Vålerenga – Haugesund 1-2: Er det rart vi drekker?

Etter en strålende start var det kanskje mange som begynte å tenke på hjemmekampen mot Bodø/Glimt. En ting er å spille svake bortekamper, men hjemme skal vi vinne. Og når spillehumøret kommer, så pleier gutta å sprudle. Det skjedde ikke.

Vålerenga var ganske gode i første halvdel av første omgang, før kampen jevnet seg ut. De siste ti minuttene tok Hageusund over, og det var vel flere som hadde bange anelser når man gikk inn til pause. 

Haugesund spilte en hard bortekamp mot PSV Eindhoven på torsdag, og har spilt tøffe kamper i Europa i en god stund nå. Allikevel er det de som kjører kampen i hele annen omgang. Gutta gir fra seg intiativet og begynner å se rådville ut. 

Det er ille nok at de utligner på et heldig litt feilslått innlegg, men det 2-1 målet dems er et studie i nølende forsvarsspill. 

En stakket stund lå vi på 4. plass i serien, men nei. Det er noe alvorlig galt med dette Vålerenga-laget. Hvorfor suger vi alltid i august for eksempel? Har dem ikke godt av ferie? Haugesund har spilt dobbelt så mange kamper som oss i det siste. Enda orker dem å ta over og kjøre matchen mot oss på bortebane. Og nok en gang er det en eller annen gjøk som nesten aldri scorer som får inn en perle mot oss.

Når vi jager utligning så er det for mye stress, rett og slett. Spillerne ser engstelige og redde ut og gjør valg deretter. Og på topp ser det nå ut til at vi har to target men. Trodde poenget var at noen skulle løpe i bakrom jeg. 

Til slutt ender det i nytt tap og pipekonsert fra supportertribunen. Der ser det nå ut til å være et brudd mellom oss og spillerne. 

Dette er faenmeg nitrist. 

Spillerbørs

Kristoffer Klaesson – 5 – Blir helt hengt ut til tørk av eget forsvar på scoringene. Gjør noen greie redninger ellers.

Christian Borchgrevink – 5 – Kjemper bra, setter inn flere viktige taklinger. Bidrar ikke all verdens offensivt, men jeg synes ikke han bidrar med noe mindre enn Juarez. Har vært ung og lovende lenge, har muligheten til å ta steget nå. Bare å jobbe på.

Johan Lædre Bjørdal – 4 – Gjør egentlig en grei jobb. Punch som vanlig, er med opp på slutten uten at det blir så veldig farlig. Savner enda litt mer gutsing i feltet offensivt.

Ivan Näsberg – 3 – Vi har en soft spot for lokale gutter, men det spørs om ikke Ivan kanskje bør få en pause. Spiller med høy innsats, men gjør for mange feil. Burde nok vært utvist på slutten der.

Sam Adekugbe – 2 – Gått fra å være vårt fremste angrepsvåpen til å slå helt horrible innlegg. Rett opp i lufta, kommer ned med bakoverskru og snø på. Bommer med taklinga før første målet til FKH. Bra fart, men det hjelper ikke mye når resten ikke stemmer.

Magnus Lekven – 3 – Hadde en del bra defensive inngripener, men blir med resten av laget løpende mye imellom utover i 2. omgang. Klarer ikke ta tak i midtbanen igjen. Mister også mannen som scorer 2-1.

Mohammed Abu – 4 – Ikke like skarp som han har vært de siste kampene, men er fortsatt mye bedre enn i vårsesongen. Har et par balltap men kommer seg som oftest unna og løser floker, setter i gang angrep i kjent stil. Problemet er vel heller de rundt han. Ut etter 59 for Finne.

Aron Dønnum – 4 – Vil så mye, men får ikke til så mye i denne kampen. Fortsatt herlig å se på, nok en spiller vi har en soft spot for i Aperopet.

Matthias Vilhjalmsson – 5 – Matti er Matti. Jobber hardt for laget, men man kan vel si at samarbeidet mellom han og George må utvikles. Assist på 1-0, men det blir liksom med det. Ut etter 70 for Vega.

Herolind Shala – 5 BB – Åpner kampen med scoring hvor han følger opp et innlegg George ikke får tak i meget fint. Er etter hvert offer for utrolig mange etterslengere, uten at dommeren ser ut til å gidde å beskytte han spesielt mye. Faller i kvalitet med resten av laget utover i 2. omgang, byttet ut etter 74 for Felix.

Mayron George – 4 – Så ut som Sam Johnson forrige kamp, nå mer Pascal Simpson. Tung spiller med rapt skudd, i tillegg vinner han masse hodedueller. Men hva hjelper det når ingen løper på dem? Har vi plutselig to targetmen nå?

INNBYTTERE

Bård Finne – 3 – Inn etter 59 for Abu og tar plass på venstre. Får altså over 30 minutter, men gjør egentlig ingenting som tilsier at han skal starte neste kamp.

Deyver Vega – 3 – Inn etter 70 for Matti. Tar plass på høyre kant, men det er et svakt innhopp synes jeg. Får slått noen innlegg, men det blir liksom aldri særlig farlig, og gjør en del rare valg.

Felix Horn Myhre – 4 – Inn for Shala etter 74 men klarer ikke bidra til å snu kampen. Vinner noen dueller og er involvert når vi presser mot slutten, men det blir med det.2 kommentars på “Vålerenga – Haugesund 1-2: Er det rart vi drekker?

 • 18. august 2019 i 23:57
  Permalink

  Ivan spiller med for stor risiko. Lager alltid frispark mot i farlig posisjoner. Bør pauses.

  Svar
 • 19. august 2019 i 10:03
  Permalink

  Matti fem poeng? Javel. Mannen er jo totalt ufarlig og har verken fart eller teknikk. Dette mannskapet framstår nå som så ynkelig at det var direkte flaut å bevege seg ut i gatene iført kongeblått etter kampen i går. Det var det reineste begravelsesfølget som slepte seg bortover Innspurten. På tide å begrave Deila kanskje? Som trener for Vål`enga. I går var det så dårlig stemning på en hjemmekamp som jeg knapt noensinne har opplevd. Og det med god grunn. Gir du ikke noe får du ikke noe heller og pipekonserten etter kampslutt var absolutt på sin plass. Maks 3500 innafor portene. Og det er krise det. Skal bli spennende å se hvordan tabellen ser ut om tre kamper. Jeg er dessverre redd for at det ikke blir noe oppløftende lesning No guts no glory som man sier på utenlandsk. Eller forbanna latterlig og patetisk som vi sier på vål`engelsk. Jeg gremmes.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *