Stabæk – Vålerenga 1-1: Bedring, men ikke bra nok!

Kampen begge lag trengte å vinne ender selvfølgelig uavgjort. En kamp som ikke var stygg, men med flere tøffe taklinger og blod på banen. På en stadion vi stort sett ikke vinner på (hørt det før?) så henter vi inn en uavgjort. Fryktet før kampen at denne skulle vi også tape, heldigvis hever vi oss litt fra Godset kampen. Men dette er ikke bra nok til å være med i toppen, om vi ikke plutselig finner formen, så går også neste års Europa League kvalifisering uten Vålerenga. Men 7. plassen skal ingen ta fra oss.

Spillerbørs

Kristoffer Klaesson – 5 – Har noen sleivspark på klareringer som går utover sidelinja. Og er på samme måte som laget ikke helt på topp. Tar det han skal ta, og kan ingenting gjøre på målet.

Efrain Juarez – Ut med skade etter 14 minutter. For kort tid til vurdering. Rekker kun å stoppe et farlig skuddforsøk fra Stabæk. Men må sies at måten han blir skada på er idiotisk å ser veldig unøvendig ut. Forsvarsspilleren til Stabæk skal bare kontrollere ballen ut, Juarez hopper inn, lander forkjørt på kneet og ender også med å få Stabækspilleren opp på kneet. Helt unødvendig manøver, skal veldig mye til for å vinne den ballen uten å lage frispark i den situasjonen.

Johan Lædre Bjørdal – 4 – God på hodet og tøff i duellene. Får et gult kort for å stoppe en overgang etter at Abu mister ballen. Helt riktig gult kort, samtidig som vi ser svake ut når han etterhvert må stå over pga karantene.

Ivan Näsberg – 4 – Har noen viktige innvolveringer mot spissen til Stabæk (Junker). Holder ved to anledninger akkurat nok til å hindre og forstyrre, men ikke nok til å lage frispark eller straffespark. Har grei kontroll på det meste som kommer ellers.

Sam Adekugbe – 3 – Langt under hva man kan forvente offensivt. Prøver mye, men får lite til. Virker som Stabæk var veldig klare på å stoppe innlegg fra backene våre og midtbanen dems fulgte med ned når Sam kom fremover. Ser ut som det er han som blir sperret når Lekven må ta over Hanche-Olsen på målet i mot.

Magnus Lekven – 5 – Tar ryddejobben defensivt når Abu ikke er der. Dekker også mye rom som gjør det vanskelig for Stabæk å slå igjennom. Blir litt annonym offensivt, men er viktig mann når vi triller ball og leter etter åpninger. Er han som er nærmest Hanche-Olsen ved målet til Stabæk. Kan ikke ha vært planen at Lekven skal ta ut en meget god hodespiller, men det er han som ender opp med jobben.

Mohammed Abu – 6 BB – I kveld var Abu tilbake. Tar ansvar og vinner baller defensivt som stopper overganger i mot. Samtidig som har sprer baller offensivt. Vrir spillet med gode pasninger. Og kunne med litt mer presisjon spilt igjennom angrepet flere ganger.

Aron Dønnum – 5 – Før kampen avslører Stabæk at de selvfølgelig er klar over Vålerengas forspiller og sier at tanken er å presse han over på feil fot. Prøver hele tiden å finne gode løsninger, men stanger mot 2 mann hele tiden. Har et farlig skudd i stolpen som kunne avgjort kampen. Meget sterk prestasjon der han lurer av en mann og får presset et godt skudd som fort kunne gått inn.

Matthias Vilhjalmsson – 4 – Kjemper hardt og får mye juling. Skaffer noen frispark som fort kunne vært avgjørende. Men det blir bare nesten hele tiden. Virker som medspillerene ikke klarer å legge innlegg der han er/vil ha dem. Før sesongen var han sinnsykt flink til å bevege seg riktig i forhold til hvor innleggene kom ned. Han blir godt passet på, men er litt skuffende i kveld.

Herolind Shala – 5 – Tilbake på vingen er Shala farlig flere ganger. Blir spilt fint igjennom av George og kjemper seg foran forsvarspilleren. Bør sette ballen i mål, men går i stolpen. Gjør ingenting når George scorer på returen. Bli taklet stygt på slutten av første omgang, men kommer seg uskadet fra situasjonen. Har farlige skudd som desverre blir blokkert ut til corner.

Mayron George – 5 – Ser tung ut, men gir også juling. Har en meget sterk heading i første omgang. Hadde den gått under tverrliggeren hadde det vært mål. Spiller igjennom Shala som bør score, men han fullfører løpet og er først på returen etter Shala setter den i stanga, og pirker inn målet. Mange spillere hadde blitt stående og se på Shala sette ballen i stolpen og keeper redde etterpå. Fremstår som meget sympatisk i intervjuet etter kampen, er bitter for at det ikke blir 3 poeng. Deilig å score, men betyr ikke så mye om vi ikke vinner. Liker det!

INNBYTTERE

Christian Dahle Borchgrevink – 5 – Inn i 14. minutt. Blir kastet inn i kampen når Juarez må ute med skade. Har grei kontroll defensivt, men er ikke god nok offensivt slik Deila ønsker å spille. Får gult kort etter en hardt takling i andre omgang. Er tydelig først på ball, men kommer inn med for høy hastighet og tar mannen ganske hardt etter han treffer ball.

Bård Finne – 5 – Inn 67. minutt. Er frisk når han kommer inn. Slår frispark som kunne blitt farlige og har en stupheading som tidligere kamper hadde gått inn, men som i kveld gitt utenfor. Får gult kort i duell med Stabækspiss, reprisen viser at Junkeren holder Finne ikke omvendt.

Deyver Vega – Inn 83. minutt. For kort tid. Får et gult kort for et dårlig forsøk på å filme seg til straffe på slutten.

4 kommentars på “Stabæk – Vålerenga 1-1: Bedring, men ikke bra nok!

 • 14. august 2019 i 23:32
  Permalink

  Hvor er løpene fra midtbanen? Man får jo ikke noe løp derfra når midtbanen består av Abu, Lekven og Matti. Det blir altfor statisk. Slik har det vært før også, hver gang de tre tar midten

  Klubben er utrolig svak til å sette sammen typer som komplementerer hverandre. Når noen er litt trege, så sørger man ikke for at andre er raske, når noen er statiske så er ikke andre dynamiske, når noen er gode til å sentre så er ikke andre gode til å løpe.

  Fremfor alt sørger ikke klubben for å ha nok litt tunge og sterke folk på dødballene. Når laget mangler mange cm og kilo i forhold til motstanderne så blir det svært negativ statistikk på dødballer. Det er uunngåelig!

  Svar
 • 15. august 2019 i 13:26
  Permalink

  Jeg er faktisk ikke enig at det er bedring, snarere tvert i mot. Hele referatet og poeng (uten at det betyr så mye) virker som er gitt basert på forhåndsvurdering/forventing av spillere i alt for stor grad.

  Godset kampen hadde et tempo og intensitet som vi ikke har sett på lange tider og Godset med mange nye spillere er langt bedre enn tabellplassering.

  Abu banens beste? Bedre ja men langt fra friskmeldt. Vår nye spiss, passer han i det hele tatt inn når han kun går rundt mesteparten av tiden?

  Shala? Hvor var han? Nøytral og med endel balltap. Ruller rundt og klager og spretter opp frisk som en fisk.

  Vega med nytt kort for filming.

  Borch med positivt innhopp og mer tæl. På tide mer mer tillit eller må du bruke «rullator» for å komme i betraktning?

  Vi blir dessverre kriget i senk av et middels lag og det er rett og slett for dårlig. Et lite poeng fra kommentar over er selvfølgelig at midtbanen ikke produserer noe som helst av fremdrift. Trygge baller bakover og korte pasning fremover (Abu med noen unntak men også med endel pasninger uten adresse)

  Jeg liker vår nye spiss men han må endre holdning og form raskt. Blir ingen stor førsteforsvarer og det er et nytt konsept for laget. Kan det være en løsning eller et nytt problem?

  Dønnum igjen vår beste mann, men virket mer sliten enn i de forrige kampene.

  Svar
  • 15. august 2019 i 18:23
   Permalink

   Helt enig i det du skriver Andre.
   Det som er så plagsomt er at noen av problemene virker så unødvendig og kunne lett vært gjort noe med. F eks hva med Abu med Israelsson ved siden av? Erik løper veldig mye og bidrar med trøkk i begge boksene. Så kan også Abu få flere løpsalternativer. Men Erik og Lekven sammen går ikke, det blir for tregt på beinfrekvens.

   Kan ikke Vålerenga tenke mer gjennom midtbanespill? Jeg savner meget intensitet og løp derfra

   Svar
 • 16. august 2019 i 13:16
  Permalink

  Ingen bedring i det hele tatt.
  Dette er noe av det kjedeligste jeg har observert, og kommer på nivå med å se gresset gro, eller studere maling som tørker.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *