Medlemsmøte i klubben

Foto: Grydis.no

Det er ikke lett å motivere seg til å skrive noe om dagen. Sju kamper uten seier, og sist et lag som nok en gang feiler mot et bunnlag.

I går var det medlemsmøte på Valle, og det løfta i alle fall stemninga noe for meg. Her kommer et lite referat, men en del detaljer og åpenbare ting som kun var for forsamlingen er utelatt. Jeg vil anbefale alle å melde seg inn i klubben. I tillegg til å være en støttespiller får du adgang til slike møter hvor du kan stille folka til veggs i stedet for å surve på Facebook, og i tillegg kan det oppstå en situasjon i klubben hvor det plutselig er veldig, veldig, veldig viktig at supporterne kan vise stemmemakt. Det er jo Vålerenga det er snakk om her.

Det som kanskje imponerte mest under møtet fra Thomas Hasselgrens gjennomgang av hvordan junioravdelinga jobber. Det var jo ikke til å unngå at en del folk håna klubben for at de fikk fem stjerner for talentutvikling dagen etter vi tapte for Sarpsborg. For mange er ingen nyhet så god at man ikke kan klage, eller i det minste håne klubben litt.

Fakta er at Vålerenga har mange folk i sving i yngres avdelinger. Det jobbes hardt og mye. Alle treninger planlegges og loggføres i datasystemer, og man har begynt å ta i bruk hjelpemidler som VR for å trene plassering og orientering.

Hasselgren kom til Vålerenga fra talentfabrikken Brommapojkarna i 2012, og fra 2014 har det blitt jobbet med å bygge opp dette. Og resultatene kommer. Fra 7 landslagsspillere i 2013 til 27 i 2019. På G15-G20 er det fra 3 til 18.

Flere av de aldersbestemte lagene spiller på ett år høyere alderstrinn. Resultatet er at man nå, i alle fall på en god dag, kan matche og slå de beste fra Sverige og Danmark.

Klubben har lagt ut hele presentasjonen her. Anbefales.

Ejuke

Det kom flere spørsmål om Ejuke, og hvorfor han ble solgt. Personlig synes jeg det er rart at folk synes det er rart han ble solgt. Flere har sammenlignet Ejuke-salget, hvor vi lot han gå i sommer, med Bodø/Glimt som har laga en avtale hvor Håkon Evjen blir ut sesongen.

For det første hadde Ejuke kortere kontrakt enn Evjen, og han var ikke så keen på å forlenge den. Gutten hadde ambisjoner, og hadde utviklet seg veldig hos oss. Vålerenga måtte da ta en risikovurdering. Det er ikke gitt at man hadde fått mer penger til vinteren mtp på kontraktslengden. Dessuten er det vel også implisitt at det sitter en eier i London og har betraktninger om dette.

Det er nok lettere å holde en Bodøværing i Bodø et halvt år ekstra enn å holde en afrikaner med opptil flere rådgivere i Vålerenga når tilbudet kommer.

Midtbanen

Det er ingen hemmelighet at vi mangler en kriger til å lede laget på midtbanen. Det ble sagt av Ronny på Øst før sesongen, og det ble gjentatt nå. Vi har ikke klart å få tak i en, rett og slett fordi de spillerne er dyre og vanskelige å få tak i, og vi har flere større konkurrenter i skandinavia med mer penger enn oss som er ute etter det samme.

Vi hadde et bud på en midtbanespiller i Eliteserien, men kravet fra motparten ble for høyt.

Så hva har skjedd i sommer?

På direkte forespørsel om hvorfor vi får kraftig fall i formen etter spillepause, så hadde de rett og slett ikke noe godt svar. Det er vanskelig å skjønne. Men hvorfor vi har slitt etter pausen akkurat i sommer forklares delvis med salget av Ejuke, men også med frafall av kaptein, visekaptein og opptil fem landslagsspillere til skade samtidig. Det blir manglende relasjoner over hele banen. Verre ble det når Shala også forsvant.

Så da faller selvtilliten, også sliter man spesielt i kamper man skal styre selv. Vi er ikke store nok til å ha dobbel backing på alle plasser, så da går det sånn. Dessverre.

Dette er hovedtrekkene av det som ble sagt, også er det selvsagt detaljer som utelates, da dette var et lukket møte.

5 kommentars på “Medlemsmøte i klubben

 • 19. september 2019 i 17:58
  Permalink

  Den risikovurderingen gikk jo bra…..

  Svar
  • 19. september 2019 i 20:01
   Permalink

   Økonomisk risikovurdering.

   Svar
 • 19. september 2019 i 20:20
  Permalink

  Alt dette er greit og forståelig. Men samtidig er pengemangel og konkurranse fra utlandet virkeligheten for alle lag, bortsett kanskje fra RBK og Molde. Hvorfor havner vi hvert år langt bak klubber som bruker vesentlig mindre penger enn oss? Hva er det klubber som Glimt, Kristiansund, Odd og Haugesund har som ikke vi har?

  Svar
  • 19. september 2019 i 20:32
   Permalink

   Godt spørsmål. Arbeidsro er en ting. Trener du Kristiansund får du neppe trusler på mandag fordi du spilte dårlig søndag eller tilfeldigvis innehar en administrativ stilling i klubben.

   Svar
 • 21. september 2019 i 16:44
  Permalink

  Det er veldig interessant at ikke klubben har fått tak i en midtbanekriger. Men det forklarer ikke at man ikke at man ikke har forsøkt forskjellige kombinasjoner på midtbanen. F eks da Grødem var her. Han hadde fysikk og fart til å ta en krig.

  Andre muligheter er Abu sammen med Israelsson for å få mer løp, mer trøkk i boksen og mer duellkraft. Eller Abu sammen med Felix for å få to spillere på midten som begge kan bidra offensivt. Det burde gi mer fremdrift og kreativitet noe som nå er et stort problem.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.