Vålerenga – Bodø/Glimt 6-0

Altså, hva skal man si? Skal man si at Bodø ikke møtte opp, og at det derfor ble enkelt? Nei. Glimt ligger på andreplass i serien selv etter dette tapet, de har fortsatt +6 i målforskjell. De hadde bare to tap tidligere i sesongen. Og de vant 3-0 over Odd forrige kamp.

Vålerenga vant denne kampen fordi de var sabla gode, og viste at de har et helt latterlig høyt toppnivå. De har fått snudd mentaliteten igjen og fått tilbake selvtilliten, og skjønt at de må jobbe knallhardt. Nå blokkerer man skudd, er oppi motspillere hele tida, og er harde i duellene. Og man forer angriperne.

Vi ser også hvor utrolig viktig to mann er for Deila-systemet:

En arbeidsspiller på midtbanen. Med Shala ved siden av seg kan Lekven være playmaker, og i går spilte han sin beste kamp i Vålerenga-trøya. De to fungerer utrolig godt sammen, mens Abu og Lekven blir for like.

Vi ser også Adekugbe herje på venstresida. Det er noe helt annet nå som han er tilbake, ikke til forkleinelse for Ivan, som begynner å se ut som en fabelaktig midtstopper, men han er ikke en offensiv back. Det trenger vi.

Da avslører vi også at vi er sårbare for skader. Uten Shala og Adekugbe ser vi ut til å ha et helt annet lag. Deila sa før sesongen at de ikke har klart å finne en Grindheim-erstatter, da slike spillere er sjeldne og dyre. Vel, med Shala har vi han. Nå gjelder det bare å finne dobbel dekning på backene og den midtbaneplassen, så begynner det virkelig å se bra ut.

Som vanlig bærer børsen preg ikke bare av individuelle spilleres prestasjoner, men av kvaliteten på motstander. Derfor blir det høye karakterer.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 6 – Blir ikke testet like mye som mot Haugesund, men fortsetter det gode spillet. Gutta foran tar ansvar, og man begynner å kjenne hverandre. Har spesielt en god benparade i 2. omgang.

Sam Adekugbe – 8 – Kjører Autobahn på venstresida, og leverer harde, pesise innlegg. Kombinerer fint med Finne og Ejuke. Har utrolig mye ork, og må ha lagt ned flest km av alle.

Johan Lædre Bjørdal – 7 – Står frem som en leder i forsvaret. Kjefter og smeller og tar motspillere både fysisk og verbalt. Bra på hodet.

Ivan Näsberg – 7 – Nok en god kamp fra Ivan. Viser at han er god nok til å spille fast i Eliteserien. Sterk i kroppen.

Efrain Juarez – 7 – Spiller litt i skyggen av Adekugbes fabelaktige offensiv på andre siden. Spiller mer på det trygge, og trår vel ikke en fot feil i denne kampen. Tar for seg motspillere og setter seg i respekt.

Herolind Shala – 7 – Gjør mye av den viktige defensivt jobben jeg snakket om, ser ut til å ha umiddelbar kjemi med Lekven. Disse to seiler nå opp som en av de beste midtbaneduoene i Norge. Hvem hadde trodd det før sesongen? Avslutter kampen i Matti-rollen, og leverer en scoring.

Magnus Lekven – 8 – Karrierebeste i Vålerenga, BB i VG, og kunne fått det her og hadde vi ikke vært så glad i målscorere. Strør pasninger, dekker rom, takler og vinner ball, trår ikke en fot feil hele kampen. Outstanding.

Chidera Ejuke – 8 – Hva skal man si? Alle ser hva han leverer offensivt nå. Verdensklasse på små flater. Men han jobber også hardt defensivt, vinner ballen, og beholder den selv med 2-3-4 mann på seg. Trekker til seg forsvarsspillere så andre får rom. Kroner det med en scoring.

Matthias Vilhjalmsson – 8 – Jobber som vanlig utrolig hardt, og gjør en fremdragende jobb som førsteforsvarer. Kombinerer flott med de rundt seg, er et naturlig oppspillpunkt. Blir felt og legger straffa sjøl. Leder.

Aron Dønnum – 8 BB – Spiller med en vannvittig energi og entusiasme. Følger opp Adekugbes innlegg som keeper slipper på 1-0, det er sånn man får betalt for innimellom. 2-0 på perfekt gjennomspill fra Matti som han setter kaldt. For en utvikling han har hatt.

Bård Finne – 8 – Fortsetter i samme gode tralten, og setter 3-0 på vakkert vis. Har virkelig funnet formen. Synd det er ferie…

Innbyttere:

Mohammed Abu – 6 – Inn for Matti etter 68. Da var kampen avgjort. Trenger å få seg litt selvtillit, og gjør et helt greit innhopp i en fase av kampen da den hadde dabbet av. Shala gikk da opp i Mattis rolle.

Felix Horn Myhre – 7 – Inn for Dønnum etter 75. Snasen hælflikk!

Fitim Azemi – 7 – Inn og jobber hardt som vanlig. Leverer en assist og så veldig glad ut. Løsner det snart?

Èn kommentar på “Vålerenga – Bodø/Glimt 6-0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *