Eksamen bestått

Tidligere i dag skrev vi om hvordan Strømsgodset så ut som tidenes mest vålerengelske bananskall. Og om hvordan dette var en slags svenneprøve for prosjekt Deila. Hadde vi kommet et steg videre? Svar = ja.

Vålerenga eide kampen fra start til mål, kanskje med unntak av en liten periode i andre omgang. Spesielt i første omgang blir Godset totalt utspilt, og med bedre uttelling kunne vi ledet med 3-4 mål til pause.

Shala var nok en gang dypt på midten sammen med Lekven, en kombinasjon som igjen fungerte meget bra. Fremover på banen overrasket Deila med Azemi som spiss og Matti i tiern bak. Dønnum var på høyrekant og Ejuke på venstre.

Nå er det virkelig, virkelig hard konkurranse på plassene fremover. Deyver Vega var ikke i troppen etter to mål sist, men Aron Dønnum viste at i år blir hans gjennombruddsår. I første så han enda farligere ut enn Ejuke, og angrep på angrep rullet over et Godset-lag i total forvirring. Bakover var det full kontroll.

Det andre målet kom aldri, og det var nok en periode i andre omgang der ting begynte å se litt guffent ut. Kampen jevnet seg litt ut, og Godset skapte et par sjanser – blant annet en hard heading rett på Adam.

Men eksamen ble bestått. Det er farlig å si det, men nå ligner vi mer på et topplag enn noen gang siden sølvsesongen 2010. Det er både utrolig gledelig, litt skummelt, og samtidig endelig på tide. Neste: Bøfla 25. mai.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 6. Får ikke så veldig mye å gjøre, men da er det enda eklere når de plutselig får heade fritt. Prøver ikke ta den harde headingen i fast grep, men styrer den rett ned og plukker opp. Etter læreboka. Feltarbeidet var top notch.

Efrain Juarez – 6. Nok en god kamp for Juarez, har fortsatt en del å gå på når det gjelder å utfordre å komme til innlegg, men hva gjør det når man har Dønnum å passe til. Defensivt solid.

Jonatan Tollås Nation – 6. Både han og Bjørdal har total kontroll bortsett fra den frie headinga. Usikker på hvem som skulle markert han. Men begge to beholder roen når de får ballen i beina og er med på det oppbyggende spillet.

Johan Lædre Bjørdal – 6. Samme som Tollås.

Ivan Näsberg – 6. Litt som Juarez. Har sine styrker mest defensivt, men er også med oppover i banen. Oppofrende som vanlig.

Magnus Lekven – 7. Ser ut til å trives med Shala ved siden av seg. Funker veldig bra som dyptliggende playmaker.

Herolind Shala – 7. Får seg en ny scoring, denne gangen fullfører han et løp hvor forsvarspilleren nøler. Nok en meget god kamp, potensiell BB.

Chidera Ejuke – 7. Ser helt ustoppelig ut på små flater, og kommer seg unna omtrent alle forsøk på fellinger. Litt tilbake til gamle synder med avleveringer, men er virkelig en attraksjon.

Aron Dønnum – 7 BB. Er helt enestående i første omgang og får fortjent scoring. I andre løper han til slutt på seg krampe. Ser ut til å ha rett innstilling for å nå langt.

Matti Vilhjalmsson – 6. Bidrar til å skape flere store sjanser, funker egentlig ganske bra i tieren da han er bra feilvendt og kan sette i gang de andre gutta.

Fitim Azemi – 5. Vil så mye, men får det fortsatt ikke helt til. Kommer nærmere og nærmere dog, Azemi bør ikke avskrives. Ut etter 65.

Innbyttere:

Bård Finne – 6. Inn etter 65. Har veldig nære scoring, og setter en i stolpa Shala tar returen på. Bra innhopp.

Felix Horn Myhre – Fort kort tid.

Sakarias Opsahl – Fort kort tid.

2 kommentars på “Eksamen bestått

 • 17. mai 2019 i 09:32
  Permalink

  Helt suveren stemning på stadion i går. Bra med folk også. Den som ikke møter opp mot bøfla på lørdag veit ikke helt hva dem går glipp av. Det er noe 2010 over spillet vårt på hjemmebane denne sesongen, det året vant vi vel ti kamper på rad hjemme. Fort Valle var i går kveld en trykkoker som satte Herman og co helt ut, hele Godset var som paralyserte. Så stolt så Vål`enga-og gratulerer med dagen!

  Svar
  • 17. mai 2019 i 20:38
   Permalink

   Jeg vil gjerne gi kred til Klanen som sto på nesten like mye som gutta på banen. Takk skal dere ha.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.