvmedalje. Han tålte ikke å bli filmet av en fan. Har dere noensinne sett en kraftigere nevemagnet enn denne scumbagen av en fotballspiller?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *