En av oss

Foto: Grydis.no

Brede er en av de gutta som personifiserer Vålerenga. Født på Vålerenga. Oppvokst på og i Vålerenga. Familie som er Vålerenga-fans. klansfolk og aktive i klubben. Går på fotballkamper med både a-laget, damelaget og Vålerenga 2.

Legg på over 500 kamper, fem seriemesterskap og to bøtter. Da har du en klubbspiller av dimensjoner. Kun Jon Magne Karlstad og Arne Billkvam har flere kamper for klubben – spillere han så på når han vokste opp. I tillegg: Et bra knippe landskamper og VM-kamper.

Nå legger han opp, litt for tidlig vil mange hevde. Men det er forståelig. Det er mye jobb og mye slit for relativt lite penger å spille topphockey i Norge. Du spiller for heder og ære, og risikerer å ødelegge kroppen såpass at man skal slite med å jobbe resten av livet. Jeg forstår at man gir seg mens leken er god. Selv om det er ganske trist, og litt overraskende. For det er noen man tror bare skal fortsette til evig tid.

Men fortsette i Vålerenga vil nok Brede gjøre. Som tribunesliter. For Brede er en av oss.

Èn kommentar på “En av oss

  • 5. mai 2019 i 19:05
    Permalink

    Hyggelig lesing og mange fine ord etter at nyheten kom ut. Det varmer et Vålerengahjerte.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.