Klubbmentalitet + litt smånytt

Foto: Eivind Hauger

At vi taper i Drammen og avgir poeng på Bekkestua overrasker meg like lite hver gang. Det er sånn det er, i alle fall inntil vi virkelig er et topplag, noe vi åpenbart ikke er.

Men Haugesund, som tapte 0-1 for Ranheim sist i serien og har spilt to knallharde kamper mot PSV Eindhoven – og som spilte 0-0 i Eindhoven senest torsdag, de bør vi vel ta hjemme.

Joa, men når Vålerenga er favoritter, da serru..

Det tapet var en massiv skuffelse. Allikevel så er jeg overrasket over hvor mye raseri og sinne det er rundt omkring. Spillerne blir skjelt ut etter noter, folk kaster ting mot dem. At det skrives mye piss på Sosiale Medier er intet nytt, men der har det også havna på et nytt nivå. Det er noe helt annet enn den galgenhumoren og fandeninvoldske “vi er her samma faen”-holdninga som var når jeg begynte å følge klubben.

Jeg er også overrasket over hvor mye dritt folk lirer av seg om Ronny Deila. Men jeg burde kanskje ikke bli det. Trenere i Vålerenga har alltid fått gjennomgå. Og da mener jeg alle. Det var folk som ville sparke Rekdal både i 2004 og 2005-sesongene, for eksempel. Fordi vi hadde downperioder da også.

Vi må bare stikke fingern i jorda og innse at i Vålerenga så drar ikke folk i samma retning. Ikke i nærheten. Det prates dritt om alt og alle, og etterpåklokskap er er det nok av.

Plutselig skulle vi aldri solgt den og den spilleren, selv om mange mente han var helt ræva når han var her.

Vi skal satse på unggutta, men nåde den unggutt som gjør en feil eller to. Læring? Det har vi ikke tid til. Her får du prestere med en gang, gutt!

Og i tillegg er selvsagt alle fotballspillere fra Oslo og omegn en tapt mulighet for oss, uansett om de er gode eller dårlige. Vi skulle åpenbart hatt en spillerstall på 250 spillere.

På dette tidspunktet vil garantert noen si “Jasså, du ER VEL FORNØYD MED SÅNN DET ER NÅ DU!”

Nei, jeg er ikke det. Men jeg tror ikke at det å spre dritt og negativitet rundt hele tida alt om absolutt alle hjelper noe særlig. Det er egentlig jævlig pinlig.

Undertegnede har en greie for tysk fotball, og hver gang jeg reiser ned dit slår det meg hvor utrolig sterkt folk står bak klubben sin. Jada, det går ei kule varmt og vel så det. Men det er ikke den konstante undergravinga av trenere og ledelse hele tida som vi holder på med.

Det er heller ikke sånn at folk som betegner seg som fans og supportere bare uteblir fordi laget ikke kjemper i toppen.

Det kommer aldri til å bli tyske tilstander på våre tribuner, eller noe annet sted i Norge. Men jeg savner den fandenivoldske mentaliteten hvor folk står samme uansett. Hvor folk mener mye om mangt, men man kaster ikke ting på egne spillere fordi de driter seg ut i et par kamper, og man går ikke på privatlivet til ansatte i klubben fordi man er misfornøyd med tingenes tilstand.

Jeg ønsker at Vålerenga skal være en klubb folk ønsker å gjøre det bra i, og som de får en tilknytningt til resten av livet. Ikke et sted folk blir lei av å få kjeft hver gang de tråkker feil. Det er jævlig giftig.

Shala

Som om ikke det har vært nok drit i det siste, så viser det seg at Herolind Shala nå har brekt armen. Det betyr at han ikke spiller i Bodø til helga på mandag. Et armbrudd kan vel være alt fra et par kamper ute til lang tid, så den som lever får se. Inn med Vega?

Hockey

Vålerenga Hockey jobber videre i sesongoppkjøringa.

I helga var de i de italienske alper for å spille Dolomiten Cup. Der ble det først 0-3 tap for Augsburger Panther foran over 1000 tilskuere. Med 40-18 i skudd kan vi kanskje legge til grunn at Augsburg vant fortjent, selv om ingen i Aperopet så kampen. Steffen Søberg sto kampen.

I kamp 2 vant Vålerenga på straffer over Dynamo Eisbären Berlin, etter 1-1 ved full tid til tross for hele 42-16 i skudd. Joachim Svendsen sto i mål, og Vålerengas scoring kom midtveis ved Filip Gunnarsson før tyskerne utlignet rett før slutt.

Skal man dømme ut fra dette kan det ligge an til skikkelig duell om keeperplassen kommende sesong.

Vi tar også med at Joachim Sundelius er klar for Vålerenga. Han er fra Oslo og har gått gradene i Manglerud før han gikk til Lørenskog. De to siste sesongene har han spilt i Stjernen.

Se profil hos Eliteprospects

Så når er neste treningskamp? I følge sidene til forbundet er det i Askerhallen 25. august kl 17. Om den lista er komplett aner jeg ikke, og det står ingenting på vif-hockey.no om treningskamper.

Rettelse: I følge forbundssidene spiller Vålerenga treningskamp mot Sparta i dag kl 18.30. Kampen går i Bugårdsparken, som google forteller meg er i Sandefjord.

4 kommentars på “Klubbmentalitet + litt smånytt

 • 22. august 2019 i 16:43
  Permalink

  Det er mye mat i disse ord som her er skrevet ovenfor men det er ikke trenern som spiller kampene det er spillerne på banen ! Jeg trente handball fra 9 års alder på Nordstrand etterhvert flere timer hver dag 5 dgr i uka og vi ble som lag norgesmestre 12 14 16 18 år må jo lure på hvor mye trener gutta hver dag som er lønnet for å spille i Vålerenga noen etter jobb ?

  Svar
 • 22. august 2019 i 17:52
  Permalink

  Det hadde vært bedre om folk kunne komme med konstruktive innspill. Så kunne vi se om det kunne bli stemning for en eller annen retning klubben kunne ta.
  Jeg er absolutt for at VIF skal stå for en offensiv og god fotball, egentlig slik som Deila står for. Den er veldig bra når først typene er på plass
  Men det henger igjen for mye dulling med lett fotball der spillerne står og slår ballen til hverandre. VIF kommer aldri noen vei uten kraft og fremdrift i spillet. Klubben må lære seg hva duellspill er, både fysiske dueller og tempo- og fartsdueller. Laget som helhet nå er slett ikke gode nok på dette. Ofte blir spillerne dyttet bort, kriget i senk eller fraløpt
  Og så må klubben forstå at dueller ikke er noe man kan piske eller motivere spillerne til!! Evner her er bestemt av tekniske ferdigheter, nærhurtighet, sprinthurtighet, tøffhet i hodet, høyde, vekt, muskler, alt etter hva slags dueller det er snakk om

  Svar
 • 23. august 2019 i 07:41
  Permalink

  Problemet slik jeg ser det er all klaginga fra folk som ikke engang gidder å gå på kampa våre. Hvorfor klage på spillere og trener når man selv ikke bidrar? At vi som alltid er på plass på Intility fra tid til annen kaller en spade for en spade er vel en rett man har som betalende supporter. Selv har jeg alltid sett på klubben og det som skjer rundt den med et kritisk blikk og jeg krever mye av dem som representerer verdens herligste Forening, da kan det fra tid til annen selvsagt skje at man blir litt vel krass i uttalelsene. Men den man elsker tukter man som kjent og i kampens hete er det lett å si ting man kanskje ikke burde sagt. Bryr man seg litt over det gjennomsnittlige er det lett å ta av enkelte ganger, men man møter da opp på neste kamp for det. Nett-troll er bare patetiske og er en uting vi dessverre ikke blir kvitt.
  Når det gjelder Deila må jeg bare si at jeg har stor sans for mannens vyer og visjoner, og at han veit hva han driver med og hvor han vil er heva over enhver tvil. Dette betyr ikke at han leverer de varene som behøves for at folk igjen skal komme på våre hjemmekamper, noe vi selv observerte på søndag da såvidt over tre tusen gadd å møte opp på et i utgangspunkt gunstig kamptidspunkt. Når folk ikke gidder å se på er det noe galt med produktet. Enkelt og greit. Folk kom ikke i fjor og folk kommer ikke i år. Og hva gjør vi da? Graver huet ned i sanda og later som om alt er som det skal være? Skal vi vente enda et år før vi skal begynne å levere varene uke etter uke? Dette har blitt sagt til det kjedsommelige helt siden den fantastiske 2010 sesongen. Kontinuitet er blitt et motebegrep. Kontinuitet i hva? Man kan ikke bare beholde en trener i år etter år bare for å vise at man er “seriøs”. Fotball er ferskvare, det er idag og i morgen som betyr noe. Ingen regninger blir betalt fordi vi sannynligvis blir gode i 2023. Regimetro har ihvertfall aldri jeg vært, i skarp kontrast til meningsbærene i diverse av våre ellers glimrende private nettsteder. Her skal trenerne støttes uansett resultat. Dem om det.Dessverre er våre “fans” av det mindre lojale slaget og føler seg sure og forulempa hvis ting ikke går lagets og deres vei. Og holder seg hjemme når vi spiller. Sånne fans har vi alt for mange av og det er det bare å innse. Selv går jeg på alle hjemmekampa uansett spill, resultat og tabellsituasjon. Fordi jeg elsker VIF og fordi jeg ser på klubben som min familie, og man svikter ikke sin egen familie når ting butter mot. Dette har jeg betingelsesløst gjort sammenhengende siden 1977. Da bør man også ha rett til å si fra når man mener at ting kanskje burde vært gjort annerledes, for konstruktiv klaging er ingen forbrytelse og i mine øyne trenger vi engasjerte supportere. Og en supporter er en person som er tilstede når laget spiller. To support betyr å støtte. Til evig tid. Og muligens enda lenger enn det…

  Svar
  • 23. august 2019 i 15:20
   Permalink

   Svar til det første du skriver der; Med den logikken kan ikke du mene noe om Trump, Brexit, Premier League, VAR ++++. Helt enig i å oppfordre folk til å ikke slenge dritt, overdrive krisen, og gå imot eget lag. Men jeg er likevel under den oppfatning at man i Norge kan ha meninger om det meste, uavhengig av om man ser kampen på stadion eller ikke.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *