Vålerenga – Odd: 1-0. Så jævla deilig.

Hvor mange ganger har vi ikke sett dette? Vi stanger mot et dønn kynisk bortelag som bare kontrer og driver med faenskap, og er belemra med en blind dommer som gladelig bistår. Men denne gang endte det ikke slik det pleier. Ikke i år.

Jeg har skrevet om disse kampene før. De som man dominerer, men man blir spent bein på av atale, kyniske drittlag som saboterer. Og blinde dommere som ender med å dele ut like mange kort og frispark til hvert lag, selv om vi hadde ballen hele tida.

Det så ut til å bli sånn igjen. Dette Odd-laget personifiserte Fagermos til punkt og prikke. Og dommeren – altså – Hvordan er det mulig å IKKE gi kort når Matti blir meid ned i en kontring slik at Odd kan sende alle forsvarsspillerne på Chiddi? Hvordan er det mulig å gi gult kort på Shala for gjentatte forseelser mens Odd-nissene fikk lov å holde på?

Mange gidder ikke si ifra når dommeren var elendig fordi de vant. Her i Aperopet så er vi alltid bitre nok til det. Her hadde NFF satt opp en urutinert fyr til å dømme et av de mest skurkeaktige scumbag-laga i Norge. Takk og pris fikk dem betalt akkurat null.

For det er det vi har drivi med de siste ti åra – minst. Stange imot disse dustelagene, som attpåtil kanskje stjeler det på slutten. Også drar folk hjem med et hjerte av stein. Ikke rart folk uteblir. Men hvor mange blir hjemme neste gang nå? Ingen. For en nydelig seier.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 6. Står en god kamp. Tar det som kommer, og er god med ballen i beina.

Efrain Juarez – 5. Bra defensiv kontroll, men skulle ønske han bidro mer offensivt.

Jonatan Tollås Nation – 6. Meget god kontroll i midten, og er med å trille ball med gutta lenger frem.

Johan Lædre Bjørdal – 6. Duellsterk som vanlig. Ser ut til å funke bedre og bedre med Nation.

Ivan Näsberg – 6 BB. Inn som vikar for Adekugbe. Har ikke de offensive ferdighetene til Sam, men løper utrolig mye. Setter inn susende taklinger, blokkerer skudd, og er en sterk bidragsyter til at vi holder nullen. Kunne jaggu scora og.

Magnus Lekven – 6. Spiller nok en god kamp. Tar viktige defensive løp, og er en bra ballfordeler fremover.

Mohammed Abu – 5. Fortsetter som før i år med en del fine pasninger, men dveler også litt for lenge på ballen og da blir det trøbbel. Må bli litt skarpere og kjappere.

Chidera Ejuke – 6. Er en fornøyelse å se på. Kvikk, fabelaktig teknikk. Skaper en god del, men tar også en del rare valg. Må trene opp skuddfoten. Har så lyst til å gi han BB, men det er fortsatt noe uforløst over mye av det han gjør.

Herolind Shala – 4. Klarer ikke følge opp de to siste kampene, og skaper ikke så mange farligheter. Får et ufortjent gult kort, og blir byttet ut etter 62.

Matti Vilhjalmsson – 5. Får en scoring hårfint annulert. Er med på en del av det vi har av farligheter, men jeg synes han får mye ufin behandling dommerne ikke ser. Ut etter 77.

Bård Finne – 5. Sliter i likhet med resten å spille seg igjennom bussen til Odd. Det blir mange bein å forsere, og det blir liksom bare nesten. Ut etter 72.

Innbyttere:

Fitim Azemi – 5. Inn etter 62. Begynner å se ganske bra ut. Er en bidragsyter i å få inn energi på en tid i kampen hvor hodene begynner å dette litt.

Aron Dønnum – 6. Inn etter 72. Kommer med masse tæl og vilje og bidrar også til å få opp dampen i laget igjen. Tar noen harde løp, og blir til slutt belønnet med scoring. Nydelig.

Deyver Vega – 5. Inn etter 77. Er med å sette press på Odd på slutten der hvor bussen blir trykka helt inn i garasjen. Variabel, men alt i alt positivt innhopp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.