Hvor er lederne? Hvor er mentaliteten?

Vi savner folk med mentalitet. Som disse. Foto: grydis.no.

Hvordan er det mulig at de samme gutta som spilte i våres presterer dette her nå? Det er stort sett de samme folkene. De har ikke blitt elendige fotballspillere over sommeren. Dette er et problem med mentalitet. ..men var de så gode før sommeren egentlig?

Ustabilitet har vært et problem for Vålerenga i lang tid. Før Deila også. Gode prestasjoner avløses alltid av skikkelig dårlige. Selv i de bra periodene er det noe skjørt over det. Det er ikke noe nytt. Men sesongen 2019 har stort sett vært dårlig. For mange snakker om at noe har skjedd etter sommerpausen, også har man liksom glemt det som skjedde før. Men ting var ikke bare bra i våres heller.

Fakta er at Vålerenga har underprestert stort sett hele sesongen, men når det ser bra ut så ser det såpass bra at at man liksom tenker det er normalen. Og at det bare skal noen små justeringer til for at det skal kunne fortsette. Det har vi tenkt, og derfor har vi forsvart Deila og trenerteamet. Fordi når laget klikker og alt funker så ser det så jævlig bra ut. Fordi troppen egentlig er ganske bra. Og når alle yter maksimalt så ser vi ut som medaljelaget vi skal være.

Vi var ganske gode hjemme i starten, med seire over Mjøndalen, Tromsø og Odd. Borte var vi svake, med 0-2 i Kristiansund, 1-4 i Molde også en brukbar 1-1 i Bergen.

I mai spilte vi 1-1 mot Viking borte, knuste et fraværende Ranheim 5-1 i Trondheim og slo Godset 2-0 hjemme. I tillegg til noe cupræl.

Også gikk det til helvete så det holdt. 0-3 for bøfla, 0-3 for Rosenborg, og ut av cupen i Bærum. Vi ble antageligvis lurt av de to seirene i juni og juli. 4-1 i Haugesund er sterkt, men FKH var dårlige og hadde en kommende storkamp mot Viking pluss europacup å tenke på. Også knuste vi et Bodø/Glimt 6-0 som kom rett fra begravelse av en klubblegende.

I begge de kampene så spilte vi mer kontringsfotball forøvrig. Deila sa selv på medlemsmøtet at vi ikke spilte slik vi egentlig skal mot Bodø/Glimt da vi kontra dem i senk i 6-0 kampen. Personlig kan jeg leve med det om vi vinner 6-0 hele tida, men når sant skal sies var Glimt helt fraværende.

I de neste åtte kampene har vi tre uavgjort og fem tap. Og 6-17 i målforskjell. Jeg er med på at ganske mye kan forklares med tapet av Tollås. Larsen var shaky når han spilte, ref Bærum-kampen, men spilte antagelig skadet. Burde kanskje fått hvile allerede da. Shala er et stort tap, men problemene starta før han var borte.

Ejuke spilte også i den 0-3 kampen for LSK. Og han spilte i cuptapet for Bærum. Og han spilte når vi tapte i Molde og Kristiansund. Det er ikke salget av han alene som har skylda for dette.

Var ikke poenget med å signere Juarez, Matti, og Bjørdal at vi skulle ha flere erfarne ledertyper i laget? De har fortsatt å spille de, og det blir jo verre og verre. Bjørdal og Matti viser mentalitet, men det smitter ikke akkurat over på de andre. Juarez har spilt noen gode kamper, men stor sett er han alt for svak offensivt, og de siste kampene har han vært katastrofe bakover også.

Dette er noe som sitter i huet. Og det må ryddes opp i sporenstreks. Nå møter vi to desperate bunnlag på de to neste, og deretter bøfla på Åråsen. Jeg orker ikke tanken. Vi har seks poeng til kvalikplassen, og det begynner å bli vanskelig å se hvem vi skal klare å slå plutselig.

Med fire tap på de fem siste i en kamprekke vi burde vunnet tre minst, så er det lov å spørre om Ronny har mista garderoben. For formen peker faktisk rett nedover. Og jeg har sett dette før. Dersom det ikke skjer en kraftig forandring i mentaliteten til dette laget raskt, så kan høsten bli alt for spennende.

En fattig trøst, men trøst åkkesom, er at norges mestscorende lag, Vålerenga 2, som nå står med 72 mål på 20 kamper møter Lyn i kveld kl 19 på Valle.

Det tror jeg ikke Lyn gleder seg til. Sees!

3 kommentars på “Hvor er lederne? Hvor er mentaliteten?

 • 23. september 2019 i 11:51
  Permalink

  Det var maks 2500 inne på Intility i går. I solskinn klokka seks på en søndag. Prime time altså. Flaut, ekstremt flaut. Det er ikke bare spillere og ledere som bør gå i seg sjøl nå. Hvor er supporterne når foreninga trenger dem som mest? Ser Liverpool på tv? Deila er helt ute å kjøre og hadde jeg her og nå fått valget mellom han og Rekdal/pest-kolera ut sesongen, hadde jeg valgt sistnevnte. Det sier en del om desperasjonen som råder…vi trenger en frelser og vi trenger han nå! Og glem Tom Nordlie. Kanskje litt tysk disiplin med Jørn Andersen hadde gjort susen? Men som sagt, noe må skje snart og slår vi ikke ynkelige Ranheim ramler hele korthuset sammen. Jeg gleder meg ikke, men på kamp skal jeg. For hva er egentlig alternativet?

  Svar
 • 24. september 2019 i 16:10
  Permalink

  Dette sitter ikke i huet! Når alle tror dette så fortsetter bare laget å stange hodet i veggen. Normalt, når noe ikke fungerer så gjør man endringer. VIF bare kjører på videre og tror at det skal snu

  Problemet er at spillerne taper altfor mange en mot en situasjoner og dueller. Finne blir enkelt dytta bort skulder mot skulder og blir parkert på sprint. Det samme gjelder Lekven. Når de sparker samtidig på ball så er det Lekven som gir etter. Det tapes i lufta og langs bakken og på kroppstempo. Når de andre på laget stort sett ikke er mer enn middels i duellsituasjoner så blir totalen altfor svak når VIF ønsker å være et topplag.

  Hvis klubben hadde våget å oppgi tidene på 40m sprint så hadde vi sett at laget samlet sett er tregt over hele fjøla. Alle har lav toppfart, kanskje bortsett fra Sam A og de nyeste spillerne som slett ikke er innspilt i laget. Da Ejuke dro så forsvant all evne til å forsere, dra av motstandere og holde på ball

  Hvordan kan man innbille seg at en gjeng spillere som er svake i duellene, mangler fart og som stort sett har middels teknikk skal kjempe i toppen? Dette er håpløst naivt. Dette er som å vente på julenissen og å si hver uke at til helga så kommer han. Det er vondt å sitte å se på at VIF holder på sånn. Hver uke så sender de utpå de mest duellsvake og trege spillerne de har og tror at de kan vinne kamper. Kan VIF vennligst slutte å tro at spillerne deres er så klooke og smarte at de ikke trenger noe annet?

  Det aller mest skremmende er at Lekven har vært fast sentralt i over tre år, en spiller som har utrolig lite å bidra med, som er treig og veik på dette nivået. Når han forsvinner så kommer vel en ny akkurat samme type inn

  Svar
 • 24. september 2019 i 22:12
  Permalink

  Vi er vel eneste klubben som IKKE har fått publikums boost ned flunka ny stadion…, stadion er snart tom med Deila bak roret..
  Godt jobba

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.