De hjelpeløses hjelper

Ronny Deila, Vålerenga-Mjøndalen 1 runde 2019. Foto: Grydis.no

Vålerenga gjør som Vålerenga alltid gjør. Ny midtstopper har ankommet, hockey’n er på is, og Drammens Tidende koker suppe på veldig tynn spiker.

Dette blir vel egentlig bare å skrive det alle allerede vet:

Vi møter kriserammede Strømsgodset på kryptonittbanen i Drammen, med flere tidligere VIF’ere på laget.

Det lukter klink H.

For å ta ett lyspunkt først som sist: Vi så det mot KBK, og vi så det mot Godset også. Gutta gir ikke opp. I fjor hadde dem gått og dassa med hoftefeste etter Godset gjorde 3-1. Men gutta jobber i alle fall, selv om det ikke ble seier.

Og det var jo fordi Muhamed Keita kom innpå, og scora to mål. Selvsagt gjorde han det. Det er det minst overraskende noeninne. Keita, som forsåvidt var en morsom fyr, men som sleit med skader og aldri ble helt den samme hos oss. Han gjennomfører selvsagt sitt store comeback i Drammen når vi er på besøk. To mål. Også scorer også han Vilsvik selvsagt. Fyren har vel ikke scora på over to år, så da klinker han inn en mot Vålerenga.

Jeg er så drit lei av å se et lag som strekker ut en hjelpende hånd til lag som trenger det som mest. Jeg glemmer aldri – for det var helt jævlig – den gangen vi tapte 0-1 for Brann når hele laget var ute med TWAR-sykdommen. Og for ikke å si Sogndal i siste runde i fjor.

Dette er et mønster som går langt tilbake. Og det er så nitrist. Nå venter Stabæk på onsdag. Ny kryptonittbane, nok et lag som sliter i bånn og som hater oss mer enn vi hater dem. Marcus Sandberg i mål. Daniel Braaten på vingen. Et lag som i likhet med Godset har styrket seg nå, fått inn Lumanza som var så god der tidligere.

Klink H.

Ny midtstopper

Tollås kommer til å være ute lenge, åpenbart. Klubben signerte i dag Pierre Kanstrup, en danske som sist spilte i Erzurumspor, et lag som endte med å rykke ned fra den tyrkiske toppdivisjonen. En erfaren midtstopper med mange kamper i den danske Superligaen. Opprinnelig Brøndby-produkt med mange U-landskamper som også har vært innom bla. Sønderjyske.

Sånn umiddelbart tenker jeg at dette kanskje er en fyr som ikke har gått så langt som man trodde, og nå er han 30 år og har et eksotisk tyrkia-opphold bak seg. Han har signert ut sesongen og er neppe verdens dyreste spiller.

Men trenger vi han? Hva skjedde med å satse på egne spillere? Jeg har tenkt at Ivan holder mål, i tillegg har vi Nakkim i stallen. Ikke vet jeg hva som skjer bak kulissene, men det kan jo hende tilførsel av rutine er det vi trenger for å berge noe av denne sesongen. Akkurat nå er vi i ferd med å bli hektet av kappløpet om Europa, så jeg er villig til å prøve hva som helst.

Hockey’n

Hockey’n er på is, og slo Frisk 1-0 i Ungdomshallen i første treningskamp i går. Det sies at kampen var svært lite velspilt og endte med mye utvisninger. Kalle Ekelund scoret målet i 1. periode. Flere unggutter fikk prøve seg, bla Leo Halmrast (16) som har vært på besøk hos Jokerit nylig.

Vårt Oslo har en liten rapport her.

Legg merke til siste setning: “VIF vant 1-0 og fikk kanskje en bitteliten revansje fra semifinaletapet sist gang de møtte Frisk.”

Eh nei. Å vinne en treningskamp sesongen etterpå er ingen trøst.

Neste for VIF Hockey nå er tur til vakre Tirol for å spille Dolomiten Cup. Kampene går i Würth Arena i byen Neumarkt på den italienske siden.

Første match spilles 16. august, og da møter der Norwegische rekordmeister Vålerenga selveste Augsburger Panther. De to andre lagene i turneringen er SC Bern og Eisbären Berlin.

Kampene streames trolig på Youtube. Les mer her.

Kaktus

Til slutt sender vi en liten kaktus til Drammens Tidende. En del alternative Vålerenga-fans var samlet i Drammen i går, og gikk i marsj til stadion. Drammens Tidenes journalist Rolf-Martin Hansen skrev en sak på dette tagget med “krim” selv om det gikk pent og pyntelig for seg, og krydret med følgende avsnitt:

På vei til Marienlyst stadion avfyrte fansen en haug med knallskudd. Dette til tross for gårsdagens moské-angrep i Bærum, som har utløst frykt og uro blant flere.

For å lage litt ekstra spice her, så velger altså Hansen å trekke inn en terrorhandling. I en sak hvor mange Vålerenga-fans er avbildet i en marsj til stadion i samarbeid med politiet.

Dette er så nedrig og bedritent at noen burde melde inn DT til PFU.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *