Mohammed Fellah vender hjem

Mohammed Fellah mot PAOK i 2011. Foto: Grydis.no

Har Vålerenga nok en gang gått i fella eller klarer Mohammed Fellah å komme tilbake til gammel storhet? Og hva signaliserer denne signeringen for de yngre spillerne i klubben? Klubben uttaler at den skal satse på unge talenter og foredle de til å bli gode spillere. Også signerer vi en (nesten) fotballpensjonist.

Fellah kom til Vålerenga fra Holmlia som 14 åring, og ble betegnet som et stort talent. Høsten 2006 debuterte han i Tippeligaen etter gode prestasjoner på andrelaget. Fellah var på banen i kun 2 minutter før han scoret mot Fredrikstad, med sin første touch på ballen, i en kamp vi vant 5-1. Frem til august 2013 spilte han 135 kamper for oss og scoret 18 mål og hadde 27 målgivende fra sin midtbane posisjon. I 2009 var han med på å senke Lyn i vår første seier mot dem på en evighet.

Høsten 2012 fortalte han at han ville vekk fra klubben. Litt usikker om det var Fellah, Vålerenga eller hans agent Jim Solbakken som var avgjørende faktor. Uansett ble det lite spilletid i 2013, men Fellah gjorde jobben de få gangene han fikk sjansen.

Og for meg er det viktig at hverken mens han fikk lite spilletid eller etter han dro fra klubben har han uttalt seg spesielt negativt om klubben.

Fellah ble solgt til dansk fotball og selv om han fikk spille endel i starten har ikke utenlandsoppholdet vært en suksesshistorie. I 2018 gikk Fellah gikk til Sandefjord hvor han bare spilte 4 kamper på ett år.

Han har trent med oss i noen uker nå, og har tydeligvis vist nok til at vi vil gi han en ny sjanse. En kontrakt ut året er signert, og det er såpass lite å risikere at jeg ser at det kan være verdt de pengene. Hvis han ikke tar nivået igjen, så har vi neppe brukt mye penger på lønn. Og om han kommer tilbake på nivået han har hatt før, så er det definitivt verdt pengene.

Men det gir også et litt rart signal når vi sier vi skal satse på våre egne talenter, også signerer vi en 30 åring som ikke har spilt fotball på ett år.

Fellah sier i intervju på klubbens sider alle de rette tingene. Han føler at han er hjemme igjen, han vil jobbe hardt for å komme tilbake og satser langsiktig og legger ikke skjul på at han ønsker å være med videre også. Ingenting hadde gledet mer enn om en gammel helt kan få skinne igjen.

Sarpsborg 08
Mandag møter vi Sarpsborg 08 borte. Sarpsborg ligger nest sist på tabellen, foran Strømsgodset på bedre målforskjell. Vålerenga har som kjent vært de hjelpeløses hjelper i alt for mange kamper nå. Kan dette være kampen der vi faktisk vinner over et lag vi skal slå? Kan vi klare å starte med samme innsats og tenningnivå som sist? Da tror jeg det går veien. Hvis vi derimot senker oss ned på bunnnivået vårt, så kan vi tape mot alle lag.

Herolind Shala er ute med noe brukket i armen.
Tollås Nation er antageligvis ute resten av sesongen.
Fra klubben meldes det at Efraín Juárez er klar til kamp igjen, så spørs det om han går rett inn i startoppstillingen eller om vi starter som sist. Kampen spilles mandag klokken 19.00.

Vålerenga Hockey
GET-ligaen starter til helgen, og vi serieåpner lørdag borte mot Frisk Asker klokken 18.00. Vålerenga er av de fleste medier tippet på en fjerdeplass bak Frisk, Storhamar og Stavanger. Det mener jeg å huske at vi var i fjor også, da vant vi serien. Men med 21 spillere, hvorav fire av dem holder U21 alder, er stallen meget tynn og vi er utrolig avhengig av å få flyt og unngå skader for å henge med i toppen.

Dette er (forhåpentligvis) siste sesong vi spiller hjemmekampene våre i Furuset Forum. Neste sesong skal vi flytte hjem til Nye Jordal Amfi.

Vålerenga Damer
Høstjakta på medaljer har startet. Til helgen reiser damene til Bergen for å møte Sandviken, laget som innehar plassen foran oss på tabellen. Seier her vil være meget viktig i medaljekampen fremover. Med syv seriekamper igjen av sesongen kan mye fortsatt skje, men det er utrolig viktig å ikke havne på etterskudd nå. Sist vi møttes spilte vi 1-1 hjemme etter at vi havnet bakpå først. Kampen spilles Lørdag klokken 14.00

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.