Før Rosenborg borte

Blir Herolind Shala klar til helgen? Foto: Eivind Hauger

Landslagspausen er endelig over og til helgen ruller det igjen deilig, frisk, økologisk norsk fotball i Eliteserien. Vi er satt opp med en småkjip 20.00 kamp søndag. Kjip fordi det vil være færre som tar turen når mulighetene for søvn før jobb mandag blir minimale. Joda, noen av oss har faktisk jobb. Men så lenge det blir bra tv av det, så er det vel ikke så mye å gjøre med det.

Status i troppen før kampen er at vi sliter litt med skader. I treningskampen mot HJK spilte hverken Tollås Nation, Shala, Vega eller Samuel Adekugbe. Dagsavisen melder at Shala trente tidligere denne uka og kan være aktuell for kampen søndag. Vega blir ikke klar til helga og det kan se ut som Tollås også sliter med å bli klar.

Samtidig har vi hentet tilbake Christian Borchgrevink og Magnus Retsius Grødem fra låneopphold hos henholdsvis Notodden og Ull/Kisa. Greit å ha litt bedre dekning på plassene, spesielt når mye tyder på at Vega er ute noen uker enda. Med Amin Nouri på vei tilbake ser også dekningen i forsvaret bedre ut.

Litt usikker på hvordan laget står nå som det har vært pause. Gutta bør være sultne på å vinne etter forrige rundes grusomme forestilling. Mot HJK fikk vi se en kamp der motstanderen hadde mest ballinnehav, og vi var giftige på hurtige overganger. Finne hadde to målgivende og ett mål, Aron Dønnum hadde to mål og Matti ett. Spesielt Dønnum virket veldig pigg og var farlig flere ganger. Dette HJK-laget skal spille Champions League kvalifisering, men skal nok slite med å nå en kvartfinale, for å si det forsiktig. Harmeet Singh fikk ikke spilletid.

Se målene her:

Rosenborg skal før kampen hedre en levende legende, Nils Arne Eggen. Mannen som var hjernen bak RBKs totaldominans på 90 tallet, skal få en statue utenfor Lerkendal. Nils Arne var med å vinne vårt første seriegull i 1965 og selv om jeg mener at statue når man enda lever er litt kleint, så er det vanskelig å mene at det ikke er fortjent. Måtte det aldri skje igjen at noen (andre enn Vålerenga) får en slik dominans igjen.

Abdisalam Ibrahim
Signerte ny kontrakt med FC Pafos på Kypros med ett år. For så å bli leid ut til FC Riga i Latvia på en 6 måneders kontrakt. FC Riga skal spille kvalifisering til Champions League og har vistnok håp om gruppespill enten der eller i Europa League. Hope in a hanging snore. Men hyggelig at Abdi lykkes i sin nye klubb, selv om han aldri helt slo igjennom i Vålerenga, så ønsker jeg han lykke til.

Vålerenga hockey
Selv om vi er en del uker unna å se spillerene på is, så har ikke klubben helt tatt sommerferie. Sist ut er nyheten om at Filip Gunnarsson forlenger. Arbeidsjernet skal ikle seg den vakre drakta i minst 2 sesonger til. Tidligere har også Steffen Søberg signert for 3 nye år. Godt å se at selv om vi skal spille enda en sesong i Furuset Forum, så satses det også denne seseongen.

En sesong som starter lørdag 14. september borte mot Frisk Asker 16.00.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *