Engamorgen 4 juni

Ikke lett å stoppe Ejuke på lovlig vis. Foto: Grydis.no

Så tenner vi 2 lys i dag, vi tenner det for cupfinale og frostskader
Ingenting er så jævlig som å tape siste kampen inn mot en pause. En pause som er unødvendig lang. Hvorfor spilte vi ikke kamper i helgen som var? Var det ikke mulig å spille kamper i Eliteserien søndag selv om det var finale i Champions League på lørdag? Er dette noe UEFA har bestemt eller har NFF spart den helgen i tilfelle et norsk lag var klar for finalen?

OBOS Ligaen spilte nesten full runde, så hvorfor vil ikke NFF spille kamper når gresset er grønt og været ofte er betydelig hyggeligere enn i Oktober, November eller Desember? Ingen som vet.

Cupfinalen er forøvrig satt opp 2 Søndag i Advent i år. (8 Desember)
God Jul NFF!

MEN, Kjære Vålerenga, jeg har veldig veldig lyst til å fryse ballene av meg i svingen på Ullevaal Stadion 8 Desember. Første hinder på veien er Bærum borte 19 Juni.

Treningskamp
Søndag 19.00 kommer HJK fra Finland på besøk for å spille treningskamp. Laget ligger på 2 plass i Veikkausliiga etter 12 kamper. HJK’s daglige leder er legendariske Aki Riihilahti. Aki spilte 47 kamper for oss på 2 1/2 sesong fra 1999, og scoret 5 mål. Mannen som forlot Vålerenga med følgende ord på sin egen hjemmeside hos VPN:

It is a very touching moment. I am a little confused and empty. I have been thinking a long time now what to say or write. Well that is also because I am not that smart.

Aki Riihilahti

Til tross for at 2 1/2 sesong er kort tid, så er Aki en spiller jeg husker som alltid ga alt. Som pleide å fyre opp Klanen ved å ta skli takling mot oss rett før kampene starta. I en periode hvor ikke alltid ferdighetene til laget var på topp. Så forlangte vi innsats og vilje til å blø for drakta. Aki leverte alltid. Når vi tapte kamper var han like trist som oss supportere og når vi vant kamper var han om mulig enda mer glad enn oss. Aki var forøvrig også medlem i Klanen, kan hende han er det enda.

På HJK spiller også mannen som føler seg urettferdigbehandlet fra enten Vålerenga eller Landslaget uten at han vil si hvem av dem, Harmeet Singh.

Topp og Flopp, alt nå?
Eurosport’s Joacim Jonsson kjeder seg i spillepausen vi er inne i han også. Så derfor har han tatt seg tid til å kåre de 11 beste og de 11 floppene så langt i sesongen. Altså etter at de fleste lagene har spilt 10 kamper, så er det kanskje greit å kåre de 11 beste. Det jeg har problemer med er at man etter 10 kamper kaller 11 spillere for flopper, selv om det kan hende de også fremstår som flopper etter sesongen er over, så er det veldig tidlig enda. Vålerenga har 1 spiller på hver liste. Ejuke og Abu på Topp og Flopp.

Har vært en av eliteseriens beste spillere til nå. Ejuke er en sånn spiller folk betaler kamp-billett for å komme å se på, han er en utrolig artig spiller. Uansett hvor gode forsvarsspillere man har må man passe på Ejuke, han er et fyrverkeri.

Joacim Jonsson om Chidera Ejuke

Vålerenga 2
Unggutta spilte borte mot Mjøndalen 2 og herja ref klubben.
Ukjent av hvilken grunn gikk ikke kampen i går på direktesport. Så da ble det med de 50 tilskuerne i Mjøndalen som fikk se kampen. En kamp hvor Sakarias Opsahl (19) var eneste seniorspiller. Kampen ble vunnet 5-2 og dermed leder vi avdelingen 5 poeng foran FK Tønsberg. Veldig bra at vi i år ikke gir fra oss mange poeng på slutten av kampene. Det er gull verdt å rykke opp til 2 divisjon igjen. Tøffere kamper, men mye bedre matching for de unge talentene.

Vi møter FK Tønsberg hjemme lørdag 15.00. Møt opp!

Vålerenga Damer
Pga VM i Frankrike er det pause i Toppserien.
Vålerenga spiller treningskamp på fredag 15.00, mot Lyn på Intility.

Showkamp
Damene skal spille denne sommerens store showkamp. 31 Juli kommer Manchester United Ladies på besøk. En onsdag kveld klokken 19.00 midt i Norway Cup uka. Med fornuftige billettpriser, 120 for voksne – 60 for barn, bør denne kampen bli godt besøkt. Håper virkelig klubben kjører hardt med markedsføring mot Norway Cup lagene og fyller stadion godt opp. Billetter og annen informasjon finner du på klubbens sider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *