Strømsgodset – Vålerenga 3-2: Kryptonittbanen slår til igjen

Marienlyst er fortsatt en bane vi ikke trives på. En bane der vi alltid får Strømsgodset til å se gode ut, uansett hvor dårlige drammenserne er. Det er godt det blir en stund til neste gang.

Kampen var lenge preget av veldig mye hawaiifotball foran Strømsgodsets 16 meter, der vi sjeldent var med på notene, og overganger fra hjemmelaget som vi måtte løpe opp. På et tidspunkt ble vi dessverre altfor svake i å ødelegge disse overgangene. Sjeldne, personlige feil ble gjort og dette er direkte grunnen til alle de tre målene vi slapp inn.

Hvis vi skal hente noe positivt fra denne kampen, sånn utenom en fantastisk Aron Dønnum, er det at Muhamed Abu virkelig satte preg på kampen da han kom inn. Overgangene til Strømsgodset ble langt mindre betydelige. Er fjorårets beste Eliteseriespiller tilbake?

Vi regnet ikke med poeng i denne kampen, men forventer at flere av gutta hever seg et hakk før kampen på onsdag. Da venter nok en kryptonittbane.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson 4 – Hans hittil svakeste kamp for A-laget uten at vi er for kritiske. Kunne kanskje gjort en forskjell på Strømsgodsets første og spesielt tredje mål, men forsvaret bærer hovedansvaret.

Sam Adekugbe 4 – Best offensivt. Dårlig med på hawaiifotballen som det ble en del av. Dekker Klaesson på første målet og slipper ballen forbi.

Ivan Näsberg – 4 – Jevnt over grei kamp fra Ivan, med sterkt unntak på tredje målet til Godset.

Johan Lædre Bjørdal – 4 – Sammen med Matti skal han vinne dagens hodedueller. Negativt involvert i to av Godsets tre mål. Scorer målet ingen får med seg.

Efrain Juárez  – 3 – Vanskelig kamp å bedømme meksikaneren vår. For det meste grei kontroll på sin høyreside men fortsatt en del å gå på offensivt. Får svarteper av våre midtstoppere foran Godsets tredjemål. Ut 85. minutt.

Magnus Lekven ++  +– 4 – Mye involvert på godt og vondt, men Magnus har også ballen en del. Svak i viktige dueller og burde hatt bedre adresse på ballene han leverer fra seg.

Herolind Shala – 4 – Hadde kampen gått bedre ville nok Shala fått bedre karakter. Betydelig bedre når han flyttes opp i tierrollen i andre omgang.

Felix Horn Myhre– 3 – Litt bedre med i dag, men blir for usynlig på kant. Tilbake i riktig posisjon er det han som gir målgivende til Dønnum, men går også ut med en gang. Ut i 52. minutt.

Matti Vilhjálmsson – 4 – Hadde vi gitt karakter for å ta imot mest juling hadde Matti fått 11 på børsen i dag. Trenger bedre adresse på duellene han vinner.

Bård Finne – 3 – Virket frisk i begynnelsen av kampen, men blir for anonym alt i alt. Ut i det 69. minutt.

Aron Dønnum -BB 7 – Aron går utenpå resten av laget på både kvalitet og fightervilje. Fortjener mye bedre enn resultatet tilsier.  

Innbyttere:

Muhamed Abu – 5 – Inn 52. minutt. På vei tilbake. Styrer vårt eget bakrom og har en egen evne til å posisjonere seg der ballen havner, når Godset prøver å klarere. Har også funnet tilbake evnen av å rette opp egne balltap.

Deyver Vega – Inn 69. minutt. Klarer ikke sette noe særlig preg på kampen. Kanskje en grunn til at han ikke starter ennå?  

Borchgrevink – Inn 85. min. For kort tid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *