Vålerenga – Kristiansund BK: 1-1

Vi tapte 2-0 for KBK i 2. serierunde i år, og da så de omtrent akkurat ut som nå. Et grisekynisk lag som bruker alle tjuvtricksa i boka, og som kontrer inn mål på et vaklende Vålerenga-forsvar. Slik kunne det gått denne gangen også.

I første omgang så vi ut som vi gjorde i Kristiansund i april. KBK har mer eller mindre bare to angrep i hele omgangen (noe vi skal være glade for), men begge er livsfarlige. Vi har masse ball, men har 11 spillere som ser ut som de spiller på forskjellige lag. Det er balltap, feilpasninger og rot, og de gangene ting henger sammen så blir det enten en kjemperedning av keeper, dårlig avslutning eller blokkering.

Det er mulig det er KBKs fortjeneste at gutta ikke finner rytmen i angrepsspillet. Pasninger går til med- og motspiller, folk løper i offside, og det var generelt mye kål. Men i andre omgang så hever de seg, og hadde fortjent å vinne kampen. KBK var glade etter å ha klart 1-1 i en kamp de ledet i 60 minutter. Det sier sitt.

Nå har vi ikke råd til flere feilskjær. Neste match er borte mot et Strømsgodset som har kjøpt en hel buss med spillere i sommer. Vi har en høne å plukke med de. Vi har muligheten til å dytte kniven litt lenger inn i dem. Da vet vi hvordan det pleier å gå, så nå får spillerne steppe opp.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 6 – Det er ekkelt når man står og nesten ingenting skjer, også kommer motstanderen på en livsfarlig kontring. Redder nesten målet også da en eller annen gjøk ingen har hørt om får sette returen på frisparket.

Sam Adekugbe – 4 – Løper som vanlig veldig mye, men har ikke like presis innleggsfot i dag. Mistenker også at det er han som slipper mannen sin da KBK scorer.

Johan Lædre Bjørdal – 6 – Stor og sterk som vanlig. Lurer litt på hvorfor det ble Lekven som måtte gå opp med Psyche(?) før scoringa til KBK. Er i likhet med flere andre ganske passiv i den situasjonen. Sliter litt med raske kontringsspillere, men har stort sett kontroll.

Ivan Näsberg – 5 – Vil veldig mye og gjør en helt ok kamp. Synes ikke vi trenger å hente inn en midtstopper dersom Tollås er ute veldig lenge. Ivan holder lenge.

Efrain Juarez – 4 – Virker veldig sikker og spiller med lav risiko, men det er kanskje ikke det vi trenger når vi jager scoring. Kombinerer fint offensivt noen ganger i andre omgang, men vaksinert mot å slå innlegg.

Herolind Shala – 5 – Fortsetter sentralt med Lekven, og bra er det. Er med både offensivt og defensivt, men er kanskje ikke like markant som tidligere. Tror han ble flyttet litt rundt ettersom byttene kom.

Magnus Lekven – 5 – Dårlig i første omgang, men hever seg en god del i andre. Blir byttet ut etter 73″.

Felix Horn Myhre – 3 – Starter på en uvant venstrekant, og kommer kanskje ikke helt til sin rett der. Ut etter 61″.

Matthias Vilhjalmsson – 7 BB – Nedlegger en enorm innsats, pepper gutta og jobber hardt selv om det butter masse i mot. Får en veldig fortjent scoring til slutt.

Aron Dønnum – 4 – Ikke en av hans beste kamper. Dårlig i første omgang, bedre med i andre men må ut etter 81″ da han så ut til å ha løpt fra seg. Vil veldig mye som vanlig.

Bård Finne – 4 – Trodde han skulle være spiss foran Matti, men så ut til å være i tiern. Funka ikke så veldig bra. Veldig svak første omgang, noe bedre i andre men får egentlig til ganske lite. Men han legger frisparket Matti scorer på.

Innbyttere:

Mohammed Abu – 7 – Inn etter 61, gjør et meget bra innhopp og viser litt gamle takter når han er under press.

Magnus Grødem – For kort tid – Får noen få minutter, og klarer ikke prege noe særlig offensivt.

Deyver Vega – 6 – Inn etter 73, gjør et positivt innhopp og bidrar mye i jakten på seier.