Viking – Vålerenga: 1-1

I første omgang så er vi litt naive Vålerenga, synes jeg. Vi så ut som vi gjorde mot Molde, hvor vi i utgangspunktet har mye ball og greit med banespill, men vi er fryktelig sårbare for kontringer. Adam redder oss med flere store matchvinnerredninger. I andre synes jeg vi ser mer kompakte ut, forsvarer oss mye bedre. Står opp i dueller, og jeg føler meg rimelig sikker på at dette går bra frem til Abu blir utvist. Derifra og ut er det bare å berge poeng. Da er det fint at vi kan dra frem litt av kynismen vi også hadde i Bergen.

Tidligere årganger hadde tapt alle poenga både her og i Bergen. Men denne utgaven har et noe høyere bunnivå, og viser at de kan spille forsvarskamper – i alle fall etter en del skremmeskudd og en garderobepreken.

Neste er Ranheim borte – da må dem sette sammen 90 minutter + tillegg med solid bortekamp.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 7 BB. Sørger for at det ikke er kjørt til pause med flere svære redninger. Fortsetter i 2. omgang, sjanseløs på målet som kommer etter flipperspill.

Efrain Juarez – 5. Innfrir ikke forventningene før sesongen. Forsåvidt OK defensivt, men innleggsfoten er en lecablokk.

Jonatan Tollås Nation – 5. God med ballen i beina, er vanskelig å si hvem som skal dekke gutta som får heade fritt mot oss alltid, men sitter med en følelse av at begge stopperne skulle vært litt mer på i de duellene.

Johan Lædre Bjørdal – 5. Gjør få ting halvveis. Sterk i kroppen, liker innstillinga. Tar tidenes guleste kort.

Ivan Näsberg – 5. Sliter periodevis med Zymer Bytyqi, spesielt når vi er nede i ti mann. Men gjør stort sett en god jobb, spiller med god innsats og er veldig lojal mot lagkameratene.

Magnus Lekven – 6. Har nesten ikke spilt dårlige kamper i år. Legger en god del fine pasninger, vrir spillet og starter angrep.

Mohammed Abu – 3. Virker ikke helt seg selv. Spiller noen fremdragende pasninger fremover, men bruker tid på ballen han ikke har og havner i trøbbel. Drar på seg to gule på kort tid og utvist etter 60.

Chidera Ejuke – 6. Løper mye, dribler mye, men tar ikke alltid de rette valgene. Setter en nydelig scoring etter fantastisk forarbeid av Vega. Ut 87.

Herolind Shala – 6. Spiller med bra innsats, og er med å skape en del. Gjør en viktig defensiv jobb etter utvisninga. Trekker da inn i midten, med Vega på høyrekant.

Matti Vilhjalmsson – 5. Blir godt pakket inn, og får ikke til så veldig mye. Ut 92.

Bård Finne – 5. Får to enorme sjanser i kampen. Bommer på ballen på den første, den andre kommer mer brått på, men da skyter han på keeper som gjør en reaksjonsredning. Det var mye plass på høyresiden av målet. Spiller en ok kamp ellers. Blir ofret når Abu blir utvist. Ut etter 65.

Innbyttere:

Deyver Vega – 7. Inn 65. Veldig bra innhopp, god til å holde i ballen og fullføre angrep når vi spiller med ti mann. Nydelig forarbeid til scoringen.

Markus Nakkim – Fort kort tid.

Fitim Azemi – Fort kort tid.

Èn kommentar på “Viking – Vålerenga: 1-1

 • 7. mai 2019 i 17:30
  Permalink

  Lekven ikke spilt dårlig..
  Lekven spiller småfikst, slår støtte og enkle pasninger. VIF oppnår INGENTING med småfint spill. Lekven står for det typiske VIF-problemet, ikke fart, ikke fysikk, ikke skudd, ikke distinkt, masse balltrilling, masse småfint, men ingen gjennombruddskraft

  Hvorfor har VIF så dilla på så mange lette spillere? Kunne man ikke balansere med litt mer hurtighet og duellkraft? Så kunne Matti få mer støtte.

  Når Deila tar ut Ejuke så blir det null kontringskraft igjen, og et massivt press på VIF.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.