FK Haugesund – Vålerenga: 1-4

Typisk Vålerenga. I en kamp der jeg ikke forventer noe som helst, så fremstår de plutselig som veldig defensivt trygge. Alle på midtbanen tok tunge defensive løp hjemover og intensiteten vi hadde når vi mistet ball var blandt det beste jeg har sett av Vålerenga i år.

Vålerenga gikk faktisk til pause med 3 mål etter å ha 3 skudd på mål. Det må sies å være noe flatterende, men det er lov å være effektiv. Mange forumhelter har mast om å få se Kristoffer Klaesson i mål, og når han i dag fikk sjansen, så grep han den godt. Selv om han starta litt rotete, så vokste han utover kampen. Det som trekker ned fra denne kampen er alle de gule kortene vi pådrar oss. Juarez kunne fint ha fått 2 gule uten at vi kunne protestert veldig mye på det.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 7 – Starter litt rotete, men vi blir heldigvis ikke straffet. Etter det fremstår han som veldig solid og trygg. Kan ikke lastes for målet i mot. Redder også et mål når han kaster seg i beina på en angriper og redder ballen ut til hjørnespark. Deilig å se hvor mye det betydde for han både i feiringa på redninga og i feiringa med Gjermund Østby etter kampen.

Sam Adekugbe – 7 – God defensivt og mange gode løp fremover. Støter tidlig på ball når vi mister den og han er ute av posisjon. Vært solid etter han kom tilbake fra skade og er viktig i oppspillet vårt.

Johan Lædre Bjørdal – 6 – God defensivt og ser ut til å binde opp flere forsvarsspillere på våre cornere. Bryter også mye ball og gjør at vi kan starte angrep i mot når Haugesund er i ubalanse.

Ivan Näsberg – 6 – Igjen solid som duelspiller. Er med på det lille som kommer offensivt fra Haugesund. Tråkker til i duellene og må ut etter litt for mange trøkker etter 66 minutter. Deilig å se Ivan ta ansvar i Tollås sitt fravær.

Efrain Juarez – 5 – Har flaks som ikke blir utvist. Har gult kort fra første omgang og går inn i en duell der han ikke ser på ball, men bare tar kroppen. Heldigvis så får han også en liten trøkk og legger seg ned. Mye mulig det hindret et nytt gult kort. Enten pga skade eller fordi Ronny så at han begynte å henge litt etter så blir han byttet ut etter 75 minutter.

Chidera Ejuke – 7 – Manglet litt av det beste finspillet i dag, men tar det igjen ved å servere andre og jobbe mye mer defensivt enn på lenge. Får sette inn 4-0 målet etter en finte og et fint skudd.

Herolind Shala – 6 – Mye bra offensivt spill og er som hele midtbanen bra med defensivt. Tar et meget unødvendig gult kort. Kan fort være avgjørende om vi får for mange karantener på viktige spillere samtidig.

Magnus Lekven – 7 – Solid defensivt anker. Dekker rom som hindrer passninger og ser ut til å ønske å ha ball i oppspillsfasen. Gjør mye grovarbeid som ikke sees så lett, men utrolig viktig at noen tar jobben. Så ut som han ble dyttet vekk fra Kone på målet i mot også. Litt vanskelig å se utifra reprisen, men ser veldig ut som han blir dyttet vekk.

Matthias Vilhjalmsson – 7 – Jobber hardt hele kampen og er uheldig som ikke blir belønnet med ett mål også. Demper ballen fint til Ejuke som setter opp Finne på første målet.

Aron Dønnum – 6 – Spiller lekent og viser at han fortjener å starte kamper. Scorer et meget fint mål etter forarbeid av Finne. Vanskelig å henge igjen med beinet slik og likvel få så mye kraft i skuddet. Pådrar seg også et gult kort av det unødvendige slaget, litt usikker om det var for å spille bort ballen eller munnbruk. Utrolig unødvendig uansett.

Bård Finne – 8 BB – Fantastisk første omgang av Finne, 2 mål og en målgivende. Egentlig litt heldig, men en spiss skal sette skuddet hardt på mål. Første målet burde keeper ha tatt, men det er frekt og hardt inn på første stolpe. Vakkert forarbeid av Ejuke og Matti på målet. Det andre målet etter en vakker demping også venter ut forsvaret og keeper og setter den kontrollert i hjørnet. Blir litt borte i andre omgang.

Innbyttere:

Markus Nakkim – 6 – Inn etter 66 minutter. Tar over jobben etter Ivan, uten å få de samme smellene. Kommer inn da Haugesund begynner å gi opp og gjør jobben han skal.

Christian Dahle Borchgrevink – Inn etter 75 minutter, for kort tid.

Erik Israelsson – Inn etter 83 minutter, for kort tid. Men veldig hyggelig å se han få sjansen igjen. Israelsson er en spiller som i det siste har spilt for Vålerenga 2, og gjør jobben der. Overhodet ingen stjernenykker mot å spille i 3 divisjon.

Èn kommentar på “FK Haugesund – Vålerenga: 1-4

• 30. juni 2019 i 21:05
    Permalink

Gratulerer alle sammen! Herlig og at Erik Israelsson tar kampen om å komme tilbake. Som nevnt han spiller 3.divisjon med rett innstilling!