.

Vi prøver å være noenlunde edruelige her i Aperopet, men nå er det vanskelig. Jævlig vanskelig. Jeg kunne nok en gang gnålt at det er typisk Vål’enga å tape når det er mye folk og hypen er på topp. Og nå kommer ikke folk tilbake. Vålerenga skuffer igjen. Som vanlig. Klubben blir høy på seg sjøl, tror dette skal gå lett. Vi vet alt det. Men det er ikke noen unnskyldning. Det er faen ikke greit å tape et derby på denne måten.

Apropos skam så kan vi jo ta unna Svein Oddvar Moen med en gang. Uten å legge skylda på dommeren for tapet er Deila veldig kritisk til hvordan Moen forholder seg til LSKs grisespill i starten av kampen. Det er jeg og. Det er helt innlysende for alle som ser på at LSK skal ligge tett og satse på kontringer, og smelle til de kreative offensive spillerne våre. Gi dem en “reducer”, som de drev med i steinalderballen i England før om åra. De kommer med flere tidlige etterslengere, og allerede etter åtte minutter har Salquist kvestet Aron Dønnum, som var helt enestående forrige hjemmekamp og endelig har fått sitt gjennombrudd på toppnivå. Moen blåser frispark, men ingenting mer.

Fire minutter senere er det Pedersen som kvester Azemi. Vi får fordel, og kortet kommer senere. Men flere frispark følger, blant annet på Ejuke. I løpet av en halv førsteomgang har LSK sparket ned tre av våre fire angrepsspillere minst en gang. Dønnum blir skadet og må ut på krykker.

Moen forsvarer seg med at det var “To lag som ville spille fotball”. Da er det faenmeg på tide å kjøpe seg briller, Moen. LSK laget 16 frispark i denne kampen. Vi lagde 9. Vi fikk fire gule kort, de ETT.

Allikevel fortsetter vi angrepsspillet, og prøver å spille de raske kombinasjonene. Men det er vanskelig spesielt når Abu bare kåler, og vi ikke har sidebacker som er raske og offensive nok. Savnet av Sam Adekugbe er enormt, det samme med Shala som makker til Lekven. I tillegg er Azemi fortsatt langt unna formen, og viser få tegn til bedring.

Også scorer LSK på en keepertabbe (som skulle vært avblåst for offside), men det er ingen unnskyldning. Vi så forsåvidt bra ut helt i starten, men etterhvert bare faller det fra hverandre.

Hva som ble sagt i pausen lurer jeg veldig på, for etter pause så vi enda verre ut. Vi hadde ikke sjans i andre omgang. Alt gikk sakte, og gutta var redde. Uten Shala på midten har vi ingen som kan gå i krigen oppover i banen.

Jeg fikk en fryktelig vond følelse når jeg så at Shala var ute. Da forsvant min tro på kampen, og dessverre fikk jeg rett. Abu og Lekven er for like spillertyper, og Abu er i helt grusom form i år. Vi må ha en som kan jobbe opp og ned i banen ved siden av Lekven. Hvorfor ikke Israelsson? I tillegg startet vi nok en gang med Matti i tieren (Greit nok) noe som betyr Azemi på topp. Ejuke var da skjøvet ut på sida. Mitt store håp var allikevel Dønnum. Han ødela de etter kun åtte minutter.

Uansett er dette helt uakseptabelt. Det var mulig å redde dette i andre omgang. I stedet flyr dem rundt som redde høns. Trøsten får være at det blir lite folk og rask pølsekø i kiosken igjen. Og bare gamle kjente på tribunen. I dag skremte Enga bort mange.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 2. Tabbe på 1-0. Har langt fra skylda alene, men han gir LSK en gratis ledelse på en tid da vi fortsatt trykker på mye.

Efrain Juarez – 2. Ikke solid, bidrar lite fremover.

Jonatan Tollås Nation – 2. Vanskelig å si. Tar jo unna mye av det enkle, men når det blir kaos i feltet virker det ikke som stopperne har kontroll.

Johan Lædre Bjørdal – 2. Se over.

Ivan Näsberg – 4. Blir brukt som vingback, men er midtstopper, noe som taes med i betraktningen. +1 for å vise litt mentalitet når omtrent ingen andre gjør det.

Magnus Lekven – 3. Prøver å holde midtbanen sammen, men kan ikke være både boks til boks-spiller, playmaker og alt mulig samtidig. Ut 84.

Mohammed Abu – 1. Hva har skjedd med Abu? Pasninger går i hytt og gevær, og vi får balltap på balltap. Burde vært byttet ut til pause, ut etter 5.

Chidera Ejuke – 5 BB. Uredd i møte med en gjeng neandertalere som er ute etter å ta han. Opererer over hele banebredden fremover, og jobber bra defensivt. Går på dribleraid etter dribleraid, men laget henger jo ikke sammen ellers.

Aron Dønnum – . Blir kvestet etter 8 minutter, prøver å fortsette, men må ut. Ville ikke være fair å gi karakter.

Matti Vilhjalmsson – 3. Skal liksom vinne ballen eller stusse videre til Azemi. Jobber veldig hardt, men får ikke til så mye.

Fitim Azemi – 2. Gjør en anstendig jobb som førsteforsvarer, men får ikke til noe som helst offensivt, og kroner det hele med å bli utvist for to gule.

Innbyttere:

Bård Finne – 3. Inn etter 36. Klarer ikke prege kampen nevneverdig.

Felix Horn Myhre – 4. Inn for Abu, og tar mer av den Shala-rollen jeg etterlyste. Positivt innhopp i en vanskelig kamp.

Erik Israelsson – Fort kort tid.

9 kommentars på “.

 • 26. mai 2019 i 00:20
  Permalink

  Hvorfor vil du ha inn Israelsson? Har vel aldri overbevist. Bedre å satse på fremtiden med Horn Myhre. Men Abu er typisk Abu som han har gjort i flere klubber. Fantastisk til kontrakten er signert. Skjønner ikke helt hvorfor for hans beste nivå er fantastisk. Men du må jobbe for det. Håper Deila tar dette til etterretning og bruker Shala/Horn Myhre til Abu overbeviser igjen. Så trenger vi nok Vega også som en ekstra X-faktor sammen med Chiddy. En mann er for lett å stoppe. Ellers ganske enig poengene…

  Svar
  • 26. mai 2019 i 01:02
   Permalink

   Til Abu overbeviser igjen.. Han fungerer jo så dårlig med Lekven. Lekven er enda svakere enn Abu på fysikk og sprint, utfyller ham på ingen måte. Abu trenger noen som kan ta defensivt tak, legge inn skikkelige taklinger eller gå på skikkelige løp. Da kan kanskje Abu komme i gang igjen

   Hvor god tror folk Abu er? Han må finne rytmen han også.

   Og at Lekven går så fri for kritikk enda han har vært med på sååå mange begredelige kamper, det begriper jeg ikke

   Svar
   • 26. mai 2019 i 01:08
    Permalink

    Lekven har vel sin beste sesong på svært lenge. Hvis du ser på kampene i reprise så vil du se hvor «utfordringen» ligger. Abu er langt under pari. Spilte flere kamper ifjor med andre enn DFH og det gikk bra. Det går ikke så bra i år. Når Deila bytter ut sin «beste» spiller så sier det sitt. Ville ikke skjedd om du var en smule av tvil. Se bare på cup-kampen sist. Den tok seg opp når Abu gikk ut. Da kom Lekven inn. Så vi må tørre å stille de sammen kravene til «stjernene» hvilket Abu må jobbe knallhardt for å få tilbake sin status.

    Men ellers enig at dette ikke bare skyldes Abu. Flere som manglet tempo i dag. Chiddy er god men skaper veldig lite med driblingene sine. Det er også en utfordring. I dag var det litt tilbake med «nesa i gresset» og da mangler gode pasninger.

    Svar
    • 26. mai 2019 i 01:36
     Permalink

     I høst vant VIF for en svært sjelden gangs skyld 3 kamper på rad, mot Tromsø, Brann og LSK. I den perioden var Lekven ute! Abu var kjempegod. Så kom Lekven tilbake og laget kollapset som sedvanlig.

     Jeg mener at Lekven er prinsipielt feil spillertype. Defensiv midtbane uten fart og styrke, hva er det? Han har ikke mer enn middels es teknikk heller. I en toppklubb holder det ikke med bare rutine og smarthet. Spillerne MÅ være gode på mer enn det.
     I år har det gått bra noen kamper. Men det tror jeg skyldes teknikken til Ejuke, Dønnum, Shala og Vega. Det er ikke all verden og ligge bakpå å fordele noen baller når VIF dominerer

     Svar
  • 26. mai 2019 i 11:38
   Permalink

   Fordi dette var en kamp som krevde en voksen spiller. Disse neandertalerne kunne funnet på å brekke beinet til Horn Myhre også. Gutten er helt topp, men jeg savner en murbrekker i dette laget. Det er antagelig det eneste som virkelig mangler.

   Svar
 • 26. mai 2019 i 00:38
  Permalink

  Akkurat samme følelsen fikk jeg da jeg hørte at Shala ikke skulle spille. Dette ville vært en perfekt kamp for ham. Manglet fullstendig punch. God analyse.

  Svar
 • 26. mai 2019 i 00:57
  Permalink

  Enig i mye her. men uenig i en ting. Abu får altfor mye pepper. Han er også avhengig av å fungere sammen med lagkameratene. Han fungerte meget bra med Fredheim Holm, men gjør det ikke med Lekven. Midtbanen blir altfor statisk. Særlig når også Matti spiller der og står og slår eller stusser. Noen må ta løpene.
  Hva med å prøve Abu med Erik eller Myhre eller helst Shala ? Hvorfor MÅ absolutt Lekven spille fast i årevis når midtbanen har gjort så mange begredelige kamper?
  Ellers hadde VIF føringen så lenge Dønnum var på banen. Da han gikk ut mistet vi taket på det. Så blir det rart av Moesgaard å snakke om at vi må ta krigen, med så svake duellspillere som Finne og Lekven.
  Da Abu gikk av ble laget tydelig enda svakere. Abu har jo et balltempo og selv om han gjorde noen grove feil så holder han spillet vårt oppe. Det var Lekven som skulle vært av.

  Svar
 • 26. mai 2019 i 14:09
  Permalink

  Enig med mye her. Også det som blir sagt om Abu. Vil også legge til at det var mye feighet. Tollås er kroneksempelet på det. Har masse rom og tid til å finne gjennombruddspasninger, men så kommer alltid en feig tversover, og så er det å begynne på nytt igjen. Näsberg jobba som vanlig bra, gikk stadig på løp, men fikk sjelden de pasningene han ba om. Virket veldig frustrert etterhvert. Når det gjelder Ejuke, så hadde han ofte 4(!) mann på seg. Enkel matte tilsier da at resten av laget spiller 9 mot 6; ubegripelig at vi ikke får mer ut av det, selv om LSK var gode og aggressive i presset. Endelig må jeg også si at flere nøkkelspillere er for treige: Matti, Juarez, og Fitim spesielt. I de rollene må vi bare få mer fart.

  Svar
 • 26. mai 2019 i 14:09
  Permalink

  Så ut som hele gjengen var preget av fulle tribuner og stundens alvor. Virket som lite flyt og samhandling, lite spilleglede og selvtillit. Så ut som om de hadde skuldrene langt ovenfor ørene. Og med et par baklengs , ble det om mulig enda verre. Anstrengende å se på.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.