Vålerenga – Sarpsborg 08: 1-1

Hadde litt angst med tanke på at både Tollås og Bjørdal var ute, men midtforsvaret fungerte i det minste bedre enn mot Bærum. Og bøfla.

Sarpsborg har vært en marerittmotstander for oss de siste åra. De har vært hardtarbeidende, veldig bra organisert, kyniske og tøffe. Men årets utgave er rimelig bleik. Plutselig blir ikke Berntsen og co genierklært fullt så mye lenger. Men det er jo begrensa hvor lenge du kan basere deg på rejects fra andre lag.

Jeg har inntrykk av at for mange Vålerenga-fans handlet denne kampen om å reise kjerringa, å overbevise totalt med fantastisk festfotball slik at vi bare kan slå en strek over det som har vært. Jeg var litt mer avmålt i forventningene. Jeg ville se bedring, og gjerne tre poeng, men det viktigste er å stoppe blødninga. Så får vi bekymre oss om resten etterpå. Dette sportslige sjokket rister man ikke bare av seg, og med to urutinerte stoppere mot et uværet av en spiss på Sarpsborg så kunne det bli tøft.

Forøvrig, hvordan er det mulig at Salvesen ikke fikk kort i denne kampen? Han skulle vel hatt minst gult, kanskje rødt når han albuet ned Lekven der, blant annet. Salvesen er en scumbag av dimensjoner på banen, og Sarpsborg var i perioder vi dominerte veldig kyniske. Det florerte av etterslengere fra Salvesen og flere andre, og flere ganger ble gutta våre felt i det vi skulle starte en kontring. I sedvanlig norsk dommerstil hadde vi en anonym kampleder som ikke ledet noe som helst, og det ble delt ut ett gult kort til hvert av lagene.

Nå sitter jeg egentlig bare med en følelse av lettelse. Ja, vi burde vunnet mot dette bleike laget, men det presset gutta er under er betydelig. Og når vi havnet under etter å ha hatt en i stolpa er det bra å se at de faktisk tok tak i matchen og ikke klappa sammen – for det var jeg redd for. Så kanskje vi kan si at det var tegn til bedring i det minste?

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 5 – Kunne kanskje med flyt tatt scoringen, men den er først og fremst stopperne sin feil. Setter i gang mange angrep og er delaktig i det oppbyggende spillet. Så trygg ut, og det er sterkt så kort tid etter det som skjedde sist.

Efraín Juárez – 4 – Er på etterskudd på Salvesen på målet, men det er vel Nakkim som er ute av posisjon først og fremst. Spiller mye på det trygge offensivt og er forsiktig fremover, antagelig fordi han mangler farta Adekugbe viser på andre siden. Det hemmer oss i det offensive spillet.

Ivan Näsberg – 5 – Står frem som duellspiller, spiller i likhet med Nakkim seg opp utover i kampen.

Markus Nakkim – 4 – Slipper Salvesen og virker å være helt ute av posisjon på scoringen. Spiller seg opp senere i kampen, dog. Tar mange tøffe dueller, og vinner ganske mange.

Sam Adekugbe – 5 – Offensive backer er avgjørende for spillestilen, da er det litt krise at vi kun har en av dem. Savnet har vært stort, nå er han tilbake og bidrar mye offensivt. Hadde fått BB om han hadde satt den på den store sjansen i 2. omgang.

Herolind Shala – 4 – Funker bra i rollen ved siden av Lekven, er med å vinne ballen en del. Kunne lagt noe bedre cornere.

Magnus Lekven – 5 – Lavtliggende playmaker som vanlig, og en av våre beste i dag. Starter mange gode angrep, er med å styre spillet.

Chidera Ejuke – 5 – Meget god første omgang, er centimetere unna en perlescoring og skaper flere gode muligheter. I 2. omgang blir det mer tilbake til gamle synder fordi han så gjerne vil avgjøre. Ender med å miste ballen, ikke bruke lagkamerater riktig.

Aron Dønnum – 4 – Er spennende med ball, og spiller en god første omgang. Burde spilt på Sarpsborg 08 1-2 kort hadde vi hatt en dommer med fungerende øyne. Blir tatt flere ganger. Faller litt av utover i 2. omgang. Ut 75.

Bård Finne – 5 BB – Følger opp etter Dønnum og setter den andre returen. Får BB for scoringa. Er delaktig i flere gode angrep, faller i kvalitet utover i 2. omgang som alle andre.

Matthías Vilhjálmsson – 4 – Har en knallbra heading som keeper redder, før vi setter returen. Jobber steinhardt som førsteforsvarer og går tom utover i 2. omgang. Taper da mange dueller. Ut etter 82.

Innbyttere:

Felix Horn Myhre (inn 75. min) – 5 – Bidrar positivt med litt ny energi, og klarer nesten å tråkle seg fri i Sarps 16-meter mot slutten der.  Greit innhopp.

Fitim Azemi (inn 84. min) – Fort kort tid for karakter – Går inn og vinner en del hodedueller. Jobber hardt for laget, men virker å være iskald når det gjelder å komme til målsjanser.

3 kommentars på “Vålerenga – Sarpsborg 08: 1-1

 • 24. juni 2019 i 18:01
  Permalink

  Jeg skulle så gjerne sett et par seriekamper uten Lekven og Finne som er de svakeste duellspillerne. Etter mitt syn har ikke Lekven es-tempo, er så treigt opp i motstander, slår øyeblikkelig støtte for å unngå press.

  Det er min overbevisning at VIF ville fått et øyeblikkelig løft uten Lekven og Finne på banen

  Dette er selvsagt en rent sportslig vurdering basert på løpskraft og duellspill som er så neglisjert i VIF

  Svar
  • 25. juni 2019 i 16:25
   Permalink

   Ja, men du sier ikke hvem du vil ha inn. Når det gjelder Lekven er ikke han en duellspiller, han er mer en playmaker. Det er også Abu, derfor er det viktig å få inn Shala i den posisjonen. Vi har ikke fått tak i en arbeidsspiller på midtbanen etter Grindheim forsvant. Det er vel det de har forsøkt i Israelsson bla. Men det er vanskelig, for sånne spillere er det få av.

   Svar
   • 25. juni 2019 i 16:44
    Permalink

    Abu har mye høyere tempo enn Lekven og jobber steinhardt defensivt. At han mister noen baller er ikke det vi må se på! Vi kan ikke bruke en playmaker som bare slår enkle pasninger uten egentlig å true eller utfordre motstanderne.

    Sentralt vil jeg ha Abu og Israelsson eller Abu og Shala. Fremdeles vil det mangle litt sprintfart, men disse alternativene er rimelig spennende og mye bedre enn det som er nå.
    Så vil jeg ha Finne bort fra kantplass fordi han mangler sprinthurtighet og duellkraft og dribleferdigheter.

    Vi får jo aldri se noen alternativer fordi Lekven spiller alle seriekamper, årevis

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *