Vålerenga – Rosenborg 1-1: Nesten …

Endelig er august over. August har på mange måter blitt måneden der vi gir fra oss alle muligheter til å få til noe spennende med sesongen, hvert jævla år. Nå som presset om Europa og medaljer er borte, i hvertfall for en en stund, så dukker vi jaggu opp igjen.

Det behøver ikke alltid se pent ut og vi forlanger ikke alltid seier heller. Men vi forlanger innsats, blod og svette. Og det syntes jeg vi fikk se i dag. Ett Vålerenga lag som vil spille ball, som vil ha ballen mye og som vil score mål.
Jeg syntes vi står opp bra mot Rosenborg i dag. Men med 11 mot 10 i 50 minutter må vi score flere mål.

Rosenborg viser seg igjen frem som det usympatiske drittlaget vi alle vet de er. De stiller seg selvfølgelig helt uforstående til alle frispark i mot. Og etter kampen skjønner hverken Akintola eller Horneland at førstnevnte slapp unna et soleklart rødt kort etter en albue i hodet på Abdekugbe. Mike Jensen skjønte selvfølgelig heller ingenting. Han mente sikkert det knapt var frispark når han hopper inn med dødsforakt mot Matti. Kun flaks gjør at vi ikke har nok en mann på skadelista. Matti var noen centimeter unna å bli matchvinner på slutten. Men sånn er det, lag i motgang har ikke alltid marginene på sin side.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 6 – Kan ikke gjøre noe med målet. Blir tråkka på hånda av Akintola, uten at dommeren gjør noe med det. Er bra med på klareringer og redder vel ett mål eller to i mot ved å kaste seg inn i dueller og ta ballen.

Amin Nouri – 5 – Har god kontroll på Samuel Adegbenro. Midtstopperene hjelper han bra i sikring slik at ingenting farlig kommer på hans side. Ut etter 37 minutter, usikker hvorfor han må bytte ut.

Pierre Kanstrup – 5 – Hjelper til på sikring, men blir litt borte i spillet. Har en grusom pasning som holder på å resultere i baklengs.

Johan Lædre Bjørdal – 7 – BB – Står virkelig frem og opp for laget. Har fullstendig kontroll på Søderlund og på Maars Johnsen. Når sistnevnte forsøker seg i duellene på corner på slutten, så står han opp og viser at det godtar vi ikke.

Sam Adekugbe – 5 – Fullstendig kontroll på Akintola defensivt. Blir slått i bakhodet og står opp og tar igjen når han dytter Akintola inn i kameramannen. Er nok mye av grunnen til at Akintola blir byttet ut til pause. Men offensivt da? Systemet til Ronny er avhengig av sidebacker og i år har ikke Sam vært god nok. Ingen skjønner hvor innleggene hans kommer, hverken når eller hvor de lander. Ikke vil han sende Finne på løp heller.

Magnus Lekven – 6 – Lekven er en spiller man ofte ikke ser når han spiller bra. Da har han dekt opp rom som dermed ikke blir pasning inn i . I kveld var han også litt synlig i ballfordelingen. Forsøker å plassere seg bedre og har ett skudd jeg antar var ment til å gå på mål. Hvorfor folk roper skyt til han skjønner jeg ikke.

Mohammed Abu – 7 – Mye skal igjennom Abu. På godt og vondt, i dag var han skrudd på. Sniker seg forbi og rundt motspillere som enten ikke får tak i han eller feller han. Skulle ønske han vendte spillet litt mer helt over, slik at det ble vanskeligere for forsvaret til Rosenborg og side forflytte seg. Beste kamp av Abu på lenge.

Aron Dønnum – 5 – Vil mye, uten å helt få til det store. Spiller alltid med høy intensitet og vilje. Selv når ikke alt fungerer så forsøker han ihvertfall. Ut etter 90 minutter.

Matthias Vilhjalmsson – 6 – Kunne med litt marginer blitt matchvinner på slutten. Er spilleren som blir tatt av Mike Jensen. Kjemper hardt, uten å få til all verden. Var også en skolengde unna å score etter 8 minutter. Ser ut som han ser ballen for seint til å rekke frem.

Bård Finne – 5 – Helt borte første 30 minuttene. Kom litt mer med og hadde et skudd som kunne blitt farlig og ett som gikk rett i hodet på Dønnum. I andre omgang får han for lite ball av Adekugbe. Ut etter 77 minutter.

Mayron George – 5 – Får ingen hjelp. Innleggene slåes slik at de er bortimot umulige for han å få headet på mål. Blir godt passet på av forsvaret til Rosenborg og blir flere ganger holdt ulovlig. Men det vil seg ikke helt i dag. Han løper mye smart, og forsøker å plassere seg. Er farlig frempå i første, men klarer akkurat ikke å snike seg inn foran Rosenborg forsvareren.

INNBYTTERE

Christian Dahle Borchgrevink – 6 – Inn etter 37 minutter. Overtar kontrollen Nouri har hatt på Adegbenro. Er med offensivt og skyter et skudd som vingler i lufta og forandrer retning og i mål. Kunne kommet til flere skudd, men kommunikasjonen mellom han og Vega var ikke bra.

Deyver Vega – Inn etter 77 minutter. For kort for vurdering.

Ousmane Camara – Inn etter 90 minutter. For kort for vurdering. Fikk vist frem litt fart og dribleferdigheter, men ble ikke noe ut av det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *