Rosenborg – Vålerenga 0-3: Dette var vel ingen bombe

Rosenborg har hatt en dårlig sesongstart. Nils Arne Eggen skulle hylles. Flere RBK-spillere fikk etterlengtet spilletid og selv manglet vi flere sentrale forsvarsspillere. Årets mest ventede tap sto for tur.

Kampen startet relativt friskt. Rosenborg hadde mest ball men gutta våre viste en fightervilje vi sjeldent ser. Vi virket også farlige med en gang vi fikk ball. Men så var det jo slik at Rosenborg hadde en venstrekant og en midtbanespiller som ikke har fått spilletid så, så selvfølgelig fikser disse to 0-1 mens resten av Vålerenga såvidt klarer å følge med.

Efraín Juárez sliter blant annet veldig mot Samuel Adegbenro på sin høyre side. Etterhvert forstår han at han må være i kroppen hans konstant og dermed blir det litt stille fra den kanten, men det blir for sent.

Vålerenga får styre kampen fordi Rosenborg lar oss. Hvis ikke Rosenborg klarer å bryte høyt parkerer de bussen og bare venter på at vi skal gjøre feil. Vi står dessverre ganske stille. Abu er betydelig bedre enn han har vært på lenge og klarer gang på gang å sende ballen i bakrommet der Ivan prøver å legge inn. Dessverre fører dette bare til et par halvsjanser.

Lufta og håpet forsvinner totalt etter 0-2. Det har nok både med hvor lite vi hadde skapt og hvordan 0-2 kom på.

Mulig det ikke var meningen at vi skulle vinne denne kampen, men jeg står igjen med følelsen av at vi kunne. Rosenborg overrasket ikke meg noe spesielt. Det kan virke som gutta kom for å sloss men ikke hadde selvtilliten til å tro at de skulle vinne kampen.

Kanskje greit å jobbe med selvtilliten før Sarpsborg 08.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 4 – Kan vel ikke gjøre så mye med målene. Mangler samtidig en tilstedeværelse som skaper trygghet i bakre ledd. Den hadde vi trengt i dag.

Likevel, den som sier at vi tapte pga Adam kan ta seg en rund og søt hvetebakst.

Efraín Juárez – 3 – Slet mye med Adegbenro i første omgang. Burde nok vært mye mer på nevnte RBK-spiller før 0-1. Mye bedre i andre. Lite trygghet med ball.

Johan Lædre Bjørdal – 4 – Må rydde opp en del av medspillernes rot. Flink til å bryte høyt. Passiv foran 0-3. Får gult og må stå over neste kamp.

Markus Nakkim – 3 – Dagens mest uheldige. Prøver å hjelpe til men kommer bakpå når Akintola legger inn før 0-1. Dårlig fremspill som han nesten klarer å rydde opp i foran 0-2, men ballen triller selvfølgelig til den ene RBK-spilleren som er alene foran kassa. Blir overraskende nok han som må prøve å ta ut Søderlund før 0-3. Kunne vært bedre i mye av duellspillet foran egen kasse. Glemmer likevel ikke hvor god han var til å bryte RBK-overganger høyt på banen.

Ivan Näsberg – 3 – Skulle nok tatt ut Akintola i forkant av 0-1. God til å komme seg i bakrommet og legge inn på venstre, men innleggene har sjeldent adresse. Ut 74. min.

Mohammed Abu – 4 – Det kan se ut som Abu begynner å ligne på seg selv igjen, men fortsatt noe rusk. Noen stygge balltap og taper også duellen som fører til 0-3.

Magnus Lekven – 3 – Lavtliggende playmaker. Litt usynlig.  

Chidera Ejuke – BB 4 – Skuddvillig og vår mest kreative spiller. Dessverre fulgte ikke resten av laget med.

Aron Dønnum – 3 – Ut 77. min. Kommer ikke helt til sin rett i dag.

Herolind Shala – 3 – Ut etter 64. min. Ikke redd for duellene som til slutt fører til at han blir skadet. Savner at han kommer seg mer inn i boksen i tierrollen.

Matthías Vilhjálmsson – 3 – Kjedelig alene mot Reginiussen og Hovland. Forventer samtidig at han skal være mer farlig når han først får sjansen.

Innbyttere:

Felix Horn Myhre (inn 77. min) – For kort tid.  

Bård Finne (inn 64. min) – 3 – Markerte seg hovedsakelig med å gå i offside.

Sam Adekugbe (inn 74. min) – For kort tid til karakter. Så Umiddelbart litt kamprusten ut.

Èn kommentar på “Rosenborg – Vålerenga 0-3: Dette var vel ingen bombe

  • 17. juni 2019 i 20:13
    Permalink

    Jeg skulle likt å se noen tall på hvor mye Lekven løper. Jeg har inntrykk av at han mangler, fart, fysikk og løpskraft. Midtbanen blir tafatt med store rom og spillere på etterskudd hele tiden. Spillerne blir så redd for å miste ballen at de bare slår støtte, men kommer jo ingen vei. Det blir ikke fart og trøkk fremover.

    Og hvor er de som kan sprinte med ball og utfordre RBK på fart? VIF tenker vel at de skal brodere seg gjennom uten fart, fysikk og intensitet i duellene. De MÅ tenke sånn ellers så hadde vi ikke vært så underlegne RBK på vekt, fysikk og hurtighet

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *